Bodrum Gündem

GENEL KURULA İLGİ AZ OLDU…

kent konseyi (7)Bodrum Kent Konseyi seçimsiz olağan genel kurulu Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

6 Gündem maddesi ile toplanan seçimsiz genel kurul toplantısına katılımın düşük olmasını eleştiren Başkan Topçuoğlu “Acaba burada yapılmak istenen şeyler Bodrum’u ve Bodrumlu’yu ilgilendirmiyor mu?” diye sordu. CHP ilçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Melek Topçu Yılmaz, Bodrum Belediyesi CHP’li ve MHP’li Meclis üyelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri ile yurttaşlar katıldı. Toplantıda AK Parti’den temsilci olmaması ise dikkat çekti.

Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konsey başkanı Hamdi Topçuoğlu açılış konuşması yaptı. Topçuoğlu konuşmasında, geçtiğimiz hafta salonu dolduran yüzlerce kişinin bu toplantıya duyarsız kalmasını eleştirdi. Topçuoğlu “Acaba burada yapılmak istenen şeyler Bodrum’u ve Bodrumluyu ilgilendirmiyor mu? Bir kentin ortak değerlerini savunabilmek için herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. 1950’lerden sonra işi iyisine havale etme alışkanlığı gelişti. İmece ruhumuzu kaybettik. Birbirimizin işini ortak gören bir toplumduk. Şimdi suda bizim değil, toprak da bizim değil, işte bizim değil. Bu büyük bir toplumsal çözülmedir. Bunu ortadan kaldırmanın en önemli aracı Kent Konseyleridir. Kentimize sahip çıkmak istiyorsak bu ortak platformda buluşmak zorundayız.” dedi.

kent konseyi (4)Toplantıya Kent Konseyi meclis temsilcilerinin faaliyet raporlarının okunması ile devam edildi.  Sırasıyla Bodrum Kent Konseyi Gündoğan Mahalle Meclisi Başkanı Mehmet Kocabıyık, Engeliler Meclisi adına Şafak Yaşar, Kültür Sanat Meclisi adına Rezzan Şebin ve  Kadın Meclisi temsilcisi Gülhan Karatay söz alarak yapılan faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulundular.

Toplantının Üçüncü Gündem Maddesi Olan Konseyin TOKİ, Dini Ve  Kültürel Tesis Çalışma Gurubu tarafından hazırlanan ve  her iki oluşuma karşı olarak hazırlanan basın açıklamasının okunarak oylamasına geçildi. Basın metni Valide Cami Yaşatma Derneği başkanı Emin Orman’ın ret oyu kullanırken, salonda bulunan diğer temsilciler kabul oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Genel kuruldaki oylamada basın metnin yanı sıra 30 Nisan’da yapılacak olan eylem  planı da yine oy çokluğu ile kabul edildi.

kent konseyi (3)Gündemin dördüncü maddesi olan “Bodrum Mekânsal Planlarının sunumunu” Bodrum Ortadoğu Mezunları Derneği temsilcisi mimar Murat Artu yaptı. Artu “Bodrum’u tek bir kurumun değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere üç değişik yerden planlaması yanlıştır ve Kent Konseyinden ricam Anayasaya aykırı olan bu durumu gidermek için bir girişimde bulunmasıdır. Burası Bodrumlulara ait bir yerdir ve Bodrumluların seçtiği ve kabul ettiği kişiler planlayabilir.” dedi.

kent konseyi konuşmacıları (12)Bodrum Kent Konseyi seçimsiz Olağan Genel Kurulunun beşinci gündem maddesine geçildiğinde Bodrum’da flarmoni orkestrası kurulması, arkeolojik değerlerin korunması için belediyenin bütçe ayırması, RES’lere karşı belediye meclisince karar alınması önergeleri oy birliği ile kabul edilirken, Valide Cami Yaşatma Derneği başkanı Emin Orman’ın üç maddelik önergesi oy çokluğu ile reddedildi.

Bodrum Kent Konseyi seçimsiz genel kurulunda son olarak dilek ve temenniler  bölümünde kurum temsilcileri söz aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.