Bodrum Gündem

ONLAR TOPRAĞINA SAHİP ÇIKIYOR… YA SİZ?

Bodrum Bahçeşehir Okulları Ortaokul öğrencileri (10)

Bodrum Bahçeşehir Okulları Ortaokul öğrencileri, Orman Haftası kapsamında,  TEMA Vakfı ve BİTAV ile birlikte ağaç dikimi yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Tema Vakfı Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç, Bodrum Bahçeşehir Okulları ortaokul öğrencilerine ormanların yaşamsal önemini, erozyonu önlemek için yapılacak çalışmaları ve çözüm yollarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Ortaç, toprağımıza sahip çıkmak için neler yapılması gerektiği üzerine öğrencilerle sohbet etti.

Bodrum Bahçeşehir Okulları Ortaokul öğrencileri (7)Tüm öğrenciler daha sonra, okulu kuşbakışı gören, Bitez Mahallesi Mutlu Sitesi’nde bulunan ve okul için ayrılan araziye ağaç dikimi yapmak üzere buluştu. Öğrenciler, Bitav Başkanı Ayşe Doğançay, Mutlu Sitesi sakinleri ve Tema Vakfı Temsilcileri ile birlikte 60 adet fidan dikimini gerçekleştirdi. Kendi elleriyle fidan dikmenin keyfini yaşayan öğrenciler, Mutlu Sitesi sakinleri tarafından ikram edilen meyve suları ile yorgunluk attı.

Bodrum Bahçeşehir Okulları Ortaokul öğrencileri (11)Fidan dikimi sonrasında Okul Müdürü Barış Anıl “Yaşanabilir bir gelecek için umudumuz olan öğrencilerimize çevre bilincini aşılayabilmek ve yapacaklarının gelecek nesiller için ne kadar değerli olduğunu anlatabilmek adına okulumuzda birçok etkinlik düzenliyoruz. Ağaç dikimi öğrencilerimizin, yaşayarak ve deneyimleyerek bu bilinci kazanabilmeleri adına önemliydi. Geri dönüşümün önemi ve çevre koruma üzerine hazırladığımız video ve dokümanlarda bu dikim sonrası öğrencilerimizle paylaşacağımız bir diğer etkinliğimiz olacak. Bodrum Bahçeşehir Ailesi olarak her zaman toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.