Bodrum Gündem

KURNAZ MÜTEAHHİT, TEPKİ OLMASIN DİYE KURUYAN AĞAÇLARI YEŞİLE BOYADI…

KURNAZLIĞIN BÖYLESİ: KURUTTUKLARI İDDİA EDİLEN AĞAÇLARI YEŞİL BOYA İLE BOYADILAR!..

Bodrum’da inşaat çalışmaları hızla sürerken, geçtiğimiz ay gündeme getirdiğimiz Bitez ile Ortakent’in birleştiği noktada 2015 yaz sezonu sonunda başlayan inşaat alanındaki hafriyatın Ali Kelle ormanına dökülmesi sonrasında kuruyan ağaçlarla ilgili inanılmaz bir iddia ortaya atıldı.
ortakent-kuruyan-ağaçlar-yeşile-boyandı-28-mart-2016-(11)Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Konuyla ilgili iddiaları araştırmak üzere gittiğimiz inşaat sahasına alınmadığımız için, iddiaya göre bilerek ve isteyerek kurutulan ağaçlar, kamuoyu tepkisini önlemek için kuruyan bölümleri dalları ile beraber yeşil boyayla boyandı.
18 Ocak 2016 tarihli bültenlerimizde “ORTAKENT’TE AĞAÇLANDIRMA ALANI TALAN EDİLİYOR…” başlığıyla yayınlanan haberimizde alanın vahşi bir şekilde tahrip edildiği kaydedilmişti. Aktur Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selma Arıman’da yaptığı açıklamada, kendi sitelerine komşu arazi üzerinde yapılan projede ruhsatta belirtilenden daha fazla oranda inşaat yapılacağı kaygısını duyduklarını belirterek “Arazi üzerindeki tüm bitki örtüsü yok edilmiştir. Arazi 3. Derece Doğal SİT alanıydı ve yapılaşma oranı 7,5/15 idi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle arazi doğal SİT alanı statüsünden çıkartılmış ve yapılaşma oranı 20/40’a yükseltilmiştir” bilgisini vermişti.
İNŞAAT ALANI DEV PANOLAR İLE KAPATILDI…
Konunun basın aracılığıyla kamuoyu gündemine gelmesine rağmen, mütahhit firma arazinin etrafını devasa panolarla kapatarak çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, 18 Mart 2016 tarihinde ise Bodrum TEMA Temsilcisi Haluk Ortaç ve çevreye duyarlı yurttaşlar Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurarak inşaat alanındaki ağaçların katledildiğini ve kuruyan çam ağaçlarının yerine muadillerinin dikilmesini talep ettiler. Dilekçede ağaçların henüz kurumadığı ve yeşil olduğu 18 Ocak 2016 tarihli bir fotoğraf ile ağaçların kuruduğunu net olarak gösteren 18 Mart 2016 tarihli fotoğraflar delil olarak gösterilerek ilgililer hakkında, hukuki işlemlerin bir an önce yapılması talep edildi.
KURNAZLIĞIN BÖYLESİ: KURU AĞAÇLARI DALLARI İLE YEŞİL BOYA İLE BOYADILAR…
Diğer taraftan konunun takipçisi olan vatandaşların iddialarına göre, bu tepkilerin ardından, inşaat firması yetkilileri akla hayale gelmeyecek bir kurnazlığa imza attılar. İnşaat firması yetkilileri kurutulduğu iddia edilen ağaçları dalları ile beraber yeşil boya ile boyadılar. Böylece inşaat alanına dışarıdan bakıldığında ağaçların yeşil görünmesini sağlayarak, çevreye duyarlı yurttaşların olası tepkilerinden korunmaya çalıştılar.
10 GÜNDE YEMYEŞİL OLDULAR…
Konuyla ilgili haber merkezimize gelen ihbarları ve sosyal medyada yapılan paylaşımları ciddiye alan muhabirlerimiz inşaat alanına giderek durumu yerinde tespit etmek istediler. Kapıdaki güvenlik görevlisinin inşaat alanına girmenin yasak olduğu ve yetkililerin şu anda inşaat alanında olmadığı gerekçesiyle, boyandığı iddia edilen kuru ağaçları yakından görüntüleyemeyen muhabirlerimiz şantiye alanının dışından, yol üzerinden görüntü almak zorunda kaldı. Diğer taraftan kameralarımıza yansıyan son görüntüler de, 10 gün önce kurumuş olarak fotoğraflanan ağaçların, artık dalları ve gövdeleriyle birlikte yeşil boya kullanılarak yeşillendirilmiş olduğu açıkça görülüyor.

Bodrum Belediyesi, Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü ve çevreye duyarlı yurttaşların bu aşamadan sonra nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

 

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Bodrum’da çok çok pis işler dönüyor. Önce Gündoğan’da patlatılan dinamitler, sonra da tepki çekmesin diye yeşile boyanan kurutulmuş ağaçlar.
    Beyler..! Siz insanları aptal mı sanıyorsunuz? Biraz paranız var diye herkesten daha akıllı olduğunuzu mu sanıyorsunuz?
    Bu iş böyle bitmeyecek. Bilin ki işler sizin sandığınız kadar kolay yürümeyecek…

  2. mehmet dedi ki:

    Bence iyi niyetlilermiş. Benimde komşum Yalıkavak Gerişaltında yapılan 12 konut için 13,5 dönümde olan tüm ağaçları keserek yok etmiş. Belediyenin cevabı muhteşemdi. Kesilen ağaçların sayısı kadar Kabahatler Yasasına göre 65 TL/kesilen ağaç bedeli ceza yazmışlar. Bedelini ödenince de kim şikayet ederse dava açma hakları var. Dikkatinize sunulur.