Bodrum Gündem

KOCADON’A ZİYARETLER PAZAR GÜNÜ DE SÜRDÜ…

kocadona chp heyeti ziyareti (5)

CHP’li Milletvekilleri ve kalabalık bir heyet ile yapılan ziyarette konuşan Başkan Kocadon, “Bu, sadece benim başıma gelmiş bir şey değil, bundan sonra da bir çok belediye başkanımızın da başına gelebilir. Sadece CHP’lilerin değil, diğer partili başkanların da başına gelebilir” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un geçtiğimiz hafta, Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “imar kirliliğine neden olmak, taşınmazlarda ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara ilişkin” olarak şikayet üzerine açılan davada 15 ay hapis cezası almasına karar verilmişti. Bu kararın ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yoğun bir ziyaretçi akını başladı.

Pazar günü öğle vakti, Turizm Bakanlığı geçmiş dönem Tanıtım Genel Müdürü ve halen İzmir Vali Yardımcılığı görevini yürüten Cumhur Güven Taşbaşı, başkana geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere ziyaret etti.

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nın ardından ise CHP Muğla Milletvekilleri Prof.Dr.Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Muğla CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, CHP Muğla İl Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanı Dr.Kerim Cangır ile CHP İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek destek mesajları verdiler.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sırasında Belediye Başkanlığının, mevcut yasa ile çok zor olduğu ifade edilirken, Türk yargısına güvenin esas olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.

kocadona chp heyeti ziyareti (10)RAHAT GÖREV YAPMA ORTAMIMIZ YOK…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, geçmiş olsun dileklerini ve destek olduklarını ifade etmek için ziyarete geldiklerini kaydederek şöyle konuştu; “Tabii  hukuki süreç devam ediyor. Temyizden olumlu bir sonuç çıkacağı konusunda umudumuzu koruyoruz. Ama geldiğimiz noktada mutlaka bir düzenleme ihtiyacı var. Çünkü bu anlayış ve bu hukuk mantığı ile bizlerin rahat hareket etme ve rahat görev yapma ortamı kalmıyor. Kendisine geçmiş olsun diyerek, yanında olduğumuzu özellikle belirtiyorum. Süreci takip edeceğiz.”

Başkan Tokat, belediye başkanlığı yapmanın zor olduğunu kaydederek, Başkan Kocadon’un masasını göstererek oldukça dikkat çeken şu ifadeleri kullandı; “Şu masanın önünde olmak ile arkasında olmak arasında çok büyük bir fark var. Masanın arkasında oturanın halini ancak o masanın arkasında oturanlar bilir. Ben de çok yakından bildiğimi ifade ediyorum. Kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

kocadona chp heyeti ziyareti (8)MUHALEFETTEKİ YÖNETİCİLER RİSK ALMAK DURUMUNDA…

Daha sonra söz alan CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, kararı duyunca çok şaşırdığını ifade etti. Demir şöyle konuştu; “Türkiye’de karman çorman bir adalet sistemi var. Kimin nasıl bir karar alacağı endişesi içerisindeyiz. Yöneticilerimiz, özellikle de muhalefetteki yöneticiler çok zor durumdalar. Dolayısıyla çok tedbirli gitmek durumundalar. Halkın seçtiği yöneticiler tabii ki risk almak durumunda, onlar da almaya çalışıyorlar. Türkiye’de durum maalesef böyle.”

Demir, Reza Zarraf’ın davasını izlemek üzere şu saatlerde havalimanında olması gerektiğini, ancak davanın bundan sonraki sürecinin New York’ta görüleceğinin bilgisini vererek İstanbul’dan direkt olarak Bodrum’a geldiğini ve Başkan Kocadon’a moral, motivasyon desteği için ziyarette bulunduklarını sözlerine ekledi.

kocadona chp heyeti ziyareti (7)CHP ÖRGÜT OLARAK BAŞKANIN YANINDA…

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban kalabalık bir heyetle başkan Kocadon’a destek vermek için burada olduklarını ifade ederek şöyle konuştu; “Öncelikle başkanıma geçmiş olsun diliyorum. Yargı süreci devam ediyor. Bunun bir üst mahkemesi var. Kararın oradan döneceğine inanıyoruz. Başkanımızın bir yanlış yapmadığını düşünüyoruz. Biz örgüt olarak her daim başkanımızın yanındayız. Kolay kolay başkan bulunmuyor. Bodrum halkının seçtiği bir başkana da herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Özellikle Türk adaletine güveniyoruz.”

Başkan Alban, yanlış anlama ve farklı yorumlara neden olmaması için, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’in şehir dışında bulunmaları nedeni ile burada bulunamadıklarını ifade ederek, en kısa zamanda onların da Başkanı ziyaret edeceklerinin bilgisini verdi.

kocadona chp heyeti ziyareti (9)HUKUKSAL YANLIŞLIK BAŞKA BİR ORTAMDA DÜZELİR…

Aynı zamanda hukukçu olan Muğla CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan, ziyaret sırasında oldukça dikkat çeken bir açıklama yaptı. Aldan şöyle konuştu; “Öncelikle bende geçmiş olsun dileklerimi iletmek üzere buraya geldim. Bu bir yerel mahkeme kararıdır. Yerel mahkeme kararı kesinleşmiş bir karar değildir. Mutlaka bunun bir temyiz aşaması olacaktır. Temyiz aşaması ile ilgili incelemeler de yapılacaktır. Hukukun yaptığı bir yanlışlığın, başka bir ortamda düzeltilmesi mümkündür. Bu anlamda gerek ben bireysel olarak, gerekse parti olarak her zaman sayın başkanımızın arkasındayız, yanındayız. Hukuksal anlamda, moral anlamda her türlü desteği vereceğiz.”

CHP MİLLETVEKİLİ ve HUKUKÇU ALDAN, KARARDA ÇELİŞKİ VAR DEDİ…

Aldan bu kararda bir çelişki olduğunu ve buna dikkat çekmek istiyorum diyerek şunları söyledi; “Hem siz cezayı verirken takdiren ve teşdiden diyeceksiniz, yani cezanın alt sınırına uzak duracaksınız, hem de ceza indiriminde bulunacaksınız. Bu önemli bir çelişkidir. Özellikle bu çelişkiye vurgu yapmak istedim. Diğer yandan Sur’daki bütün binalar ruhsatsızdır. Acaba oradaki belediye başkanları için bir şeyler yapıldı mı? Çözüm süreci ile ilgili her şeyin örtbas edildiği bir dönemi yaşıyoruz. Belediye başkanları çok zor bir görevi icra ediyorlar. Yapılaşmanın sürekli arttığı Marmaris ve Bodrum gibi yerlerde belediye başkanlığı yapmak daha da zor. Denetimin sürekli hale getirilmesi kolay değil. Bütün yükü belediye başkanına yüklemek haksızlık olur.”

kocadona chp heyeti ziyareti (5)DİĞER BELEDİYE BAŞKANLARININ DA BAŞINA GELEBİLİR…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “zaman zaman belediye başkanları böyle zor dönemlerden geçerler” diyerek şöyle konuştu; “Yargı süreci devam ediyor. Yargıya inanıyor ve güveniyoruz. Vekilim çok güzel bir şey söyledi; bu tür suçların başlangıcını yapanlar ve burada imzası olanlar hiç ortada yokken, en son kişiye bir ceza veriliyor. Önümüzdeki süreçte gündemde olan belediye yasalarında bu konunun gündeme geleceğini umuyorum. Bu konuda bir öneri getirileceğini düşünüyorum. Bu sadece benim başıma gelmiş bir şey değil; bundan sonra da birçok belediye başkanımızın da başına gelebilir. Sadece CHP’lilerin değil,  diğer partili başkanlarının da başına gelebilir. Onun için TBMM’de belediye yasası görüşülürken, benim aldığım ceza ile ilgili değişiklik yapılacaktır, umutluyum.

CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu ve CHP Muğla İl Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar’da Başkan Mehmet Kocadon’un arkasında olduklarını dile getirdiler.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında turizm sezonu ve mülteciler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.