Bodrum Gündem

YERLİ VE YABANCI MAFYALAR İFLAS EDECEK OTEL AVINDA…

YERLİ VE YABANCI MAFYALAR İFLAS EDECEK OTEL AVINDA…

mehmet erdoğan muğla milletvekili 3

MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Turizm Sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı duruma dikkat çekerek, çok tartışılacak bir iddiada bulundu. Erdoğan “yerli ve yabancı mafyalar iflas edecek otel avında.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

273 Sıra Sayılı Kanun tasarılarının görüşülmesi devam ederken 16. Madde üzerinde MHP Grubu adına yaptığı konuşmada birçok işletmenin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çeken Erdoğan hükümetin açıkladığı turizm paketinin eksik ve yetersiz olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı mafya gruplarının iflas eden veya edecek olan turistik işletme avında olduğunu söyleyen Erdoğan turizm işletmelerinden alınan ecri misillerin tahsilâtının ertelenmesinin yeterli olmadığını söyleyerek “2016 yılındaki ecri misil tahsilâtlarını, tamamen tahakkuklarını ortadan kaldıralım, bu insanlara devletimiz en azından bu şekilde küçük bir destek sunsun.” ifadelerini kullandı.

Hayatı boyunca turizm sektörünün bu kadar sıkıntıda olduğunu görmediğini ifade eden Mehmet Erdoğan şöyle konuştu;  “Bugün, maalesef, ben bir Muğla Milletvekili olarak, kendi yaşadığım dönemde Muğla’nın bu kadar psikolojik olarak zor bir ekonomik yılla, turizmle, tarımla karşı karşıya olduğu dönemi ilk defa görüyorum.”

TURİZMCİLERİ KURTARACAK BİR ÇÖZÜM ÜRETİN…

 

Erdoğan’ın konuşmasının devamında şunları söyledi;  “Bu maddede, sadece turizm belgeli tesislerin ecrimisilleri yani 2016 yılındaki ecrimisil bedelleri üç yılda eşit taksitlere bölünmektedir. Bunun yanında, belediye işletmeli turistik tesislerin bundan da yararlanması mümkün değildir. İki hafta önce burada bir araştırma önergesi getirdik Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak, o araştırma önergemizi reddettiniz. Ancak, zaman geçmeden, hâlâ daha vakit varken, turizm meselesini Hükûmetin masaya yatırması ve turizmciyi kurtaracak, sezonu kurtaracak, insanlarımızı işsizlikten, aşsızlıktan, çaresizlikten kurtaracak bir çözüm üretmesi lazım.”

2016 DA BİR ÇOK TESİS EL DEĞİŞTİREBİLİR…

Gerek turizm Bakanlığından işletme belgesi almış, gerek belediyelerden işletme belgesi almış bütün turizm işletmelerinin 2016 yılındaki ecrimisil tahsilatlarının tahakkuklarını tamamen ortadan kaldırılmasını öneren Erdoğan “Bu insanlara devletimiz en azından bu şekilde küçük bir destek sunsun. Eğer bu yapılmazsa 2016 yılında maalesef birçok turizm tesisi el değiştirir.” dedi.

İŞSİZLİK RAKAMLARINI, HAYAL BİLE EDEMEZSİNİZ…

Muğla’dan Anadolu’nun hiçbir yerine giden uçak olmadığını anımsatan Erdoğan “Ankara’dan Muğla’ya gitmek isteseniz haftanın üç gününde bile doğru düzgün uçak bulamıyorsunuz.” dedi.

MHP Muğla Milletvekili Erdoğan konuşmasını şu sözler ile tamamladı; “Yani, Hükûmet bugün bu işe müdahale etmeyecekse, turizmciyi bugün rahatlatmayacaksa, turizmcinin derdine bugün çare olmayacaksa bu işleri ne zaman yapacak? Her şeye vakit buluyorsunuz, her şeye kaynak buluyorsunuz ama bu işten ekmek yiyen binlerce insan hâlâ daha sezonda bir ümitle iş arayan listesinde yok. Eğer bunları şimdi çözmezseniz, eylül ayında ortaya çıkacak işsizlik rakamları bile sizin bugün hayal edemediğiniz boyutlara çıkar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.