Bodrum Gündem

GÜVENLİKÇİLERİN YERİNE VELİLER NÖBET TUTTU…

GÜVENLİKÇİLERİN YERİNE VELİLER NÖBET TUTTU…
25.03.2016
0
A+
A-

purchase cheap Baclofen cheap Fluoxetine

güvenlikçilerini istiyorlarGüler-Mustafa Kızılağaç İlkokulunda bir şikayet üzerine başlatılan teftiş sonrasında görevlerine son verilen güvenlik görevlilerin yerine öğretmenler ve öğrenci velileri okul kapısında nöbet tutuyor.
Bodrum Gündem Haber 
Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulunda bir Velinin, okul aile birliği tarafından zorla para toplandığı iddiasıyla başlayan şikayet sonrasında, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünden müfettişler bahse konu okulda soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında, velilerden para toplanamayacağını ve bu toplanan paralar karşılığında personel çalıştırılamayacağına dair rapor düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerinin raporu doğrultusunda okul girişinde nöbet tutan güvenlik görevlilerinin işlerine son verildi.  Yaşanan bu durum üzerine okul aile birliği üyeleri bazı veliler ve okul öğretmenleri sabah okul girişinde toplandı. Veliler ve öğretmenler öğrencilerin okula girişlerinde ve sonrasında okul kapısında nöbet tutmaya başladı.

Kimseden zorla para toplanmadığını ifade eden Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulu okul aile birliği başkanı Emel Dikan yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “2. sınıfa giden bir oğlum var bu okulda. Şuanda bir güvenlik zafiyeti yaşıyoruz. Dün okulumuza gelen müfettişlerden, okulumuzda hiçbir şekilde görevli çalıştıramayacağımızı ve bir daha geldiklerinde çalışan gördüklerinde suç işlemiş olduğumuzu söyledikleri için çalışan 2 güvenlik görevlimizin işine son vermek zorunda kaldık. Bin kişinin girip çıktığı okulda şuanda bir güvenlik zafiyeti yaşıyoruz” dedi.  Durumdan velileri bilgilendirdiklerini belirten Dikan, okul kapısında beklemeye devam edeceklerini söyledi.

Okul aile birliği muhasip üyesi Derya Göçmez ise benzer uygulamaların birçok devlet okulunda yapıldığını belirterek şöyle konuştu:  “Başımıza hiç düşünmediğimiz şeyler geldi. Sonuçta biz çifte standarda karşıyız. Okul aile birliğinin eleman çalıştıramayacağı bize söylendi. Madem bu yasak, bütün okullardaki elemanların nasıl çalıştırıldığının araştırılmasını istiyorum. Evet, velilerimizden bağış istiyoruz ve okulların bağışla döndüğünü herkes biliyor ama hiç kimse kabul etmiyor. Bu nasıl bir şey ben anlayamıyorum, çok üzgünüz ama çocuklarımızın güvenliği için burada kapıdayız” dedi.

Öğrencilerin okula girişleri tamamlandıktan sonra bir araya gelen veliler topladıkları 3 sayfa imza ile Kaymakamlık Makamına gittiler. Burada, yaşadıkları sıkıntıları dile getiren okul aile birliği başkan ve üyeleri topladıkları imzalarla birlikte dilekçeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne sundular.

cheap albuterol
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.