Bodrum Gündem

ÇEVRECİLERİ DÜŞMAN İLAN EDENLERE SESLENİYORUZ…

ÇEVRECİLERİ DÜŞMAN İLAN EDENLERE SESLENİYORUZ…

metin-feyzioğlu-çevrecileri-düşman-ilan-bakana-seslendiTürkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Sizin gelecek nesillerinizin de yaşam hakkı için mücadele ediyor. Size rağmen!” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, çevrecileri “yatırım düşmanı” olarak ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanı’na düzenledikleri basın toplantısıyla cevap verdi: “Sizin gelecek nesillerinizin yaşam hakkını, size rağmen savunuyoruz.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu’nun Ankara’da gerçekleştirilen olağan toplantısı öncesinde, son dönemde yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekmek ve TBB ve barolar tarafından çevre hakkının yaşama geçirilmesi için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda TBB heyeti adı adına açıklamada bulunan Feyzioğlu, Türkiye’deki çevresel kıyım ve tahribatın giderek arttığına dikkat çekerek, Anayasa’ya göre çevreyi korumanın ve kirlenmesini önlemenin devletin ve vatandaşların ödevi olduğunu hatırlattı. Bu ödevin yerine getirmeye çalışan çevrecilere müdahalenin kabullenilemez olduğunu belirten Feyzioğlu, Çevre Bakanı’nın ÇED raporunun etrafından dolanılmasını sağlayacak yasa hazırlıklarını işaret eden açıklamasını dehşet verici bulduklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın “ÇED raporlarına karşı dava açanlar yatırım düşmanı” sözleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, “Gelecek nesiller adına hiçbir maddi kaygı gütmeden çırpınan bu insanların ‘düşman’ olarak ilan edilmesi büyük bir haksızlıktır” dedi.

Feyzioğlu konuşmasını şöyle tamamladı;“Yatırım diye adlandırılan her işte çevreye zarar mutlaka hesap edilmelidir. Bir takım şirketlerin kısa vadeli karları uğruna koskoca bir toplumun geleceği karartılamaz. Buradan çevreyi katletmeye hevesli olanlara ve çevreyi korumak için çabalayanlara baskı uygulayanlara sesleniyoruz; Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatlar, sizin gelecek nesillerinizin de yaşam hakkı için mücadele ediyor. Size rağmen!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.