Bodrum Gündem

YALNIZ DEĞİLSİNİZ, ARKANIZDAYIZ…

YALNIZ DEĞİLSİNİZ, ARKANIZDAYIZ…

 akın üstündağ mehmet kocadon ziyaret (6)

CHP Muğla Milletvekili Avukat Akın Üstündağ, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek, verilen bu kararı şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek “Sizin arkanızda olduğumuzu bilin. Yalnız değilsiniz.” dedi.  

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 

CHP Muğla Milletvekili Avukat Akın Üstündağ, Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Avukat olarak 257.maddeyi çok iyi bildiğini kaydeden Üstündağ 257. Maddeyi çok iyi bilirim. Belediye başkanlarının belası bir maddedir. 1 yıldı onun cezası 6 aya indi.” dedi. Samimi bir ortamda geçen görüşme sırasında CHP Muğla Milletvekili Üstündağ daha önce hiçbir belediye başkanı için böyle bir kararın uygulandığını duymadığını kaydetti.

Meclis üyeleri Nurten Çakıcı Bıçak, Mehmet Özalın ve Niyazi Atare ile birlikte Başkan Kocadon’u ziyaret eden Üstündağ şöyle konuştu; Bu yargısal bir durumdur. Devam eden bir dava, daha kesinleşmemiş. Temyiz aşamasında olan bir durum.  Benim ziyaretimin sebebi, sizin arkanızda olduğumuzu bilin. Yalnız değilsiniz. Zorlukları hep beraber yüklendiğimiz zaman, daha kolay taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Geçmiş olsun diyorum. Şimdilik. Daha sonra da, beraat ettiğiniz zaman da daha büyük geçmiş olsuna tekrar geliriz.”

akın-üstündağ-mehmet-kocadon-ziyaret-(12)MELİH GÖKÇEK NEDEN BU MADDEDEN YARGILANMIYOR?

CHP Muğla Milletvekili Avukat Üstündağ Ankara ve İstanbul belediye Başkanlarının 257. Maddeden hiçbir zaman yargılanmadığını anımsatarak şunları söyledi; Mesela ben Melih Gökçek’in hiç bu maddeden yargılandığını duymadım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hiçbir zaman 257. Maddeden yargılandığını görmedim. İstanbul’da kaçak inşaat yok mu? Var. Dünyanın kaçak inşaatı var. Ama hiçbir şekilde, hükümete yakın, hükümetin partisinden olan belediye başkanlarının böyle bir durumla karşılaştığını görmedim. Bunu özellikle soruyorum. Neden Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı gibi Kocaeli’sinden Kayseri’sine kadar, 257. Maddeden ceza alan belediye başkanı neden yok? Bu iltimas mıdır? Yoksa ayrımcılık mıdır?”

akın üstündağ mehmet kocadon ziyaret (3)BAŞKAN ÇOK RAHAT, PANİK YAPAN KAYBEDER…

Muğla Milletvekili Üstündağ Başkan Kocadon’un açıklamaları sırasında yargıya ve verilen karara saygılı olduğunu, yargıya da güvendiğini ifade etmesinden dolayı çok memnun olduğunu kaydederek bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi; “Biz yargının kararlarına her zaman saygılıyız. Başkanım da gayet güzel bir şekilde bunu açıklamış. Çok da hoşuma gitti. Ben rahatım kardeşim diyor. Yani ben bir şey yapmadım. Yargı böyle bir karar verirse temyiz ederiz, bakarız sonucuna. Biz buradayız, Bodrumluyuz, Bodrumlunun hizmetindeyiz diyor. Ne kadar güzel vallahi tebrik ediyorum başkanım. Benim de çok hoşuma gitti. Çünkü bu durumlarda liderlik özelliği ortaya çıkar. Panik yapan, korkan her zaman kaybeder. Ama itidalli olan, yargıya güvenen, ilahi adalete tabii hukuk dediğimiz o sisteme güvenen her zaman kazanabilir. Onun için bu vesileyle bu ayrımcılıkların tamamen ortadan kalkması lazım.”

Üstündağ “Belediye başkanımızın her zaman yanındayız.” diyerek konuşmasını şöyle tamamladı; “Bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ve başkanlarının yanındayız. Onlara güveniyoruz. Bu halk için hizmet etme noktasında kusuru olan varsa cezasını çeker. Ama kusuru yok, başka gerekçelerle arkadaşlarımızı  tazyik edebilecek olan durumlar da ise her zaman karşısındayız, onu da belirtmek isterim.”

akın üstündağ mehmet kocadon ziyaret (2)BU SÜREÇTE NE OLABİLİR?

Kent Medya Haber Koordinatörü Fatih Bozoğlu’nun CHP’li ve MHP’li belediye başkanlarının yargı sürecinde açığa alındığı görüldü. Örneğin Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan’ın başına da böyle bir durum gelmişti. Bundan sonra hukuki olarak ne olabilir? Öngörünüz var mı ? şeklindeki sorusuna Muğla Milletvekili Avukat Akın Üstündağ şu yanıtı verdi;

“257. Madde 6 aydan başlayan bir cezadır. Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma değil, bakın görevi ihmal. Belediye başkanının o inşaatla ilgili, bu maddenin uygulanmasına yönelik hukuki şartları taşıyor mu, taşımıyor mu? Burada incelenmesi gereken odur. Ne diyor? Kamu zararı var mı? O zararın da net olması gerekiyor, belirli olması gerekiyor. Burada kamu zararı diye bir şey yok. İhale yok, herhangi bir şey yok.”

akın-üstündağ-mehmet-kocadon-ziyaret-(11)BAŞKALARININ YAPMIŞ OLDUĞU YANLIŞIN FATURASI BAŞKANA KESİLİYOR…

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın ziyaretinden çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Kocadon şu değerlendirmeyi yaptı; “Dün de sizlere söylediğim gibi. Gerçekten Bodrum farklı bir bölge. Biz bir de Bodrum’un çocuğuyuz ve bunun için de zaman zaman zorlanıyoruz. Fakat burada esas alınması gereken, özellikle bu yeni belediye yasası ve anayasa gündeme gelmişken, belediyelerin tekrar bir gözden geçirilmesi lazım. Sonuçta belediye başkanı temsilen bu koltukta oturuyor. Müdürlüklerimiz var. Müdürlükler bu işleri takip ediyor. İmar olsun, inşaat ruhsatı olsun iskan olsun. Bir de buna ek olarak vatandaşın bizden iskanını aldıktan sonra yapmış olduğu ilaveler oluyor, ya da değiştiriyor. Şimdi burada bu iş başkana gelinceye kadar, birimlerin ve vatandaşların hiç sorumluluğu yok. Direk sorumlu başkan. Onun için başkalarının yapmış olduğu yanlışların faturaları direk başkana kesiliyor.”

akın-üstündağ-mehmet-kocadon-ziyaret-(11)NE GÖREV VERİLİRSE HAZIRIM…

Başkan Kocadon Belediye yasalarında değişiklik yapılırken kendisi gibi, uzun süre belediye başkanlığı yapanlardan fikir alınmasının doğru olacağını kaydederek daha önce yaptığı açıklamayı tekrar ederek verilen karara saygılı olduğunu ve Türk yargısına güvenin tam olduğunu tekrar etti. Kocadon “Dediğim gibi ne güzel Bodrumumu ne güzel Muğlamı ne de bu güzel ülkeyi bırakıp gidecek halimiz yok. Bu ülke için bize ne görev verilirse sonuna kadar da yapmaya hazırız.” dedi.

İYİ NİYETLİ ve KÖTÜ NİYETLİ TAKTİR VARDIR…

CHP yöneticilerinin arkasında olduklarını açıklamaları konusunda duygularının ne olduğu yönündeki sorumuza, çok duygulandığını ifade ederek şöyle konuştu; “Ailemizin bize sahip çıkmasının mutluluğunu yaşıyoruz aslında şu anda. Bunlar bugün Türkiye’de benim başıma, yarın diğer belediye başkanlarımızın başına gelebilecek olaylar. Bunları artık belli kanun ve kurallara bağlamak lazım. Tabi ki yargımızın takdir hakkı vardır, takdir hakkını kullanacaktır, ama bunun bir iyi niyetlisi var, bir kötü niyetlisi var bu takdir haklarının.”

akın üstündağ mehmet kocadon ziyaret (1)CHP GÜVENMESE ADAY GÖSTERMEZDİ…

Mehmet Kocadon CHP Genel Merkezinden ve milletvekillerinden bir çok kişinin kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini bildirdiklerini ve her zaman yanında olduklarını da söylediklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Zaten bize inanıp güvenmeselerdi Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday da göstermezlerdi. Bir de tabi bize çok inanan güvenen bir Bodrum halkı var. Her zaman da söylüyorum Bodrum’da yolda yürüyen her 10 kişiden 7’si bana oy vermiş. Bakın bunları almak kolay değil. Halkımız yanlışın yanında olmaz. Hele yanlış birisini üst üste de seçmez. Onun için özellikle yerelde şahıslar çok önemlidir. Biz daha önce de biliyorsunuz bazı olaylara tabi tutulduk. O zaman da yargımıza inancımızı yitirmemiştik. Bugün de yitirmiyoruz. Biliyorum ki hak adalet bir gün yerini bulacak. Ben özellikle Cumhuriyet Halk Partimizin bir ferdi olarak bana sahip çıkmalarından teşekkür ediyorum.”

akın üstündağ mehmet kocadon ziyaret (4)HALK YİNE SAHİP ÇIKMAYA BAŞLADI…

Kocadon Bodrum halkının kendisini sahiplendiğini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı; “Son iki gündür de bakıyorum sosyal medyada gördüğünüz gibi yine Bodrum halkının bu konu üzerinde tekrar başkanlarına sahip çıkmalarından son derece mutluyum. Ve bu da benim gururum arkadaşlar. Gurur da duyuyorum, yani gerçekten yıllardır halkıma hizmet etmişim. Ve başıma da böyle bir olay geldiğinde de halk asla doğruları, güzellikleri ve kendine yapılan iyilikleri asla unutmaz ve sahip çıkar. Bakın şuanda da sahip çıkmaya başladılar bile.”
CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon daha sonra Türkiye ve Bodrum gündemine dair görüş alıverişinde bulunarak sohbet ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.