Bodrum Gündem

MERTER KOLEJİ’NDEN KAMUOYUNA ÖNEMLİ AÇIKLAMA…

MERTER KOLEJİ’NDEN KAMUOYUNA ÖNEMLİ AÇIKLAMA…
 merterden-basın-açıklaması-(4)Önceki gün Muğla merkezinden yayın yapan bir haber sitesinde Merter Eğitim Kurumlarına yönelik olarak yapılan “Skandal” başlıklı bir haber ile ilgili olarak, eğitim kurumuna kayıtlı öğrencilerin ve ailelerinin müsterih olması için kurumun avukatı Şakir Açıkgöz tarafından kamuoyuna kısa bir açıklama yapıldı.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Biri başka bir okulun öğrencisi olmak üzere üç öğrencinin kendi aralarında sosyal medya ve SMS aracılığı ile uygunsuz görüntüler paylaşması ile ilgili iddialar üzerine, olayın öğrenciler tarafından yönetime aktarıldığı andan itibaren yapılan çalışmaları ve süreci kamuoyu ile paylaşan Merter Eğitim Kurumları Avukatı Şakir Açıkgöz “Bodrum’da eğitim ve öğretimde gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettiren müvekkil Merter Eğitim Kurumuna ilişkin, okulla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan iftira mahsulü karalamaya karşı, müvekkil eğitim kurumuna kayıtlı öğrencilerin ve ailelerinin müsterih olması için kamuoyuna kısa bir açıklama yapma gereği duyulmuştur” dedi.
OLAYIN SÜRECİNİ AVUKAT AÇIKGÖZ ANLATTI…
Olayın sürecini ve tüm detayları ile açıklayan basın açıklaması şu şekilde; “Müvekkil eğitim kurumu ortaokul son sınıfta eğitim gören iki öğrenci ile Bodrum’da başka okulda eğitim gören bir öğrenci, arkadaşları arasında, yani üç öğrenci arasında Messenger’da yaptıkları yazışmalar nedeniyle müvekkil eğitim kurumu sorumlu tutulmaya çalışılmaktadır. Müvekkil eğitim kurumunda toplamda 830 öğrenci eğitim görmekte olup, okul dışında öğrencilerin sosyal paylaşım sitesinde ki paylaşımları, sms ve messenger deki uygunsuz yazışmalarından köklü bir eğitim kurumunu sorumlu tutmak bunu eğitim kurumuna yapıştırmaya çalışmak ve eğitim kurumunun tamamını töhmet altında bırakmak, hukukla, izanla, insafla ve vicdanla bağdaşmamaktadır. Kaldı ki uygunsuz olan görüntüyü yapan ve montajlayan, müvekkil eğitim kurumu öğrencisi olmayıp başka bir okulun öğrencidir” dedi.
BU TÜR BİR OLAY İLE OKULUN YASAL OLARAK BİR İLGİSİ YOK…
Olay kendisine intikal ettirilince “Okul idaresine öğrencilerin sosyal medya ve sms yazışmalarına okul idaresinin yasal olarak müdahale etme hakkı yok, okula kusur ve sorumluluk atfedilecek bir durum zaten yok, çocukların velilerine olayı bildirmeniz yeterli diyerek kendilerine bilgi verdim” diyen Merter Eğitim Kurumları Avukatı Açıkgöz, basın açıklamasına şu şekilde devam etti;
“İftira mahsulü olayla ilgili okulun bilgisi dahi yokken, mağdur öğrenci 30 Mart 2016 Çarşamba günü şikâyetini okul öğretmenine bildirmiş, okul idaresi bunun üzerine 31 Mart Perşembe günü olayla ilgili bilgi sahibi olan üç öğrencinin yazılı bilgisine başvurmuştur. 1 Nisan Cuma günü okul idaresi mağdur öğrencinin ailesini okula davet etmişler ve kendilerine bilgi vermişlerdir. 2 Nisan Cumartesi ise öğrencilerin birbirlerine telefonları ile özel yazışmalarından dolayı, bir eğitim kurumunu sorumlu tutmak, insanın hiçbir uzvu ile bağdaşmamasına rağmen, müvekkil eğitim kurumunun ismi ve görseli verilerek manşetten “Skandal” diyerek haber yapılmıştır. Müvekkil eğitim kurumu ile alakası olmasa da yukarıdaki gelişmelerin tamamı yazılı olarak okul idaresinin yetkili kurullarınca tutanak altına alınmış, Müdür Yardımcısı 1 Nisan günü okul müdürlüğüne bir rapor sunmuştur. Okul Müdürlüğü de 01 Nisan günü Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulunu 02 Nisan 20016 saat 11.20’de toplantıya çağırıp, kurul kararını alınmış, aynı gün ilçe Milli Eğitim Müdürüne de telefonla bilgi verilmiştir. Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulunda alınan karar ve diğer tutanaklar 04 Nisan Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir.”
VELİLERDEN SAKLANAN BİR ŞEY YOK…
Haberde iddia edildiği gibi olayın, aileden gizlenmediğini ve gizlenmesi içinde bir sebep söz konusu olmadığını vurgulayan Açıkgöz açıklamasına şöyle devam etti;
“Veliye 01 Nisan günü bilgi verilirken kendisine şikâyetçi olmayın, okulun adı ve diğer öğrencinin adı karalanır, gibi bir ifade okul idaresi tarafından kullanılmamıştır. Ayrıca haberde müvekkil eğitim kurumunun Milli Eğitim müfredatı dışında başkaca eğitimler verildiği yönündeki iddia da gerçek dışı ve iftira mahsulüdür” dedi.
merterden basın açıklaması (3)EĞİTİM KURUMU TÖHMET ALTINDA BIRAKILIYOR…
Avukat Açıkgöz “Müvekkil eğitim kurumu bu gerçek dışı ve iftira mahsulü haberi yapanların iddialarını çürütmek adına veya bu haberleri yapanları şereflendirmek adına değil, Bodrum’da eğitim ve öğretimde gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettiren, müvekkil eğitim kurumuna kayıtlı öğrencilerin ve ailelerinin müsterih olması için kamuoyuna kısa bir açıklama yapma gereği duyulmuştur” diyerek yaptığı basın açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Yukarıdaki olayı anlaşılması açısından daha somutlaştıracak olursak, bir öğrencinin okul dışında arkadaşının itmesiyle ayağının kırılmasından okul idaresi ne kadar sorumlu ise, bu olayda da okul idaresinin sorumluluğu budur. Öğrenciler arasındaki yazışmalarda müvekkil eğitim kurumunu töhmet altında bırakıp haber yapanları kamuoyunun vicdanına ve takdirine bırakıyoruz. İlgili haberleri yapan müfteriler hakkında cezai ve hukuki olarak yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna ve müvekkil eğitim kurumu camiasına bildiririz” dedi.
Konu ile ilgili olarak 4 Nisan Pazartesi günü, Davranışları Değerlendirme Kurulu tarafından hazırlanan rapor ve delillerin Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceği kaydedildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.