Bodrum Gündem

ÜSTÜNDAĞ ULAŞTIRMA BAKANINI UYARDI…

ÜSTÜNDAĞ ULAŞTIRMA BAKANINI UYARDI…
18.04.2016
0
A+
A-

akın-üstündağ-ulaştırma_bakanı_binali_yıldırım_uyardı

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ Milas’ta yapımı sürülen akıllı kavşak ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle bir yazılı soru önergesi verdi. Üstündağ “13.07.2015 ve 30.11.2015 tarihlerinde iki kez yazılı soru önergesi verdim ancak bunlar sayın bakan tarafından bir Anayasal zorunluluk olmasına rağmen cevaplandırılmadı.”dedi.

Bodrum Gündem Haber

Üstündağ önergesinde; Milas’ta, trafiğin en yoğun olduğu ve kazaların en çok yaşandığı; Milas-Bodrum-Muğla-Ören yol (Üçyol) kavşağına, “Akıllı Kavşak” yapma çalışmalarına başlanıldığını anımsatarak soru önergesinde şu ifadelere yer veriyor; “Milas Üçyol Kavşağının, Muğla ve Muğla’nın Aydın ile bağlantısını sağlayan ve daha önce yapımı gerçekleştirilen kavşaklarla aynı özellikleri taşımamaktadır. Milas’taki bu kavşağın, ne Söke, ne de Muğla kavşaklarına benzememektedir. Milas’taki kavşağın, turistik yörelere bağlantı yolları üzerinde olduğundan, yoğunluğunun çok daha fazla olduğu gerek uzmanlar, gerekse yöre halkı tarafından sıklıkla dile getirilmektedir.”

Üstündağ Milas kavşağı ile ilgili olarak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a çok dikkat çeken sorular sordu.

Milas KavşağıSORU ÖNERGESİNDE YER ALAN SORULAR ŞU ŞEKİLDE;

  • Bu kavşak düzenlemesi yapılırken, Şehir Mezarlığı giriş-çıkışıyla birlikte düzenleme yapılması gerekliliği göz önünde bulundurulmuş mudur?
  • Muğla-Yatağan veya Bodrum’dan gelen araçların teknik arıza durumlarında freni tutmayarak bu kavşağa daldıklarını ve ölümlü-yaralanmalı kazalara yol açtıkları daha önce sıkça görülen bir durumdur. Bu hususta getirilen çözüm nedir?
  • Bodrum-İzmir-Muğla istikametinde yer alan, özellikle yaz aylarında yoğun bir araç trafiğine uğrayan söz konusu kavşakta alt ve üst geçitli kompleks bir çözüm bulunamaz mıydı?
  • Yapılan akıllı kavşak araç yoğunluğunu azaltma noktasında araç trafik akışına uygun olacak mıdır?
  • Milas Üçyol Kavşağındaki akıllı kavşak planlaması yapılırken nüfus ve artan araç trafiği bakımından kaç yıllık bir projeksiyon uygulanmış ve kavşağın bu bölgeye hizmet süresi kaç yıl olarak planlanmıştır ve bu kavşağın maliyeti nedir?

CHP Muğla Milletvekili Üstündağ, daha önceki soru önergelerini yanıtlamayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ı uyararak; “Ben Milas Akıllı Kavşağı ile ilgili olarak daha önce 13.07.2015 ve 30.11.2015 tarihlerinde iki kez yazılı soru önergesi verdim ancak bunlar sayın bakan tarafından bir Anayasal zorunluluk olmasına rağmen cevaplandırılmadı. Şimdi cevaplanması adına tekrar sorma gereği duyuyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.