Bodrum Gündem

KENT KONSEYİ İKİ MAHALLEDE MECLİS SEÇİMİ YAPTI

23.03.2016
0
A+
A-

IMG_4998Bodrum Kent Konseyi Mahalle Meclisi seçimleri için hafta sonu Pınarlıbelen, Etrim, Sazköy, Çamlık ve Kumköy’de vatandaşlar sandık başına giderek oy kullandılar.

Where to buy Strattera order Indocin online Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Strattera without prescription

Bilindiği üzere Bodrum kent Konseyi, Yarımada genelinde daha önce Turgutreis, Gümüşlük ve Gündoğan’da mahalle meclisleri kurulumu gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz hafta sonu Karaova bölgesinde 5 sandıkta oy kullanan vatandaşlar;  Sazköy, Etrim ve Pınarlıbelen bölgelerini kapsayan Pınarlıbelen Mahalle Meclisi ile Çamlık&Kumköy Mahalle Meclisi yürütme kurulunda görev yapacak adayları seçtiler.  Her iki mahalle meclisi seçiminde de blok listeler oylandı.

“Biz Buna İnandık, İnandığımız İçin De Bu Olaya Sahip Çıktık”…

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Emre Köroğlu, konsey olarak yaklaşık bir buçuk yıldır söz konusu bölgelerde çeşitli çalışmalar yapıldığını kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti “Bu süre zarfında mahallelerimizde, köylerimizde toplantılarımızı yaptık. Mahalle meclisinin ne demek olduğunu, gücünün ne olduğunu, kendilerine yapacağı yararların neler olacağını teker teker izah etmeye çalıştık. Hatta daha meclis kurulmadan yapılan bu çalışmaların meyvelerini verdiğini de görüyoruz. Hazırlanmış olan yönergeye göre yapılmış olan listeler var. Bu listeler bugün oylanıyor. Mahallelinin katılımı da oldukça yüksek bu seçimlere. Bu çok sevindirici. Bizi ve beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarımızı mutlu ediyor. Bundan sonra Mumcular merkez ve Güvercinlik’te seçimler olacak. Arkasından Bitez, Konacık ve Yalıkavak bekliyor. Umarım bundan sonraki seçimlerde de gelişmiş toplumlardaki özelliğini Bodrum’da da başlatıp tüm Türkiye’ye de gösterebiliriz. “

Yapılan seçimle ilgili Sazköy’de sandık görevlisi olan Turgutreis Mahalle Meclisi Başkanı Hülya Karatoprak,  “ Bu görevi yapmak çok hoşuma gitti, çok da kutsal bir görev olarak görüyorum. Onların da bu konuya katılmaları, mahallelerinde bir meclis kurmaları çok keyifli bir şey.  Onun için be de buna ön ayak olmak, mahalle meclisi olarak burada onlara takıldıkları yerde tecrübelerime dayanarak bilgilendirme yapıyorum.  Buraya bir hizmet gelecektir, hep birlikte gönül gönüle çalışacaklarına inanıyorum.” dedi.

Pınarlıbelen Mahalle Meclisi oluşumu kolaylaştırıcılarından Engin Başol, “Biz Kent Konseyinin neden önemli olduğunu çok güzel anlattık.  Gelip oylarını kullanacaklar. Biz de onlara yardımcı olabilmek için elimizden gelen çalışmaları yapacağız.  Sorunlarımızı Kent Konseyi aracılığı ile Bodrum belediyesine aktaracağız.  İnşallah onlar da bizim sesimizi duyacaklar. Özellikle bu bölge için çok önemli, çünkü Bodrum artık bir yerlere gelmiş durumda. Bazı şeylerin önüne geçmek çok zor ama burası el değmemiş bir bölge. Dolayısı ile bu bölgede bu tür halkın içinde olduğu oluşumlar çok önemli.  Biz de buna inandık, buna inandığımız için de bu olaya sahip çıktık ve bölgemizi seçime götürdük.  Katılımlar iyi, insanlar destek veriyor. Seçimlerden sonra da gerekli çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Etrim sakinlerinden 81 yaşındaki Kerim Uyar, “66 dan bu yana bu oyları kullandım.  Bu seçimde gençlerden yenilik bekliyoruz.  Ben sürekli böyle yeniliklerle uğraşan birisiyim.  Bu listenin içinde güzel, atılgan  gençler var, ben seçtim onu”  dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.