Bodrum Gündem

Bİ ŞEY YAPMALI

19.04.2016
0
A+
A-

köy 6Köy Enstitülerinin kuruluşunun 76. Yıldönümünde “Köy Enstitüleri Onurumuzdur” sloganı ile yola çıkan Bodrum Cumhuriyet Kadınları Derneği, Bodrum’un Pınarlıbelen Mahallesinde bir şenlik düzenledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Adem Yağcı’ya ait köy kahvesinde yapılan kutlama etkinliklerine Bodrum belediyesi meclis üyesi ve CKD Turgutreis Şube Başkanı Funda Akçalı, CKD Yalıkavak Şube Başkanı Nüket Tolunay, CHP Bodrum STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ender Taşören, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi gönüllüsü Meral Saraçbaşı’nın yanı sıra Bodrum ve Pınarlıbelen’den gelen vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını Pınarlıbelen köyünden yetişen ve Bodrum’un yakından tanıdığı Dr. Kerim Cangır yaptı. Kutlama etkinliklerine CKD Turgutreis Şubesi Başkanı Funda Akçalı’nın düzenlenen bu köy şenliğinin aslında bir farkındalık etkinliği olduğunu belirttiği‘’merhaba’’ konuşması ile devam etti. Sonrasında yıllarını eğitime adamış Köy Enstitüsü mezunu Ali İhsan Yücel’in öğrenci olduğu yıllara ait birkaç anısını paylaştı, enstitülerin değil ait olduğu zamana şimdi dahi olağanüstü bir aydınlanma projesi olduğunu ve ne yazık ki ülkemizde sürdürülememiş bu projenin şu anda başka ülkelerde örnek alınarak uygulamada olduğundan söz etti.

Yıllarını eğitime adamış bir başka eğitimci Hatice Yücel de günle ilgili konuşmasının yanı sıra Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bodrum Temsilcisi olması sıfatıyla bu derneğe ait yayınlar hakkında bilgi verdi. CKD Yalıkavak Şube Başkanı Nüket Tolunay ve CHP Bodrum STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ender Taşören’in şiirleri ve Cumhuriyet Halk Evleri Çocuk Korosu’nun birbirinden güzel şarkılarıyla renklenen günde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi gönüllüsü Meral Saraçbaşı enstitülerin kapatılmasının ülke için çok büyük bir kayıp olduğunu, ancak aynı ilkeyle yola çıkarak özellikle kırsalda yaşayan ve maddi imkansızlıklarla mücadele ederek eğitimlerine devam etmeye çalışan çocuklara ve gençlere el uzatan Türkan Saylan’ın da düşünceleriyle her zaman eğitim sevdalılarının yoluna ışık olduğunu belirtti.
Anma gününde yapılan şenlikte köyde yaşayan üretken kadınların hazırladıkları yiyecekler ve el emekleri de yoğun ilgi gördü. Şenlik, halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.