Bodrum Gündem

İŞ’TE “Y” KUŞAĞI SEMİNERİ…

İŞ’TE “Y” KUŞAĞI SEMİNERİ…
y-kuşağını-anlatan-en-iyi-fotoğraf-bodrum-gündem
Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum Şubesi’nin girişimleriyle Bodrum’a gelen, İzgören Akademi eğitmeni ve Ülker Direktörü İnan Acılıoğlu, “İŞ’TE Y KUŞAĞI” başlıklı bir seminer verdi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda verilen eğitime, JCI Bodrum Şubesi başkan ve üyelerinin yanı sıra, Bodrum’daki bazı resmi ve özel okul müdürleri ile öğrencileri katıldı.
buy Ventolin y kuşağı semineri (4)YAŞAYAN 5 KUŞAK BİR ARADA…

buy brand Kamagra

Seminer öncesi sorularımızı cevaplandıran İnan Acılıoğlu, doğum yıllarına göre kuşakların ortak bazı davranış özellikleri gösterdiklerini ve bu özelliklere göre sınıflandırıldıklarını belirterek, kuşakları şu şekilde tanımladı:
“Şu an yaşayan 5 tane kuşak var. 1945 öncesi doğan sessiz kuşak. Onlar iş yaşamında artık yoklar emekli oldular. İş yaşamında şuan tepe yönetimde 1945-1964 yılları arasında doğanlar var ve bunlar patlama kuşağı olarak tanımlanıyor. 1964-1980 yılları arasında doğanlar iş kuşağı olarak tanımlanıyor ve Y kuşağıda, popüler kuşağımız, 1980-2000 yılları arasında doğanlar. Bunlar iş yaşamında koltukları doldurmaya başladılar. 2000’den sonra doğanlar ise Z kuşağı. Bunlar ise henüz iş yaşamında değiller. Onlarda 10 seneye kadar iş yaşamında yerlerini alacaklar”
y-kusagi-seyahate-gidebilmek-icin-isinden-bile-istifa-ediyorSAYGI GÖSTERMEYENE, SAYGI GÖSTERMİYOR…
Y Kuşağını diğer kuşaklardan ayıran en büyük özelliklerin neler olduğu sorusu üzerine Acılıoğlu; “Bu kuşak birçok yönden farklı. En büyük özellikleri saygı kaynakları farklı. Önceki kuşaklar yaş olarak karşısındaki insan saygı duyarken, Y kuşağı yaşı ne olursa olsun eğer kendisine saygı gösterilmiyorsa karşı tarafa saygı göstermiyor. Y kuşağı için saygı kaynağı, kendisine gösterilen saygı ve karşıdaki insanın donanımı” dedi.
y kuşağı semineri (2)BİR İŞTE TUTUNAMIYORLAR…
Y kuşağının iş yaşamında motive edilmesinin önemine değinen Eğitmen İnan Acılıoğlu, yapılan araştırmalara göre yeni mezun bir Y kuşağı bireyinin iş kariyeri boyunca 16 farklı şirkete çalışacağını gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Y kuşağı, ortalama 2-2,5 yılda bir iş değiştiriyorlar. Arka tarafta şirketlerin çoğunun farkında olmadığı, bir çalışanın şirketten ayrılma maliyeti var. Bir çalışan işten ayrıldığı zaman, ortalama 2-2,5 yıllık bürüt maaşı kadar zarara uğruyor şirket. Bu sirkülasyon şirketlere gizli ama çok büyük yük getiriyor. Şirketler, Y kuşağını elde tutmak için onları anlamaya ve motive etmeye çalışmalılar”
y kuşağı semineri (1)ASLINDA AİDİYETİ YÜKSEK… Buy Orlistat
Y kuşağını motive etmek için onları anlamak gerektiğini ifade eden Acılıoğlu, bu kuşak bireylerinin ancak kendi değerleriyle anlaşılabileceğini belirtti. Bu kuşağın şirketlerden kişisel gelişimlerine katkı istediğini dile getiren Acılıoğlu “Y kuşağı yöneticisini aynı zamanda koç olarak görüyor. Ondan faydalanmak ve şeffaf iletişim kurmak istiyor. Kişisel gelişimin altında kısa zamanda farklı birimlerde çalışmak istiyor, oryantasyon istiyor. Bunları sağladığınız zaman Y kuşağı aslında aidiyeti yüksek, motivasyonu yüksek bir şekilde yaratıcı taraflarıyla önemli katkılar sağlıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.
Yoğun ilgi gören seminerde, Acılıoğlu tarafından yapılan yaklaşık 1 saatlik sunum dikkatle takip edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.