Bodrum Gündem

“UZMAN”LARDAN AÇIKLAMA İSTİYORUM / Serap Eflanlı Yazıları…

Bir gün uyandı kentli kadın, “… eyvahlar olsun! Çok mutsuzum, hiç bir şey yolunda gitmiyor. Acep nedendir?..”  dedi, sokağa fırladı. Derdine derman “uzman” tabelaları gördü. Daha dün akşam evine gelirken, bu tabelalar yoktu. Ne güzeldi. Bak işte, evren acilen onun için çalışmaya başlamıştı. Birileri, bir yerlerde, birilerinden “eğitim” almış ve neredeyse hemen her sokağın başına bir “şifahâne” açılmıştı. Yaşasındı.

………….

90’ların başlarında, kişisel gelişim meseleleri peydah oldu. Kitabevlerinin, “en çok satanlar” bölümlerinde, konuyla ilgili kitaplar, gerçekten çok sattı. Kitapları okuyanlar birbirlerini buldu. Çeşitli seminerler, “ayinler” yapıldı. Teması, kişinin kendisi olan öğretilerde herkes, “oh, çok şükür!.. meğer, önemli olan ben’mişim… bencillik kötü değil; gerekliymiş…” kadar basit çözümlemeler yaptı. Benim, bencil olmakla ilgili bir sorunum yoktu. Bencilliyin kıymetli bir şey olduğunu bilmemin de, faydası olmadı.

Sonra iş, daha spiritüel bir hâl aldı. Yıllar içinde çeşitli seviyelerde enerjiler alındı, verildi. İnternet üzerinden, aracılar sayesinde, enerjisi yüksek meleklerle uyumlamalar yapıldı. “Şifalandırılmaya” çalışılan konular, hep para hep aşk’tı. Ben, maymun iştahlı olduğum için, olacaktıysa bile bir şifalanma, bekleyemedim. Bekleyenlerinse âkibetini bilmiyorum, zirâ görmüyorum.

Dedi ki bağzıları o vakitler, yaşadıklarımız bir “karma”nın sonucudur. Yüzyıllar önce, büyük  büyük büyük deden, birinin canını acıtmıştır mesela, şimdi onun bedelini ödüyorsundur; borç içinde yaşayarak. Ruhunun önceki bedenlenişlerinde, öyle bir halt yemişsindir ki; o yüzdendir, bugün aşktan yana yüzünün gülmemesi. Aile dizimleri, geçmiş yaşam terapileri gibi, psiko-drama seanslarıyla, herkes bir soğan gibi kat kat soymaya başladı kendini. İşin “uzmanları”yla, muamma kişi ve olaylar bağışlandı, sevgiyle gönderildi hayatlardan; arınıldı. Bense, ailesini bile bilmeyen, dolayısıyla aile geçmişle ilgili, derdi de olmayan biri olarak, hızla uzaklaştım bu ruhlar âleminden.

Bir de, yıldızların dizilimi meselesi vardı. Doğum anında, hatta belki de, ana-babanın sevişmesi sırasında, artık gökyüzünde neler olduysa, işte o, tüm hayatımızı etkiliyordu. Ben, bu gök, yıldızlar meselesiyle, akrep burcu ölçeğinde ilgiliydim sadece.

………….

Şimdi, sormak istiyorum:

İnsanlar, yaşadığı coğrafyadaki iç savaş yüzünden zulüm görüyor, öldürülüyorsa, daha 10’lu yaşlarının başında cinsel istismara mâruz kalıyorsa, gencecik yaşında, çoklu tecavüzün ardından, bir de katlediliyorsa… Bunların nedenini, büyük büyük dedelerin yanlışları, Merkür’le Jüpiter’in ters açıda olması olarak, açıklayabilir misiniz? Bunlar kimin karmasıdır?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Alparslan Ozerkan dedi ki:

    Bu dunyada, masumlari sinava tabi tutmayacak, masum olmayanlarin da bu dunyadayken sinava tabi tutulacagi bir guce gereksinim duyulmaktadir…