Bodrum Gündem

KOSOVALILAR İLE İYİ NİYET ANLAŞMASI İMZALANDI…

KOSOVALILAR İLE İYİ NİYET ANLAŞMASI İMZALANDI…

bodto kosova heyeti ile anlaştı (1)

Kosova’dan gelen Ticaret Heyeti, 2 Nisan Cumartesi günü, Bodrum Ticaret Odası tarafından organize edilen etkinliğe katıldı. Etkinlikte, Kosova heyeti ile “İyi Niyet Anlaşması” imzalanarak ticari ilişkilerin geliştirilmesi için adım atılmış oldu.

Bodrum Gündem Haber 

31 Mart Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu’nda Kosovalı heyet ile BODTO Yönetimi toplantı düzenledi, toplantıda iki ülke arasında turizm konusundaki işbirliklerinin arttırılması vurgulandı. Bunun üzerine, toplantıdan 2 gün sonra BODTO tarafından organize edilen akşam yemeğinde Kosovalı heyet ile bir anlaşma imzalandı. Yemeğe, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, Kosova’ya bağlı Prizren Belediyesi Meclis Başkanı Levent Buş, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan,  BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, MİSİAD Bodrum Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu ve Kosova Turizm Acenteleri Heyeti ile Kosova doğumlu işadamı, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen katıldı.

bodto kosova heyeti ile anlaştı (2)BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, yapılan iş birliği anlaşmasının hayırlı olmasını dileyerek, “Biliyorsunuz, 31 Mart Perşembe günü yaptığımız toplantıda Prizren ile bir iş birliği kararı almış, bunu Türkçe ve İngilizce olarak yazıya dökmüştük. Türkiye ve Kosova’nın ticaret kanunlarınca düzenlenen her türlü iş birliğini yapabiliyoruz. O konuda hiçbir sıkıntımız yok. Bu anlaşma, bir iyi niyet anlaşmasıdır, iş birliğidir. Umarım bu iş birliği hepimiz için hayırlı olur. Bol kazançlara vesile olur.” dedi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise Kosova ile her türlü iş birliğine her zaman hazır olduklarını belirterek şunları söyledi: “Kosova deyince, Kosova bizim canımız, kalbimiz, içimiz; bizden hiçbir farkı yok. Onlarla biz hem ticari hem sosyal her konuda ciddi anlamda iş birliğine her zaman hazırız. Oldum olası hazırız. Bu bir taslaktır. Bunun çok daha ciddi sonuçlar doğuracağına ben inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum iyi ki varsınız.”

Kosova Prizren doğumlu olan ve Bodrum’da yaşamını sürdüren Ali Şen de Bodrum’un ve Prizren’in iki önemli şehir olduğunu belirterek bu birliktelikten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Avni Kastrati bugüne kadar verilen destekler için teşekkür ederek, “Kosova için de Türkiye için de çok önemli bir şans. Türkiye’nin en zor günlerde bizlere yardımda bulunduğunu biliyoruz ve bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Özellikle MİSİAD Genel Başkanı’na ve Bodrum MİSİAD Şube Başkanı’na çok teşekkür etmek istiyorum. Bu görüşmelerden sonra inanıyorum ki artık çok daha fazla ikili görüşmeler de başlayacak.” dedi.

Tüm üyelerin imzasının alındığı anlaşma sonrası tebrik mesajları iletildi. Bu anlaşma ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor. Bodrum’un Kosova’da tanıtımı ve Bodrum turizminin arttırılması için de önem taşıyan anlaşmanın, hava yolu kolaylıkları ve kardeş şehir Prizren ile de ilişkilerin gelişmesi için önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.