Bodrum Gündem

KALE İÇİNDEKİ CAMİİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDULAR…

KALE İÇİNDEKİ CAMİİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDULAR…
24.03.2016
0
A+
A-

kaleiçi camiiBodrum Valide Cami Koruma ve Yaşatma Derneği, Bodrum Kalesinin ücretsiz olarak gezilebilmesi ve Kale içerisinde bulunan tarihi Fetih Camiisinin yeniden ibadete açılması ile ilgili olarak çalışma başlattı.
Bodrum Gündem Haber
Dernek olarak aldıkları karar doğrultusunda bir süredir, Kale içindeki camiinin yeniden hizmet vermesi ve Bodrum Kalesinin ücretsiz olarak ziyaret edilebilmesi için çalışan dernek yönetimi öğlen saatlerinde Bodrum Kalesi önünde basın açıklaması yaptı.

Bodrum Valide Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Emin Orman tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Babadan, dededen Bodrum’un yerlisiyim, çocukluğumuz Bodrum’un merkezinde geçti. Kaleye çok sık gelir giderdik. Kale içindeki caminin minaresinin yıkıldığı eski halini bilirim. O zamanlarda tabi turizm yoktu. Sonra turizm başlayınca burazı müzeye dönüştü. Bizim burası için geçtiğimiz yıl Şubat ayında, dilekçelerle iki müracaatımız oldu. Bir tanesi, kaledeki caminin ibadete açılması ikincisi de kaley ücretsiz olarak girilmesi. Kaymakamlık ve Müzeye verdiğimiz dilekçelere ‘bizim işimiz değil’ diyerek cevap verildi. Daha sonra Valilik aracılığıyla Kültür İl Müdürlüğüne ve oradanda Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçemizi gönderdik. Ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen gönderdiğimiz dilekçeye cevap gelmedi ve dosyamızda kayboldu”

Orman bu girişimlerde bulunmalarındaki amaçlarını şu sözlerle özetledi: “Emelimiz, gayemiz, Bodrum’u feth ederek bizlere intikal ettiren ecdadımızın bıraktığı Fetih Camisini ibadete açtırabilmek ve Kaleye girişlerin ücretsiz olmasını sağlamak. Buraı geçmiş dönemde Rodos Şovalyelerinin işgaline uğramış gibi kapılar demir kapılarla kapalı. Biz eskiden Bodrum’a gelen misafirlerimizi burada ağırlardık”

Dernek Başkanı Mehmet Emin Orman, Kale içindeki caminin Bodrum’un ilk camisi olduğunu ve 200 sene boyunca ibadete açık kaldığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.