Bodrum Gündem

MÜLTECİLERDEN KALANLARI GÜNDOĞANLI GENÇLER TEMİZLEDİ…

13.04.2016
0
A+
A-

20160409_145714Gündoğan Mahalle Meclisi Gençlik Çalışma Gurubu üyeleri tarafından, temizlik konusunda farkındalık yaratmak amacı ile Gündoğan açıklarında bulunan Küçük Tavşan Adasında kıyı temizliği yapıldı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gündoğan Mahalle Meclisi Gençlik Çalışma Gurubunda gönüllü olarak görev yapan yaklaşık 25 genç, adalarına sahip çıkarak kıyıda temizlik yaptılar.

Küçük Tavşan adasını ziyaret eden veya kıyısında demirleyen tekneler tarafından bırakılan çöplerin fazlalığı gençleri şaşırttı. Sabah saatlerinde Gel Gezelim-a isimli günlük gezi teknesiyle geldikleri adada yaklaşık üç saat temizlik yaptıktan sonra beraberinde getirdikleri yiyeceklerle piknik yapan Gündoğan Mahalle Meclisi Gençlik Çalışma Gurubu üyeleri yorgunluk attılar.

Gündoğan Mahalle Meclisi Gençlik Çalışma Gurubu adına açıklama yapan Gülsiye Ataman şunları söyledi “Yaz sezonuna hazırlandığımız bu günlerde Gündoğan Mahallesi Gençlik Çalışma gurubu ile beraber Küçük Tavşan Adasına gidip adamızı temizledik. Gördüğünüz bu çöpler ya rüzgarların ya da adaya demir atanların ortaya çıkardığı çöplerdir. Sloganımız temiz çevre. Adamızı temizledik. İnsanlardan ricamız adaya gelenlerin denizi ve adayı kirletmemesi. Sezonu temiz bir şekilde bitirmek istiyoruz.”

Çöpler arasında Yunan adalarına kaçak yollardan geçmek isteyen mültecilerden adaya vuran can yelekleri ve çeşitli kıyafetlerin oldukça fazla olduğu görüldü.

Küçük Tavşan Adasında toplanan çöpler daha sonra tekneyle Gündoğan limanına getirilip Bodrum Belediyesi Temizlik işçilerine teslim edildi. .

Gündoğan Mahalle Meclisi Gençlik Çalışma Gurubu üyeleri Gündoğan civarındaki diğer adalara da dönem dönem gidip temizlik yapacaklarını ifade ettiler.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.