Bodrum Gündem

ÇOCUKLAR TOPRAĞA ve DOĞAYA SAYGI MESAJI GÖNDERDİLER…

 TEMA ve MAvi Çizgi anaokul (10)
21 Mart’ta başlayan Orman Haftası etkinliklerinin sonuncusu TEMA’nın Bodrum’da bir yıl boyunca birlikte çalıştığı Mavi Çizgi Anaokulu ile gerçekleştirildi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
TEMA, Bodrum Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Bodrum Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte birçok etkinliğe de imza atılan Orman Haftasının son etkinliği, TEMA’nın Doğa Programı çerçevesinde seçilen Bodrum’daki gönüllü okulu Mavi Çizgi Anaokulu ile gerçekleştirildi. Etkinliğe çocuklar ile birlikte veliler de katıldılar.
Bir hafta boyunca 14 okulda onlarca sınıfa ve yüzlerce öğrenciye ulaşan TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti. Bodrum’da Orman haftası etkinlikleri kapsamında yüzlerce fidan dikildiğini kaydeden Haluk Ortaç, çocuklara çevre bilincinin verilmesi anlamında çok başarılı bir hafta geçirdiklerini söyledi.
Bitez’de bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte ise bir yıl boyunca TEMA’nın doğa programı çerçevesinde TEMA gönüllüsü olarak eğitim gören minik öğrenciler toprak, su, ağaç ve orman konulu dramalar hazırlayarak anne ve babalarına sundular. Çocukların her biri farklı bir ağacı sembolize ederek orman oluşturduktan sonra “Toprağa ve doğaya saygı” diyerek bütün dünyayaya mesaj gönderdiler. Daha sonra çeşitli görseller ile birlikte bir konferans veren TEMA Bodrum temsilcisi Haluk Ortaç’ın söyledikleri, veliler ve minik öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.
TEMA tarafından bu haftadan sonra da toprak, su ve orman konularında yurttaşları ve öğrencileri bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler ve çalışmalar yapılacağı da kaydedildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.