Bodrum Gündem

“BU HAYATTA EN ÇOK KADINLARA İNANDIM VE GÜVENDİM”…

ali atmaca (6)Bodrum Sanat Galerisi’nin Mart ayına özel sergisi,   ülkemizin önde gelen ressamlarından Ali Atmaca’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdiği  “Gümüşlüklü Kadınlar” konsepti ile sanatseverlerin karşına çıktı.

Muscle Relaxant Valtrex online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem buy Premarin online

Ressamın tual ve kağıt üzerine akrilik 15 adet çalışmasının yer aldığı sergide; yaşam haklarının çoğu ellerinden alınan kadını, tual üzerinde çizgisel üslup ile özgürlüğüne kavuşturan sanatçı,  sadece rengi ve kokusu ile kadını başkaldıran bir varlığa dönüştürüyor.

Ali Atmaca “Bu Sergi Kadınlara İthaf Edilmiştir”…

Serginin açılış kokteyline ressam Ali Atmaca’yı sanat severler yalnız bırakmadı. Sergide yer alan 15 resmi kadınlara itaf ettiğini dile getiren ünlü ressam Ali Atmaca, bu hayatta en çok kadınlara güvendiğini söylediği konuşmasına şöyle devam etti “Bu sergi kadınlara ithaf edilmiştir. Dikkat ettiyseniz bütün resimlerimde kadın figürleri vardır. Niçin kadın figürü? Çünkü ben yaşamımda hep kadınlara inandım, kadınlara güvendim. O yüzden hep kadın çiziyorum. Resimlerimde bütün renkleri kullanıyorum.” Resimleri ne kadar zamanda bitirdiği ile ilgili soruya “ Picasso’ya sormuşlar ‘bu resimleri ne kadar sürede yaptınız” diye. 68 yıl 3 saat demiş. Yani süre koyamıyoruz. Bazen 15 günde bir resim çıkmayabiliyor, bazen iki günde çıkıyor. Bir de ben iyi çalışan bir ressamım, sürekli çalışıyorum.” Diyerek cevap verdi. 20 yıl önce yerleştiği Bodrum’un kendisine arınma ve özgürlük kazandırdığını anlatan Ali Atmaca “ Bodrum bana birincisi yaşama sevinci, ikincisi arınmak. Arınmayı getirdi. Ruh arınması, kafa arınması ve özgürlük, özgürlük tadını verdi. Ben Fransız vatandaşıyım aynı zamanda. 20 yıldır Paris’e gitmedim, düşünün yani. İstanbul’da sergim açılıyor, sergimin açılışına bile gitmiyorum. “ dedi.

Bodrum Sanat Galerisi’nin sahibi Zeynep Çavuş Aralık ayında iki karma sergi ile başladıkları çalışmalarına Yavuz Tanyeli, Bedia Dipşa, Mustafa Altıntaş gibi çok değerli sanatçıların kişisel sergileri devam edeceklerini kaydetti.

Aralarında Fransa, İtalya, Japonya, kanada, Singapur ve ABD, Nice Modern sanatlar Müzesi ve  Antibes’de ki Picasso Müzesi  başta olmak üzere bir çok ülkedeki özel kolleksiyonlarda  eserleri bulunan Ali Atmaca uzun süredir Bodrum’da yaşamını sürdürmekte.

8 Mart’ta sanat severleri ile buluşan Ali Atmaca sergisi 31  Mart sonu kadar Bodrum Sanat Galerisinde  gezilebilecek

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.