Bodrum Gündem

BU TAVUKLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL…

süs-tavukları
Hafta sonu Bodrum’da düzenlenen pek çok etkinlikten biri de süs tavukları mezatı oldu. Bodrum’da ilk kez düzenlenen ve birbirinden farklı türde çok sayıda süs tavuğu için düzenlenen mezata ilgi oldukça yoğun oldu.
Bodrum Gündem Haber
Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneği tarafından Bitez Mahallesindeki bir restoranın bahçesinde gerçekleştirilen mezata, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinden katılanlar oldu. Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Federasyonunun destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte açık arttırmayla mezata çıkarılan süs tavukları yeni sahiplerini buldu.
Federasyon Yönetiminde de görevli olan Muğla Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Dernek Başkanı Mevlüt Gökhan Tap, bu yıl üçüncü etkinliklerini Bodrum’da düzenlediklerini ifade etti. Mezatta, Muğla bölgesinde yetiştirilen süs tavuklarının satışının yapıldığını belirten Tap; “Literatürde 159 çeşit tavuk var. Varyetelerle beraber bu rakam 2 bin 400’e kadar çıkıyor. Bunların içinde güzide olanlar, Türkiye’de bir yada iki çift olanlardan biri Bodrum’da bulunuyor. Bu hayvanlar özel ve nadir bulunan hayvanlar. Bu hayvanları yetiştiren arkadaşlarımızın tavuklarını müzayedede vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz” dedi.
Tap, süs tavuklarının fiyatlarının 100 lira ile 10 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Federasyon Başkanı Ömer Kılıçoğlu’nun da katıldığı süs tavuğu mezatında bulunan 5 bin lira değer biçilen Anagodere ise etkinliğin ilgi odağı oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.