Bodrum Gündem

BERHAN ŞİMŞEK TERÖRİST PSİKOLOJİSİNİ ANLATTI…

BERHAN ŞİMŞEK TERÖRİST PSİKOLOJİSİNİ ANLATTI…

Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem İstanbul Milletvekili ve ünlü sinema sanatçısı Berhan Şimşek Bodrum’da CHP’nin İlçe Danışma Toplantısına ve geçmiş dönem ilçe başkanlarından Adil Karabağlı’nın cenaze törenine katıldı.

IMG_5195 buy valacyclovir Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Türkiye siyasetine ve gündemine dair önemli ve dikkat çeken açıklamalarda bulunan Şimşek Gazeteci Abdi İpekçi suikastının konu edildiği “Uzlaşma” filmindeki Mehmet Ali Ağca filmi çekiminden önce günlerce bir teröristin psikolojisini analiz ettiğini söyledi.

Kent TV Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu, birkaç günlüğüne Bodrum’a gelen Berhan Şimşek’e, Türkiye’nin son dönemde yaşadığı terör saldırıları ve terör sorunu ile ilgili görüşlerini sordu. Oldukça dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şimşek sürecin analizini de yaptı.

IMG_5190BÜTÜN TÜRKİYE TEDİRGİN…

Türkiye’de ve Bodrum’da insanlar sokağa çıkmaya korkar oldu, yurttaşlar çok tedirgin konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi;

“Bu sorduğunuz soru sadece Bodrum’da değil, İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye genelinde çok büyük bir huzursuzluk var. Düşünün çok önemli bir spor müsabakası, bir derbi denilen maçın iptalinden başlarsak, devletin ne kadar aczin içinde olduğunu görürüz. Yani 15 bin seyirciyi içeri alıyorlar, maça 2.5 saat kala deniliyor ki seyircisiz oynatılacak. Maçın başlamasına bir saat kala da biz bu maçı iptal ettik diyorlar. Bunun açıklamasını da böyle cılız bir ses ile yapıyorlar. Oysa mülki amir Vali’nin bunu büyük bir tonla açıklaması gerekirdi. Her meselenin içerisinde olan bay Erdoğan, Bay Cumhurbaşkanı bu açıklamada bulunuyor. Çünkü Türkiye’de bütün her şeyden o sorumlu. Kupon arazilerden, bürokrasiden, yargıdan, medyadan, kim kaç çocuk yapacak, ne iş yapacak bütün bunlar ile meşgul olan, ama ülkenin yönetimi ile meşgul olmayan bir kamu yönetimi var. Buna hükümet de dahil. Büyük acz içerisinde.”

berhan şimşek bodrum (4)MISIR OLMADAN BARIŞ OLMAZ, SURİYE OLMADAN DA SAVAŞ OLMAZ.”

Berhan Şimşek filmi başa sarmak gerektiğini ve buraya kadar nasıl gelindiğini ve tarihi süreci anlattı. Özellikle 80 döneminden sonraki süreci detaylı bir şekilde anlatan Şimşek şimdilerde hiç akla gelmeyen, oldukça dikkat çeken bir konuyu şöyle dile getirdi; “Birinci körfez harekatında Saddam’ın gönderdiği 500 bine yakın Peşmerge Türkiye’ye sığındı. Türkiye onlara yatak oldu, yorgan oldu, ilaç oldu, battaniye oldu. O dönem içerisinde PKK terör örgütü mensupları o göçler ile içeri girip Türkiye’de eylemler yapıyordu. Fakat bir dönem sonra Peşmergeler Irak’a döndüler. Diğer bir meseleye bakıyoruz şimdi; Suriye ve Mısır’ı iç içe düşünerek bakmak lazım. Ortadoğu’da çok yaygın bir söylem vardır. Mısır’sız barış, Suriye’siz savaş olmaz. Yani Mısır olmadan Barış olmaz, Suriye olmadan da savaş olmaz.”

berhan şimşek bodrum (4)ARI KOVANINA ÇOMAK SOKUYORSUNUZ…

Dış işleri konusunda kurucumuzun şiar eylediği ve dünyada da karşılık bulan “Yurtta barış, Dünya’da barış” ilkesinin dikkate alınması gerektiğine dikkat çeken Berhan Şimşek, “Ne birileri bizim iç işlerimize, nede biz başka ülkelerin iç işlerine karışmamalıyız. Sorun burada. Benim Suriye’ye demokrasi götürmek gibi bir sorumluluğum yoktur. Dahası Ortadoğu’da süper başkanlık ve krallıklar var onlara demokrasi önermiyorsun, yanı başındaki Esad’a öneriyorsun. Burada arı kovanına çomak sokuyorsun.” Premarin 0.625mg dedi.

berhan şimşek bodrum (5)BATI BUNU YEDİRMEZ…

Berhan Şimşek; “Bu gün Türkiye’de ki patlamaların gerekçesi de bizim yıllardır bu tür meselelere müdahil olmamamıza rağmen, bay Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu hükümetinde Suriyeyi bizim arka bahçemiz, mahallemiz gibi görmekten kaynaklandı. Bay Erdoğan şöyle hesap etti; Yemen, Mısır, Libya kardeş Müslüman. Bizde kardeş Müslümanız. Suriye’de de Müslüman kardeşleri iktidara getiririz, yeni Osmanlıcılığı, tırnak içinde Müslümanların Halifeliğini yaparız. Sana bu batı yedirmez.” dedi.

berhan şimşek bodrum (7)78 MİLYON TEDİRGİN YAŞIYOR…

Biz her şeyi biliriz, anlayışı ile başı sonu belli olmayan, 30-40 yıldır silahlı terör örgütü olan PKK ile çözüm masasına oturduğunu vurgulayan Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti; “Kandil ile de oturdu, İmralı ile de oturdu. Var olan siyasi aktörleri ile de oturdu. Kim biliyor bunu? Bunu bilen bir Yalçın Akdoğan, Beşir Atalay, Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan. Bir de MİT Müsteşarı. Bu nasıl bir anlaşmadır. Bu anlaşma 2 yıl sürdü de, neden bozuldu? Vaat ettiklerinizi mi vermediniz? Vaat ettikleriniz nelerdi? Yoksa sadece 30 Mart yerel seçimlerini mi ve daha sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmak için mi bunu yaptınız? 7 Haziran seçimlerinde kaybedince, aks değiştirip milliyetçiliği ayaklar altına alırım söyleminden, en katı, en koyu tonda milliyetçilik söylemine neden geçtiniz? Siyasi partiler kendi çıkarları üzerinden siyaset yapmazlar, ülkelerine hizmet için vardır. Bu gün PKK canlı bomba patlatıyorsa, İŞID canlı bomba patlatıyorsa hükümetin yapmış olduğu o politikaların, Türkiye’ye yansımasıdır. 78 milyon insanı tedirgin bir şekilde yaşamaya mecbur bıraktı. Bu gün hiçbir şey olmamış gibi, korkmayın diyor. Arkadaş bay Erdoğan’ı bin kişi koruyor, bay Davutoğlu’nu 500 kişi koruyor. Bizim çocuklarımızı, bizi hiç kimse korumuyor. Onların çocuklarını ve karılarını da koruyorlar. Ama halk ortalarda.”

berhan şimşek bodrum (9)NEDEN ARTIK RABİA İŞARETİ YAPMIYOR…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun zamandır Rabia işaretini yapmadığını ifade eden Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kent TV vasıtası ile sorayım bay Erdoğan uzun zamandır unuttu. Neden acaba? Yapamaz çünkü Sam amca, Sam ağabeyi, Kardeş Müslümanların Rabia işaretini yapan örgütü terör örgütü olarak ilan etti. Van minut dediğin İsrail’in koluna girmek için şimdi can atıyorsun Dış politikada itibarın kalmamış bir Türkiye var.” buy methocarbamol

berhan şimşek bodrum (8)GÜNEYDOĞU’DA HERKESE PKK’LI DİYE BAKMAMALIYIZ…

Özgürce caddelerde yürünen bir ülke ve dünya istediğini dile getiren Şimşek, Güneydoğu’da da bir dram yaşandığını vurgulayarak şunları söyledi; “Bu Güneydoğu’da yaşananları da değerlendirdiğimizde büyük bir acı var orada. O kadınları, ihtiyarları, çocukları düşünün. Hepsine PKK’lı olarak bakamayız. İki üç ay mahallesinden çıkamayan, aş, ekmek bulamayan insanlar var. Bu noktada bütün şehitlerimiz saygıyla ve Rahmetle anıyorum. Allah Rahmet etsin, Allah ailelerine, çocuklarına metanetler, sabırlar ihsan etsin.”

berhan şimşek bodrum (10)O İDEOLOJİDEN KİMSEYE HAYIR GELMEZ…

Abdi İpekçi suikastı ile ilgili Uzlaşma sinema filminde Mehmet Ali Ağca’yı oynayan Berhan Şimşek filmden çok öncesinde terörist psikolojisi ile ilgili çok yoğun bir araştırma yapmış, son dönemde hedef gözetmeksizin rastgele canlı bomba ile yapılan terör eylemleri ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Berhan Şimşek şu yanıtı verdi; “Sağlıklı bir ruh halinin yansıması değil. Sağlık bir ruh hali değil ise, sağlıklı bir beyinin ürettiği bir ideolojinin de yansıması olamaz. Dil aklın parmak izidir. Böyle bir eylemi konuşarak karar verdiğinde, o aklın ve ruhun sağlığından ve onların dünyada kuracakları ideolojiden, dünyaya ne hayır gelebilir? Veya kendi etnik yapısı adına savaştığını söyleyen, o etnik yapıya ne hayır gelir? Allah için öldürdüğünü söyleyenlere, aklıselim bir yaşlı teyze yaşlı gözleri ile yine Allah’a havale ediyor.”

berhan şimşek bodrum (10)ALLAH İÇİN veya HALK İÇİN CANLI BOMBA OLUNMAZ…

“Süngünün ve namlunun üzerine oturulmaz” diyen Berhan Şimşek değerlendirmelerini şu sözler ile tamamladı; “En büyük kötülüğü bu ülke insanına yaptıkları kadar, özelde Doğu ve Güneydoğu’da ki yurttaşlarımıza yapıyorlar. İş gitmiyor, aş gitmiyor, huzur ve mutluluk gitmiyor. Zaman içinde haksızlıklar yapıldı, “Alavere Dalavere Kürt Mehmet nöbete dendi.” Doğru muydu? Tabi ki yanlıştı. Bu gün hak ve özgürlükleri insan olarak talep etmeliyiz. Bir etnisite, bir mezhep üzerinden, bir meşrep üzerinden, bir inanç grubu üzerinden özgürlük talep edemeyiz. Ben kendi halkıma özgürlük getireceğim diyerek adını adresini, kimliğini, kişiliğini, dünyasını bilmediğin insanları yollarda otobüslerde bombalayacaksın ve ben kendi halkım için özgürlük istiyorum diyeceksin. Sen yürekli insansan o halkına sor bakim senin için ne diyecekler? Git öldür mü diyecek, yoksa senin yaptığın yanlış mı diyecek. ”

 berhan şimşek fatih bozoğlu (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.