Bodrum Gündem

Demir “Acilen Göç ve Uyum Bakanlığı Kurulmalıdır”

Demir “Acilen Göç ve Uyum Bakanlığı Kurulmalıdır”
11.03.2016
0
A+
A-

nurettin demirCHP Muğla Milletvekili ve CHP Göçmenlerin ve Mültecilerin Sorunlarını İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi Prof. Dr. Nurettin Demir, kadın sığınmacıların sorunları üzerine TBMM Başkanlığına sunulan meclis araştırma önergesi üzerinde CHP Grubu adına bir konuşma yaptı. 

Bodrum Gündem Haber

misoprostol buy online Mülteci dramına dikkat çeken Demir, mülteci sorununun dağınık bir şekilde değil tek elden çözülmesi için acilen bir Göç ve Uyum Bakanlığı kurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Mülteci sorununun yüzyılın insanlık dramı olduğunu belirten Demir, “dün dost olanlar bugün düşman oldu. Türkiye’de terör öncelikli sorun iken dünyada sığınmacı, mülteci konusu büyük bir sorun. En büyük göçmenlik dramı bu yüzyılda yaşanıyor. Yerinden yurdundan edilen insan sayısı 50 milyona yaklaşmış durumda.” dedi. Akdenizin etrafında insanların güvenli bir yaşam ortamı için denizlerde yaşamları pahasına tehlikeli yolculuklara çıktıklarını ifade eden Demir, “mülteciler güvenli bir yaşam için Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Ulaşmaya çalışırken de hayatlarını kaybediyorlar, yaralanıyorlar. Avrupa’da bu durumdan endişe duyuyor ve bunu püskürtmenin yollarını arıyor. Avrupa’nın parçalanacağından endişe duyuyorlar. Şimdi geldiğimiz noktada tampon bölge oluşturmak istiyorlar. İl başta Sırbistan ve Türkiye’yi düşünüyorlardı. Sırbistan’dan gelen tepkiler üzerine şimdi bu fikirlerini Yunanistan ve Türkiye üzerinden şekillendiriyorlar. Geçenlerde de gördüğümüz üzere başbakan Davutoğlu Almanya Başbakanı Merkel ile 6 saat görüştü. 6 saat ne konuştular? Amiyane tabirle söylüyorum, koyun pazarlığı yaptılar” açıklamasını yaptı.  Başbakan Dabutoğlu AB Zirvesinde Viyana savaşı kazanmış edalarıyla döndüğünü söyleyen Demir konuşmasının devamında şunları söyledi: “Başbakan treatment with Viagra 3 milyarı 6 milyar yaptık dedi. Utanarak söylüyorum ama mülteciler üzerinden adeta koyun satarmış gibi pazarlık yapıldı. Bu durum insan hakları açısından utanç verici bir tablo.”

CHP olarak Göçmenlerin ve Mültecilerin Sorunlarını İnceleme ve İzleme Komisyonu kurduklarını dile getiren Demir, komisyon olarak yerinde incelemeler yaptıklarını ifade etti. Demir komisyon olarak yaptıkları çalışmaları şu şekilde özetledi: “Yaşanan bir insanlık dramı. Mülteci ve Sığınmacılar Komisyonu olarak çeşitli bölgelerde sığınmacıların yaşadıkları dramı yerinde inceledik ve gördük ki Seferihisar’da, Bodrum’da binlerce insan yalınayak hiçbir imkanı olmadan botlarla karşıya geçmeye çalışıyor. Bugüne kadar denizlerde hayatını kaybeden mülteci sayısı 3500 kişi. Hatta bu sayı daha da fazla. Ne yazık ki ölümler de devam ediyor. İnsanların ise vicdanı, yüreği kalmamış. Bu haberler de sıradanlaştı. Seferihisar’a gittiğimizde bizlerde büyük bir üzüntü duyduk. Yaşamını kaybeden insanları gördük. Bir adam ağlamayı unutmuş. Donuk bir yüz, gözyaşı ha düştü ha düşecek gözünden. Ne olduğunun farkında bile değil. Karısını ve çocuklarını kaybetmiş. Bundan sonra da dünyada onun geleceğiyle ilgili ne olacağının ne farkında, ne de beklentisi var. Önüne konan bir tabak yemeğinden sadece bir kaşık almış. Bu örnekler daha da arttırılabilir. Aylan bebeğinin cesedinin vurduğu sahilden bu dramı yaşamak için bizzat biz komisyon olarak botla açıldık. İktidar vekillerinin de gerçekten onların yaşadıklarını yaşamalarını isterdim. Hepimiz insanız, can taşıyoruz, yürek taşıyoruz, vicdan taşıyoruz. Ankara’dan bu sorunlara çözüm olmaz. İnsanlar acılar çekiyor. En büyük acıları da kadınlar ve çocuklar çekiyor Türkiye her ne kadar takdir edilecek bir ev sahipliği yağmış olsa da bu ev sahipliğinin bundan sonra ne noktalara gideceği, nasıl çözüleceği, utanarak söylüyorum ki koyun pazarlığından öteye gidemiyor. Muhalefet partilerinin önerilerinin dikkate alınmamasına da üzülüyorum.”

Demir, purchase Fluoxetine Türkiye’nin karşı karşıya olduğu göçmen sorunun çözümü için acilen Göç ve Uyum Bakanlığı kurulması gerektiğine vurgu yaptı. Bu konunun mecliste daha çok ele alınması gerektiğine de dikkat çeken Demir, “bunun için mecliste bir komisyon oluşturulmalıdır. Kadınların düştüğü fuhuş batağı ortaya konulmalı, çocukların eğitimiyle ilgili ciddi çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.