Bodrum Gündem

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR…

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR…

Besa-İnşaat-Hakkında-suç-duyurusunda-bulundular-mustafa-demiröz-sema-höcek-haluk-ortaçGÜNDOĞAN’DA HAFRİYATIN DENİZE DÖKÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLİYOR…

Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği, TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüleri ve Bodrum Denizciler Derneği üyeleri, Gündoğan Çetirge Burnunda yapılacak olan inşaatın ruhsatsız olduğu ve denize dolgu yapıldığını iddia ederek Besa İnşaat hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular. Yasal sürecin artık başladığını ifade eden Höcek, gerekirse görevini ihmal eden belediye yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, TEMA Vakfı Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz Bodrum Adliye Sarayına giderek Cumhuriyet Savcılığına BESA İnşaat hakkında denize dolgu yaptığı ve ruhsatsız inşaat yaptığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunarak dilekçelerini teslim ettiler. Yaklaşık 30 kişide Adliye önünde suç duyurusunda bulunan isimlere destek verdi.

bodrum gündoğan Küçükbük Çetirge Burnu dinamitle yerle bir edildi (13)SADECE KAĞIT ÜZERİNDE ÖNLEM ALINDI…

Dilekçeleri teslim ederek, Cumhuriyet Savcısına ifadelerini veren Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek konu ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. “Bodrum Göltürkbükü Mahallesi, Çetirge (Çetilli) Burnu’nda bir şirket tarafından çevre ve doğa katliamı yapılmakta olduğunu daha önce sizlere de iletmiştik.” diyerek başladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Hafriyatın olduğu gibi denize atıldığını, kıyı kenar çizgisinin değiştirildiğini, deniz dip yapısı, ekosistemin tamamen tahrip edildiğini yine sizlerle paylaşmıştık. 22 Şubat 2016 tarihinden bu ana kadar, ilgili tüm kurumlara sözlü ve yazılı başvuruda bulunulmuş, ihbarlar yapılmıştır. Maalesef sadece kağıt üzerinde kalan önlemler alınmış, önlem alınmış gibi beyanlar verilmiştir. Bugün halen hafriyat çalışmaları ve hafriyatın vahşice, fütursuzca, geri dönüşü giderek zorlaşacak bir şekilde denize dökümü devam etmekte, durdurmakla yükümlü olanlar da seyirci kalmaktadırlar. Biz Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri, Bodrum Denizciler Derneği ve TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüleri temsilcileri olarak bu tahribata neden olan, yasalara aykırı bir şekilde çalışma yapan şirket yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Besa-İnşaat-Hakkında-suç-duyurusunda-bulundularGEREKİRSE YETKİLİLER HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSU YAPARIZ… 

Gelişmelere göre; görevini ihmal eden, yapmayan kamu görevlileri için de ayrıca suç duyurusunda bulunacaklarını da söyleyen Höcek açıklamasını şöyle sürdürdü;  “Seçilerek veya atanarak bir makama sahip olanlar; güçlerini kamu yararına değil, kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıklarında ve bunu engellemekle yükümlü olanlar da yetersiz/ ilgisiz kaldıklarında adalet duygusu sarsılır. “Yapanın yanına kar kalır”, “ Ben yaptım oldu”, “ Yapılan yanlış ama olan olmuş” vb. zihniyet hakim olur. Ancak bizler hukukun üstünlüğüne inanıyor ve savunuyoruz. Bu amaçla; anayasal görevimizi yerine getiriyoruz ve yaşadığımız topraklar üzerindeki doğal varlıklarımıza sahip çıkma çabasının bir aracı olarak, yargıya gidiyoruz ve Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz.”

bodrum belediyesi mart ayı meclis toplantısı (27)ADRES BODRUM BELEDİYESİNİ GÖSTERİYOR…

Basın açıklamasının ardından “Meclis toplantısından sonra Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon oranın BESA İnşaatın kendi arazileri olduğunu ve inşaat yaptıklarını yapma hakları olduğunu söylemişti. Açıklamanızda görevini ihmal eden kamu görevlileri olarak kimleri kastediyorsunuz? Şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi; “Görevini ihmal ettiği, zaman içerisinde tespit edilecek olan, tüm kamu görevlilerini kast ettik. Ama bütün adreslerde görev yapma açısından Bodrum Belediye Başkanlığını gösteriyor.”

PROJEYE SADIK KALINSIN, İNŞAATA KARŞI DEĞİLİZ…

Höcek ilgili firma benim özel mülküm ve inşaatı yaparım der ise siz ne yanıt vereceksiniz? Şeklindeki diğer bir soruya da şöyle yanıt verdi; “Biz inşaata karşı değiliz ki. Onaylattığı projesine, eklerine, ruhsatına sadık kalsın diyoruz. Ben yaptım oldu değil. O proje neyi öngörüyor ise tabi ki yapacak. Orası onun imarlı, tapulu arazisi. Biz buna karşı değiliz. Ama denize yaptığına, evet ona karşıyız. Biz ruhsatı takip edeceğiz. Artık yasal süreç başlamıştır.”

bodrum belediyesi mart ayı meclis toplantısı (22)BELEDİYE VE İMAR MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ…

Gerekirse yeni suç duyurularında da bulunacaklarını ifade eden Sema Höcek encümen kararı alındığını bildiklerini ve gereğini yasal süresi içinde yerine getirmelerini talep ederek sözlerini şöyle tamamladı; “Bodrum Belediye Başkanlığını, İmar ve Şehircilik Müdürlüğündeki yetkili arkadaşları göreve davet ediyoruz. Alacağımız cevaplardan vaz geçtik. Lütfen gereğini yapsınlar.”

Bu basın açıklamasının ardından, önümüzdeki günlerde Bodrum Belediye Başkanlığı ve ilgili müdürlük ve BESA İnşaat yetkililerin de bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.