Bodrum Gündem

TURİZMCİLER SEZON ÖNCESİ MORAL DEPOLADI…

IMG_6453

Turizmciler sezon öncesi bir araya gelerek, hem eğlenerek moral depoladılar, hem de sezona dair görüş alışverişinde bulundular.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Genç turizmci Abdurrahman Karaa tarafından başlatılan ve 2012’den bu yana her yıl bir araya gelinen sezon öncesi moral yemeği, bu yıl Ortakent Bahçe Restaurant’ta gerçekleştirildi.  Tur operatöründen, konaklamacısına, servis sunucularından, restaurant işletmecisine kadar yaklaşık 30 turizmcinin bir araya geldiği yemekte, sezonun her şeye karşın iyi geçeceğini, özellikle okulların kapanmasından sonra, yani Haziran’dan itibaren toparlanacağı yönünde ortak görüş bildirdiler.

15 yıldan bu yana turizmcilik yapan ve moral gecesini düzenleyen Abdurrahman Karaa moral gecesi ile ilgili şöyle konuştu;

“2012’den bu yana yaptığımız bir organizasyon. Amacımız sezon başında tanışmak, kaynaşmak, hem eski, hem yeni turizmci arkadaşları bir araya getirmek.”

Her şeye karşın bu sene sezonun beklenildiği gibi çok kötü olmayacağını umut ettiğini belirten Karaa, Haziran ayından itibaren sezonun normale döneceğine inandığını kaydetti. Genç turizmci Karaa şu değerlendirmeyi yaptı;

“Genel olarak görüntü o. Ben geçen hafta Antalya’daydım. Herkesin söylediği aynı şey. İnsanlar maalesef korku içerisinde. Çok fazla gelme talepleri yok. Ama umuyoruz ki her şey çok daha güzel olacak. Hazirandan sonra daha çok belli olacak. Rusların gelmemesi büyük bir kayıp. 5 buçuk milyon gibi bir turist kaybından bahsediyoruz, ama kısmen de olsa bunu kapatıp önümüzdeki sezonlara bakacağız.”

Alternatif turizmin temsilcilerinden, Karavo Etrim köyünde halıcılık ve restaurant işletmeciliği yapan Engin Başol ise böyle bir organizasyonu hazırlayan ve turizmcileri sezon öncesi bir araya getiren Abdurrahman Karaa’ya teşekkür ederek şöyle konuştu;

“Bu organizasyona ben ilk defa katılıyorum. Çok anlamlı. Özellikle bu sen çok anlamlı. Kötü bir sezon geliyor. Turizmciler ve taşeronların birlikte oldukları bir toplantı. Burada kaynaşılıyor, fikir alışverişinde bulunuluyor. Kimin nesi var? Kimler bu sezon daha verimli çalışabilecek? Gibi konularda bilgi sahibi olunuyor. Önümüzdeki yıllarda daha coşkulu geçmesini diliyoruz. Önümüzdeki yıl sizin verdiğiniz katkıdan dolayı daha çok katılım olacağını düşünüyorum. Herkese iyi sezonlar diliyoruz. Artık ne kadar iyi olacak bilmiyoruz, ama elimizden geldiği kadar birbirimize destek olarak, bu kötü sezondan iyi çıkmaya çalışacağız.”

Organizasyonun gerçekleştiği Ortakent-Bahçe Restaurant işletmecisi Çağlar Serin ise turizm sezonunun iyi olmasının hükümet politikalarına bağlı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Eğer hükümetin politikaları düzelir ise 15 Haziran itibarı ile Bodrum’a yarayacak. Ama hükümet politikalarının düzelmesi.”

Sezon öncesi moral depolamak için bir araya gelen turizmciler, sezon ile ilgili olarak bir yandan fikir alışverişinde bulunurken, müzik eşliğinde de gece boyu eğlendiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.