Bodrum Gündem

BİR BU EKSİKTİ…

Where to buy Xenical order Orlistat bodrum-külliye-insaatı

İktidarın el atmadığı, bozmadığı bir şey kalmadı, şimdi de sıra Bodrum’a geldi. Turizmimizin gözbebeğine “İslam Tanıtma ve Bilgilendirme Merkezi” yapılacakmış. Bunun için 30 milyon lira ayırmışlar.

Olacak iş mi? Ama Türkiye tüm olmayacak işlerin merkezi haline gelince, bundan Bodrum’un da payını almaması beklenemezdi. Önce TOKİ diye tutturdular, itirazlar gelince durdular, sonra memur lojmanları yapacağız diye milleti oyaladılar. Ortakent-Yahşi tepelerini betona çevirmek yerine, memurlara kira yardımı yapılmasını, böylece Bodrum’da bomboş bekleyen evlerin de değerlenebileceğini söyledik, yazdık, çizdik. Oralı olmadılar ve sadece Ortakent-Yahşi tepelerini değil, Mumcular’ı da TOKİ’ye açacaklarını ilan ettiler.

Şimdi öğreniyoruz ki, Yahşi-Ortakent tepelerindeki TOKİ’ye ayrılan arazinin 10 dönümüne yapılacakmış bu merkez. Şimdi soruyorum size, Bodrum’un her şeyi tamamdı da, bir İslam Öğrenme Merkezi mi eksikti? Şehrin altyapısı yok, arıtması doğru dürüst çalışmıyor, yazın patlayan kanalizasyonlar denize dökülüyor, ortalık leş gibi kokuyor. Çöplük hala taşınamadı, civarındaki oteller kokudan kapanmak üzere. Yollar rezalet, su boruları kentin her yerine hala döşenemedi. Garajın yeri değişmedi, Trafik perişan, betondan yeşili kalmadı kentin. Belediye kademesinin yerine kültür merkezi yapılamadı. Böyle bir acıklı tabloya sahip Bodrum’a yardım edeceklerine, kafayı İslami Merkeze takmışlar, bir de 30 milyon dolar ayırmışlar bu işe.

Efendim projenin amacı, turistlere İslam’ı tanıtmakmış. Hangi turist Bodrum’a İslam’ı tanımak için gelir? İslam’ı öyle bir hale getirdik ki, duyan yabancı kaçıyor. Sadece yabancılar değil, güzelim dinimizin üzerinde oynanan oyunlar yüzünden, millet de neredeyse dininden soğuyacak. Bodrum cami zengini bir yer. Her mahalleye iki-üç cami düşüyor. Üstelik bu camiler son yıllarda onarıldı, güzelleşti ve ihtiyacı rahatça karşılar hale geldi. Gidin bakın Bitez Camiimize, karşısındaki mezarlıkla tam bir İslam merkezi haline geldi. Hepimiz memnunuz bundan, hiçbir şikayetimiz yok camilerimizden. Bazıları cemaate muhtaç halde beklemekteyse de, camilerimizin tümü Bodrum’a yeterli.

belek hoşgörü bahçesi     Bizi yönetenlere, ortak akıl ve ortak ses, bir şey ifade etmiyor artık. Ama olsun, biz yine de söylemeye devam edeceğiz. Bodrum’un İslam’ı tanıtma merkezine ihtiyacı yok. Ona ayrılan 30 milyon liraya çok ihtiyacı var. Bu parayı hemen Bodrum Belediyesinin emrine yollayın ve yıllardır çözüm bekleyen sorunların çözümüne yardımcı olun. Ha bu arada Bodrum belediyesi demişken, onun Başkanı da lafı eveleyip gevelemek yerine, açıkça (bizim böyle bir merkeze değil, sorunlarımızı çözecek paraya ihtiyacımız var) demeli. Başkan Kocadon, söyledikleriyle beni bir kere daha hayal kırıklığına uğrattı. Merkeze karşı değilmiş, ama Belediye’nin de görüşü alınmalıymış. Bunu söylüyor Başkan. Demiyor ki, (Bu projeye karşıyım. Yerine tüm dinlerin temsil edildiği, kilise-havra-camiden oluşan küçük bir merkez yapılması daha doğru olur. Burada tüm turistler ve yurttaşlarımız ibadetlerini rahatça yapsınlar?…)     Geçmişte biz Antalya Belek’te bunu yapmıştık, gidin görün nasıl güzel çalışıyor ve her inanışın sahipleri nasıl rahatça ibadet edebiliyorlar. Bunun bir örneği Bodrum’da yapılamaz mı? Yeri gelmişken, şu yeni konser salonu üzerinde de biraz durmak istiyorum. Olmuş mu o salon? Zamanında Konacık Belediyesinin pazaryeri olarak devreye soktuğu o muhteşem binanın küçük bir bölümünü 500 kişilik konser salonuna dönüştürmek kimin aklı acaba? Salonda akustik yok, ses düzeneği yetersiz, bu işten anlayanlar gülüyorlar (ben yaptım oldu) zihniyetine. Belediyenin elinde Nurol Kültür Merkezi var. Orası da yeterli sayılmaz ama, şimdilik onu biraz düzeltseler, daha yararlı bir iş yapmış olmazlar mı? Hem Konacık’ta ki o modern ve medeni kapalı pazaryerini neden amacına uygun çalıştırmıyorlar ki? Bir çalıştırsalar, sadece Bodrum’da değil Ege’nin tamamında bile bulunmayan kapasite ve görünümdeki çağdaş bir pazaryerine kavuşur kent. Ama tribüne oynayanlar ihtiyaca göre değil, yandaş alkışlarına göre hareket ediyorlar. Böylece yazık ediyorlar Bodrum’a, gerçekten yazık…

order Proscar cami havra kilise     Bilmem gördünüz mü Bodrum’a İslam Merkezinin projesini, sanal görüntülerini filan. İstanbul’un Çamlıca tepesini ne hale getirdilerse, Bodrum’un Ortakent tepelerini de beter hale getirecekler. Gerçi Belediye buna onay vermemiş, iş Ankara’dan bitirilmiş, ama yine de engellemek için ne mümkünse yapmak lazım. Dini siyasete alet etmek için her şeyin kolayca yapıldığı ülkemizde,bari Bodrum’u kurban etmeyelim. Bir kere daha tekrarlayayım, ülkeyi yönetenler eğer gerçekten sevaba girmek istiyorlarsa, bu işe ayırdıkları 30 milyonu Bodrum Belediyesinin emrine yollasınlar ve kentin sorunlarının çözümüne yardımcı olsunlar. Son söz olarak bu projenin mucitlerine ve Diyanet’in önde gelenlerine (Gölge etme başka ihsan istemem) demek istiyorum. İnanıyorum ki, dini siyaset ve ticaret olarak kullananlar hariç, Bodrum’da yaşayan aklı başında herkes böyle düşünüyor…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.