Bodrum Gündem

3.KEZ BODRUM’A KOŞTULAR

3.KEZ BODRUM’A KOŞTULAR
18.04.2016
0
A+
A-

global run gündemGlobal Liman İşletmeleri’nin gerçekleştirdiği ve geleneksel hale gelen Bodrum Global Run yarışının üçüncüsü güzel bir Bodrum havasında düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

Yarışa 17 yaş ile 67 yaş arasında katılan bin’e yakın sporcu, Bodrum’da, mavinin tarih ile buluştuğu caddelerinde koşarak yarıştılar. Bazı kurum ve sivil toplum örgütlerinin gruplar halinde katıldı koşuya bazı ailelerde bebekleriyle yarıştı. Engelli bireylerinde katıldığı bu özel koşu yarışında bazıları görme engelli toplam 7 özel sporcu 5 km.lik parkurda ter attı.

Cruise Port’tan Bodrum şehir merkezine doğru başlayan koşu, Paşatarlası Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Üçkuyular Caddesi, Atatürk Caddesi, Cevat Şakir Caddesi ve Neyzen Tevfik Caddesi’nde devam edip Tepecik Camii’nden dönülerek aynı güzergahı takip edip yine Bodrum Cruise Port’ta sona erdi. Sporcular, toplam 10 kilometrelik koşuyu tamamlamak için aynı parkuru iki kez koştular.

Geçen yıl birincisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi spor kulübünden yarışa katılan İzmirli sporcu Taner Kırış Genel Klasmanda Erkeklerde yine birinci oldu. Genel Klasmanda Enka’dan Abdurrahman Gediklioğlu ikinci, ODTÜ’den Ercan Arslan üçüncü oldu. Kadınlarda ise 1. Derya Kaya, 2. Halime Karakoyun, 3. Rahime Tekin oldu.

Global Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman yarış sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugünler hepimiz için bütün ülke için bildiğiniz gibi zor günler. Bu tür sosyal aktiviteler içinde olmak, insanları bir araya getirmek, mutluluk saçmak, sporla bunu yapabilmek çok önemli” dedi.

Kutman, bundan sonraki yarışların sırasıyla Malta, Bercelona ve Küba’da gerçekleştiriliceğini sözlerine ekledi. Koşuyu tamamlayan koşuculara madalya verilirken dereceye girenlere ise çeşitli ödül ve kupa takdim edildi.  Koşuya katılan gönüllülerden alınan kayıt ücretleri bu yıl, TOÇEV ve Parıltı Derneğine bağışlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.