Bodrum Gündem

” KÜLLİYE DOKUYA AYKIRI İSE TOLERE EDİLİR, DÜZELTİLİR”

” KÜLLİYE DOKUYA AYKIRI İSE TOLERE EDİLİR, DÜZELTİLİR”
15.04.2016
0
A+
A-

külliye-valiTurizm Haftası kutlamaları nedeniyle Bodrum’da bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum’da yapılması planlanan Külliye konusunda “Dokuya aykırı bir şey varsa tolere edilir, düzeltilir” dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Turizm Haftası kutlamaları nedeniyle Bodrum Kalesinde basın açıklaması yapan Muğla Valisi Amir Çiçek Ortakent-Yahşi sırtlarında yapılması planlanan İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ile CHP Muğla milletvekili Akın Üstündağ’ın gündeme taşıdığı “Bodrum Karaova’da mülteciler için geçici kamp mu kuruluyor”   konularında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Muğla Valisi Çiçek “Dokunun İçindeyse Elbette O Dokunun İçine O Da Yapılabilir.”

Muğla Valisi Amir Çiçek Ortakent-Yahşi sırtlarında yapılması planlanan İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi ile projeyi yakında takip ettiğini belirterek şunları söyledi “Kesinlikle şunu söyleyeyim; Bodrum’un dokusu bozulmayacak. Bodrum’un kendine has bir dokusu var. Ama Bodrum’un dokusuna uygun olan bir şey varsa yapılacak. Bununla ilgili proje ve yer tahsisi yapılmıştır. Ama dokuya aykırı bir şey varsa o tolere edilir, düzeltilir. Yok dokunun içindeyse elbette o dokunun içine o da yapılabilir. Yani düşüncemden ziyade uygulamayı söylüyorum. Mimari yapıya ve dokuya bakılır. Tabii ki sivil tolum kuruluşlarımızın kendi aralarında konuşmalarına ve değerlendirmelerine saygımız vardır. Ama önce uyumlu mu, değil mi ona bakarız, bir de hukuka bakarız. Hukuk ne diyorsa onu yaparız. Her zaman söylediğim şeyi söylüyorum. Muğla ve ilçelerinde elbette ki çevreyi koruyan sadece bizim sivil toplum kuruluşlarımız değil. Kamu kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve bizler de hep birlikte çevreyi korumak durumundayız. İşte bu örnek dediğimiz gibi çevreye bir aykırılığı varsa, eğer dokuyu bozacaksa, eğer mimari yapıya aykırıysa ve uygunluğu yoksa hukuka da aykırıysa sorun çözülür. Ama yok, hiçbir zaman hiçbir şey dayatma olmaz. İhtiyaç varsa da uygunsa da yapılır.

“Muğla’da Mülteciler İçin Kamp Projesi Yok”…

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ın gündeme getirdiği Bodrum ve Milas arasında yer alan Karaova bölgesinde mülteciler için geçici bir kamp oluşturulduğuna dair iddiası ile ilgili bir açıklama yapan Muğla valisi Amir Çiçek; bir yıl kadar önce özellikle Bodrum’da mülteciler konusunda sıkıntılar yaşandığını, bununla birlikte mültecilere misafir olarak kucak açıldığını ve bu konuda haksızlığı gidermeye çalıştıklarını kaydettiği konuşmasına şöyle devam etti “Geçen yıl burada düzensiz göçle ilgili bir mücadelemiz vardı. Ama başta jandarmamız, emniyetimiz, sahil güvenliğimiz, ilçe kaymakamımız, belediyelerimiz ve STK’lar olarak bunlarla mücadeleyi insani değerler düzeyinde yaptık. Vatandaşımız da onu istedi. Dolayısıyla sadece Bodrum değil, tüm Muğla’nın sahillerinde herhangi bir düzensiz göç unsuruna rastlamıyoruz. Yani biz bu bölgede geçişin olmayacağı konusunda hem anlayışımızı sağlayarak, hem de insani harekette tedbirimizi alarak bitirdik. Hükümetimizin yaptığı AB ile anlaşmasıyla birlikte Yunan adalarına yasa dışı gidenlerle ilgili 20 Mart 2016’dan sonra gidenlerin geri getirilmesi ve ülkelerine gönderilmesi konusu vardı. Biz o tarihten sonra sınırımızdan kimse geçmesin diye tedbirimizi aldık. Bununla ilgili de İçişleri Bakanımız özellikle Bodrum’da tüm Ege illerinin valileriyle, jandarma ve sahil güvenlik komutanları ile göç idaresi müdürleriyle toplantı yaptı ve beyan etti. Kesinlikle Ege kıyılarımızda mülteciler ve sığınmacılarla ilgili kamp yeri hükümetimiz düşünmüyor dedi. Muğla da ad öyle bir çalışma yok. Zaten giden de yok. İade ile ilgili sadece Güllük söz konusuydu. Güllük’ten de gerek kalmadı. Çünkü bizden kaçan 50 kişiydi. Bunların iadesi de yapıldı. Onun için sahillerimizde böyle bir kamp ne düşünülüyor ne de uygulamasına geçildi. Bizim bilmediğimiz şey herhalde olmaz. Böyle bir kamp yerleşmesi olmadığını tüm Muğlalılara duyurmak istiyorum.”

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.