Bodrum Gündem

TIP DOKTORUNDAN, GAZETECİLİK SEMİNERİ…

TIP DOKTORUNDAN, GAZETECİLİK SEMİNERİ…
04.03.2016
0
A+
A-
 Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dr. Oğuz Poyraz (3)

cheap valacyclovir

Merter Eğitim Kurumları’nın öğrencilerini farklı meslek grubundan isimlerle biraraya getirerek düzenlediği ‘Ufuk Turu’ seminerlerinin son konuğu Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dr. Oğuz Poyraz oldu. 12. ve 8. sınıf öğrencileriyle ayrı ayrı iki seminerde biraraya gelen Poyraz, öğrencilere kendi eğitim ve meslek yaşantısından bahsederek gençlerin sorularını yanıtladı. Tıp Doktoru olan Poyraz “”Daha ilkokuldan beri sözel alanlara ilgisi olan ve siyasal bilgilerde okumayı kafasına koymuş bir öğrenci olarak üniversite sınavına girdiğimde ailemin yoğun isteğiyle ilk tercihlerim hep Tıp fakültelerinden oluştu ve Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesinde eğitimimi tamamladım.” dedi.
Bodrum Gündem Haber
Merter Eğitim Kurumları öğrencileri ile biraraya gelen Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz öğrencilerle üniversite tercihleri, meslek hayatı ve gazetecilik faaliyetleri hakkında bir sohbet gerçekleştirdi.
Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşen ve iki bölüm halinde gerçekleşen buluşmalarda ilk olarak lise son sınıf öğrencileri, ardından da 8. sınıf öğrencileri ile sohbet eden Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz, gelecek hafta sınava girecek olan lise son sınıf öğrencilerine üniversite tercihinin önemini vurguladı. Üniversite tercihinin insanın hayat çizgisini belirleyen bir karar olduğunu vurgulayan Poyraz “İnsanın yapacağı mesleği alacağı eğitim belirliyor. Tercihlerimizi yaparken yeteneklerimizi ve kapasitemizi gözetmemiz son derece önemli. Eğer bir öğrenci sayısal dersleri seviyorsa tercihini bu yönde kullanmalı. Bir bölümü kapasiteniz olsa bile sevmeden okursanız ileriki hayatınızda mutlu olamayabilirsiniz. Benim tavsiyem tercihinizi yaparken bu önemli konuyu göz önünde bulundurmanız” ifadelerini kullandı.
Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dr. Oğuz Poyraz (1) how to buy Plan B İLK FIRSATTA DOKTORLUKTAN İSTİFA ETTİM…
Kendisinin liseden itibaren sözel alanda bir üniversite tahsili yapmak istediğini söyleyen Dr. Oğuz Poyraz Tıp Fakültesine girişi, ardından beş yıllık doktorluk serüveni sonrası yayıncılık hayatına başlamasını şu sözlerle anlattı:
“Daha ilkokuldan beri sözel alanlara ilgisi olan ve siyasal bilgilerde okumayı kafasına koymuş bir öğrenci olarak üniversite sınavına girdiğimde ailemin yoğun isteğiyle ilk tercihlerim hep Tıp fakültelerinden oluştu ve Uludağ Üniversitesi Tıp fakültesinde eğitimimi tamamladım. Mezun olduktan sonra 5 yıl hekimlik yaptım ve ardından bulduğum ilk fırsatta istifa ederek yayıncılık yapmaya başladım. Bir insan üniversite tercihini mutlaka gerçekten sevdiği bir alanda yapmalı, seçeceği mesleğe bir aşk duyduğunu hissetmeli. O zaman hangi alanda eğitim görürseniz görün o meslekte mutlaka başarılı olursunuz.”
Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dr. Oğuz Poyraz (2) Gastrointestinal TIP DOKTORU, GAZETECİLİĞİ ANLATTI…
Sohbetin ikinci bölümünde 8. sınıf öğrencileriyle buluşan Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz yayıncılık ve gazetecilik faaliyetleri hakkında bilgi ve tecrübelerini aktardı.
Gazetecilik mesleğinin temsil ettiği değerlerin ve topluma verdiği hizmetin belli kurallar dahilinde olması gerektiğinin altını çizen Poyraz; “Gazetecilik toplumu etrafında olup bitenden haberdar eden, yayın yaptığı alana göre çevresindeki sorunların çözümü noktasında katkı sağlayan önemli bir uğraş. Bir taraftan da içinde bulunduğumuz topluma katkı sunmak, o toplumun bilgilenmesi, gelişmesi ve özgürleşmesi için birtakım risklerin alınmasının gerekli olduğu mesleklerden bir tanesi. Bu meslek aynı zamanda yoğun efor sarf etmeniz gereken bir iş. Bazen geceniz gündüzünüz belli olmuyor. Hergün yeni birşeyler bulmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yönüyle baktığınızda gazeteciler ve televizyoncular aslında suya yazı yazan insanlar. Bugün kalkarsınız gündem yaratan haberler, programlar yaparsınız ama yarın yeniden güne başladığınızda sıfırdan başlarsınız. Yine iyi haberler bulmanız lazım, programlar üretmeniz lazım ve bunların hepsinin bir önceki günküler kadar başarılı olması lazım” şeklinde konuştu.
Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dr. Oğuz Poyraz (4)ÇOK DİKKAT ÇEKEN SORULAR SORDULAR…
İnteraktif şekilde gerçekleşen sohbet toplantısında öğrenciler de merak ettikleri soruları Dr. Oğuz Poyraz’a yönelttiler. Her iki seminerde de öğrencilerin gazetecilik mesleğinin bugünü ve yaşanan sıkıntılarla ilgili çarpıcı soruları özellikle dikkat çekti. Gençlerin etraflarında yaşananlara ne kadar duyarlı olduklarını gösteren çok sayıda soru alan Poyraz, gençlerin ilgisinden çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Toplantının sonunda okul adına Dr. Oğuz Poyraz’a çiçek takdim edilirken, günün anısına hep beraber hatıra fotoğrafı çekildi.
Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dr. Oğuz Poyraz (5)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.