Bodrum Gündem

KÜLLİYE VE TOKİ’YE BODRUMLULAR KARAR VERSİN

KÜLLİYE VE TOKİ’YE BODRUMLULAR KARAR VERSİN

IMG_4930Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bodrum Müftülüğü tarafından Ortakent- Yahşi Beldesinde  hazineye ait araziye yapımı planlanan İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ile ilgili  Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu; yapımı planlanan İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ile ilgili  “Bodrumlu böyle bir TOKİ yapılaşmasına veya böyle bir külliye yapılmasına ihtiyaç vardır Bodrum’da derse seve seve biz de bunu kabul ederiz. Ama hayır diyorsa herkesin bu hayır sözünün gereğinin yapılmasını da bekleriz. “ dedi.

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri bugün  Hamdi Topçuoğlu başkanlığında Trafo’da olağan üstü  bir toplantıda bir araya geldiler. Toplantıya ayrıca CHP Bodrum ilçe başkanı Recai Seymen, kadın kolları başkanı Emel Çakaloğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı  Gündüz Nalbantoğlu’nun yanı sıra vatandaşlar katıldı.

“Ülkemizde 18 Martlar Devam Ediyor”….

Son günlerde Bodrum gündeminde yer alan TOKİ ve Külliye yapımı ile ilgili konuların tartışıldığı toplantının sonunda Konsey üyelerini 23 Mart Çarşamba günü  Olağan üstü genel kurula çağırma kararı aldı.  Konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu sözlerine Çanakkale Şehitlerini saygıyla anarak başladı. Topçuoğlu sözlerine şöyle devam etti “Bugün ki toplantı 18 Martların hala devam ettiğini aslında bir göstergesidir.  Çünkü bugün ki toplantının konusu bir bakıma Bodrum’un geleceğinin kurgulanması konusunda ne yapacağımızı araştırma toplantısıdır.  Biliyorsunuz Kent Konseyi bileşenleri ile var olan bir sivil toplum örgütlerinin şemsiye kuruluşudur.  Bizim dernekler, odalar, siyasi partiler hepsi bizim bileşenimizdir.  Onların aldığı kararları yürütmekle yükümlü bir yürütme kurulu olduğumuzu aslında unutmamamız lazım. O nedenle biz bugün yürütme kurulu olarak bir olağanüstü genel kurul toplantısı yapalım mı, yapmayalım mı toplantısı yaptık. Sağ olsunlar toplantıya duyarlı dernekler ve halkımızdan da katılımlar oldu.  Bu bizi son derece memnun etti. Halkımız bu konularda çok duyarlı.”

order paxil Ventolin price Accutane price “Bodrumlu Ne İstiyorsa O Olsun “…

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun bugün aldığı karar neticesinde 23 Mart Çarşamba günü konsey üyelerini Olağan üstü genel kurula çağrılma kararı alınması ile ilgili olarak kendilerinin Çarşamba günü olağan üstü genel kuruldan çıkacak karara göre hareket edeceklerinin altını çizen Hamdi Topçuoğlu “  Bugün yürütme kurulunun aldığı karar; Çarşamba günü saat 11 de Nurol Kültür Merkezinde Kent Konseyi Olağan Üstü Genel Kurulunun toplanması doğrultusunda olmuştur.  Biz Çarşamba günü olağan üstü genel kurulun vereceği kararları beklemekle  yükümlüyüz.   Orada verilecek kararların sonucunda biz onların çizdiği yol haritası doğrultusunda da çalışmalarımızı yapacağız.  Şu anda benim bir şeyler söylemem bu konuda ancak kişisel görüş aktarmaktan ibaret olacaktır. Genel Kurulumuz ne diyecek onu beklememiz gerekiyor.  Taban ne diyorsa o doğrultuda hareket etmemiz gerektiği açıktır.  Eğer orada bir platform oluşturma kararı çıkacak olursa, bu platformun çalışmaları doğrultusunda konseye bir görev düşerse elbette biz bunu sonuna kadar yerine getiririz.  Kişisel görüşüm demokrasinin beşiği olan bu bölgede her şeyin demokratik, katılımcılık, yerindenlik ve iletişim ilkeleri doğrultusunda oluşması gerekir.  Biz bu bakımdan halkımız ne diyorsa onun uygulanması gerektiği düşüncesindeyiz.  Gerekirse bu konuda halk oylamasına da gidilebilir. Yeter ki böyle bir TOKİ yapılaşmasına veya böyle bir külliye yapılmasına ihtiyaç vardır Bodrum’da derse seve seve biz de bunu kabul ederiz. Ama hayır diyorsa herkesin bu hayır sözünün gereğini yapmasını bekleriz. “ dedi.

Yorumlar

  1. Reyhan Bayındır Gönenç dedi ki:

    Sayın Topcuoğlu, buna Bodrumlular karar vermesin! Niye? Çünkü bugün kime Bodrumlu diyoruz buna karar verelim. Burada doğup, büyüyen. Bu bölgenin anaları ile sarmalanan insana (ya da bunları burada doğmadan benimseyen) mı? Yoksa bu topraklara hiç değer vermeden rant için çalışana mı? Hatta kin duyana mı? Referandum değil, sağ duyulu yerel yöneticilerin ve köylünün bu karar karşısında eylemi gerek!

  2. Alev Tumer dedi ki:

    1970 lerden beri Bodrum u taniyip cok seven ve yapilasmasini uzuntu ile izleyen biri olarak, cirkin yapilasma abidesi Toki nin Bu guzel beldeyi mahvedecegin kesin olduğunu dusunuyorum, kaldi ki Yahsi ye yapilmasi planlanan kulliyenin maket resmi bile cahilce ve zevk yoksunu . Bunun teklif dahi edilmesini Bodrum lulara hakaret olarak kabul ediyorum.

  3. Esin Şahinbozkır dedi ki:

    Projeye çok yakın yerleşimde yaşıyoruz. Cami gerekiyorsa
    Özgün bir mimari olmalı, yeri hatalı. Diyanet yazlık tesis yapıyorcasına plajın içinde ne yapacak? Samimi bulmadım projeyi. Heyet oluşturuyoruz, bu karar böyle verilmemeliydi. Camiye karşı değiliz. Usül ,mimari ,yer yanlış..