Bodrum Gündem

YAŞLILIKTA SİZİ NELER BEKLİYOR…

YAŞLILIKTA SİZİ NELER BEKLİYOR…
19.03.2016
0
A+
A-

cheap doxycycline Özel-Bodrum-Hastanesi-Ortopedi-ve-Travmatoloji-Uzmanı-Op.-Dr.-Barış-Coşkun
18-24 Mart Yaşlılar Haftası olarak kutlanıyor. Yaşam süresinin giderek uzadığı çağımızda, yaşlılığa bağlı görülen en yaygın sağlık sorunlarından biri de kalça kırıkları ve kireçlenmeler. Oysa bu sorunları önlemek mümkün…

Buy Cialis Professional Bodrum Gündem Haber

Kalça kırıkları yaşlılığa bağlı ortaya çıkan problemlerin başında geliyor ve acil tedavi edilemediğinde kısa bir süre içinde hastanın yaşamına mal olabiliyor. İstatistiklere göre, kadınlarda osteoporoza bağlı kalça kırıkları hala ölüm nedenlerinde ilk sıralarda yer buluyor. Özel Bodrum Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Barış Coşkun, teknolojinin gelişmesinden en çok faydalanan alanlardan birinin de eklem protezleri ameliyatları olduğuna dikkat çekiyor.

kalca-protezi-bodrumKALÇA PROTEZİ AMELİYATLARINDA SONUÇ SEVİNDİRİCİ… Order Disulfiram

Kalça kırığı tedavisinde protezlere başvurulduğunu anımsatan Op. Dr. Coşkun : “Eklem protezi ameliyatlarının yapılamadığı yıllarda şiddetli ağrı ve hareket kısıtlılığı nedeniyle hastaların hareket özgürlükleri ileri derecede sınırlanırdı. Günümüzde ise başarılı bir kalça veya diz protezi ameliyatı geçiren bir hasta günlük yaşamını rahatlıkla devam ettirebilir.’’ dedi.

Bu ameliyatlar sonrasında hastalarda kalça ağrılarının tama yakın geçtiğini işaret eden Özel Bodrum Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Barış Coşkun, ameliyat sonrasıyla ilgili de şu bilgileri veriyor: “Hastalar ameliyat sonrası hemen ayağa kalkar ve ameliyattan 6- 8 hafta sonra bağımsız olarak hareket edebilir. Yürüme, merdiven inip çıkma gibi günlük aktiviteler tamamen normal olarak yapılabilir; araba kullanılabilir; yüzme, golf, yürüyüş gibi sporlar yapılabilir.”

kalca-protezi-bodrum-1KIRIKLARI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMASI GEREKİYOR…

Op. Dr. Coşkun riskleri en aza indirmek için, gündelik yaşantıda mümkün olduğu kadar düşmeleri önleyici tedbirler almanın da kırıklarda son derece önem taşıdığına işaret ediyor ve ekliyor: “Osteoporozun ilaç ve egzersizlerle önlenmesi ve tedavisi dışında yaşama alanında uygulanacak bazı önlemlerle düşme riski de azaltılabilir. Yürüme alanından halı parçalarının, kapı eşiklerinin ve kabloların kaldırılması, halıların sabitlenmesi, banyo gibi ıslak alanlarda kaymayan zemin örtüleri kullanılması, banyo ve tuvaletlere tutamak konulması ve yaşam alanının yeterli aydınlatılması bu önlemlerdendir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.