Bodrum Gündem

KENTİN GÜNDEMİNDE TERÖR KONUŞULDU…

KENTİN GÜNDEMİNDE TERÖR KONUŞULDU…


Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi programına konuk olan Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Oğuz Poyraz ve Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun Türkiye ve Bodrum gündemine dair görüşlerini Kent TV izleyicileri ile paylaştı.  

cheap Viagra Bodrum Gündem Haber

Son yıllarda yoğunlaşan terör olayları ve en son 13 Mart Pazar günü Ankara’da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulunulan Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi programına konuk olan Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun “Her şeye karşın barış demeye devam etmeliyiz.” dedi. Dr.Oğuz Poyraz ise Order Furosemide “Bir yayıncı olarak terör olaylarının ardından yayın yasağı getirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Aslında yasağa gerek kalmadan bu gibi durumlarda yayıncıların da çok hassas olması gerekiyor.” dedi.

kentin gündemi oğuz poyraz ve ayhan ongun (2)Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun “Keşke bu programda barışa ilişkin bir şeyler söyleyebilseydik” diyerek başladığı konuşmasında şu görüşleri dile getirdi; “Ne yazık ki 35 canın yok olduğu bir terör eyleminin ardından, çok fazla barışa ilişkin ve iyimser şeyler söyleyemiyoruz. Son üç olayda yaklaşık 165 yurttaşımızı teröre kurban ettik. Son eylemde ve daha öncekilerinde yaşamlarını yitirenler için Tanrı’dan Rahmet diliyorum. Yakınlarına ve tüm ulusumuza da başsağlığı diliyorum. Bir kere şu tespiti net olarak yapmak diye düşünüyorum. Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Terör kim tarafından, hangi amaçla, nerede ve nasıl yapılırsa yapılsın bir insanlık suçudur. Teröre karşı barıştan yana olanların mutlak suretle ortak tavır alması gerekir diye düşünüyorum.”

kentin gündemi oğuz poyraz ve ayhan ongun (4)Özellikle sosyal medyada “yayın yasakları” konusunda çok yoğun eleştiriler ve tepkiler olduğu ancak yayın yasakları konusunda farklı bakış açıdan bakmak gerektiğine dikkat çeken Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Oğuz Poyraz, oldukça önemli değerlendirmelerde bulundu. Dr.Poyraz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz gazeteciler ve yayıncılık yapan insanlar, mesleğiizin özgürlüğünü ve bağımsızlığını sonuna kadar savunmalıyız. Bizde savunuyoruz. Gazetecilerin ve yayıncıların Türkiye’de çok rahat olduklarını söylemek mümkün değil. Özellikle son yıllarda iç politikada yaşanan gelişmeler, bizim mesleğimiz açısından sıkıntılar doğurdu. Bu gün ulusal medyada büyük sorunların olduğunu görüyoruz. Her anlamda büyük kutuplaşmalar var toplumda olduğu gibi. İşte dün büyük bir olay meydana geldi ve insanlar bu olayı sosyal medyadan takip etmek zorunda kalıyor. Sosyal medyada bu noktada son derece kontrolsüz ve tehlikeli bir platform. Basın özgürlüğü ile terör eylemlerinin yayınlanması Türkiye’de biraz birbirine karıştırılıyor. Bu çok hassas bir denge. Terör örgütlerinin amaçları zaten topluma korku ve kaygı yaymak. Eğer bu haberleri hiçbir filtreden geçirmeden yayınlamak ki bu konuda bizim medyanın bu konuda biraz sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir süzgeçten geçirmeden, orada hayatını kaybetmiş insanların bedenlerini, olay yerini, o  dağılmış bir atmosferi milyonlarca insana ulaştırırsanız, aslında teröre bir hizmet yapmış olursunuz.”

kentin gündemi oğuz poyraz ve ayhan ongun (3)Dr.Poyraz 11 Eylül saldırılarının sonrasında, ABD basınında hiçbir şekilde yaralı ve ceset görüntülerinin yayınlanmadığını ifade ederek Topamax online “Şahsım ve kurumumuz adına söylüyorum, bu tür haberlerde yasak gelmese dahi gereken hassasiyeti göstermekteyiz.” dedi.

Programın yapımcısı ve sunucusu Fatih Bozoğlu ise “Terörizm insanların hem duygularına, hem de zihinlerine etki ederek onları kontrol altına almayı (çoğunlukla) başarır.” Diyerek son 5 yılda Türkiye’de meydana gelen terör olaylarını kronolojik sıra ile izleyenler ile paylaştı.

Programda konuklar Ankara’da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili görüşlerin yanında Terörün ekonomi ve turizm ile ilgili bağlantıları konusunda da değerlendirmelerde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.