Bodrum Gündem

BU SERGİ BODRUM’DA BİR İLK…

BU SERGİ BODRUM’DA BİR İLK…
19.04.2016
0
A+
A-

BODRUMDA İLKBodrum Ticaret Odası Organizasyonu ile,  PTT A.Ş. ve Türkiye Filatelistler Derneği İşbirliğiyle Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezinde açılan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Atatürk Konulu Pul Sergisi Bodrum’da bir ilke imza attı.

Bugüne kadar Bodrum’da hiç gerçekleşmeyen Pul Sergisi önceki akşam Oasis Sümbül Sokak Sergi Alanı’nda düzenlenen kokteyl ile açıldı.

Geçmişte kullanılmış ve günümüze kadar ulaşmış, tarihimizin en önemli parçalarından olan mektup pulları, görenleri adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor.Pul Koleksiyonerlerine de özel bir çalışma hazırlayan PTT, 23 Nisan tarihinde sergi alanında filateli gişesi hazır bulundurarak, “23 Nisan Çocuk Bayramı ve Atatürk Pul Sergisi 23.04.2016 MUĞLA” ibareli özel tarih damgası kullandıracak.

Sergi açılışına özel pul koleksiyonu ile katılan Türkiye Filatelistler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Arda, Bodrum’da ilk kez böyle bir serginin düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu:

“23 Nisan’ı konu alan bir sergi olduğu için ilk etapta Atatürk pullarına ağırlık verdik. Çocuklara yönelik çizgi karakterlerin olduğu pullardan oluşan koleksiyonlara da yer verdik. Ayrıca yakın zamanda 101. Yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi ile ilgili pulları sergiliyoruz” dedi. Bu özel sergi 26 Nisan 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.