Bodrum Gündem

GÖKTEPE’DE YENİ BİR SONDAJ ÇALIŞMASI…

GÖKTEPE’DE YENİ BİR SONDAJ ÇALIŞMASI…
20.04.2016
0
A+
A-

bodrum_goktepee-1-SmallYamaçlarında bir çok tarihi kalıntı ve yüzlerce tarihi mezar bulunan Göktepe’de yeni çalışmalar başladı.
Bodrum Gündem Haber
Yamaçlarında antik çağdan günümüze dek ulaşan 13 bin kapasiteli Antik Tiyatro, antik Halikarnassos kentinin sur duvarları ve yüzlerce tarihi mezarın bulunduğu Göktepe mevkiinde yeni bir inşaat çalışması için sondaj çalışması başlatıldı. Bodrum Su Altı ve Arkeoloji Müzesi yetkilileri tarafından üçüncü derece arkeolojik sit alanı olan mevcut araziye inşaat yapmak isteyen firmanın talebi üzerine sondaj çalışması başlatılırken, çalışmaların turizm sezonuna girildiği şu günlerde başlaması ise dikkat çekici.

Bodrum’da inşaat yasaklarının başlamasına bir aydan daha az bir süre varken, çok sayıda işçinin katıldığı sondaj çalışmalarının ardından bölgede herhangi bir tarihi kalıntıya rastlanmaz ise, bölgeye yapılacak inşaat çalışmasının inşaat yasaklarının ardından başlatılacağı tahmin ediliyor.

TARİHİ MEZARLAR KEPÇE DARBELERİYLE BULUNMUŞTU!

Göktepe mevkiinde geçtiğimiz yıl başlatılmış bir diğer inşaat alanında ise sondaj çalışmalarında bulunamayan tarihi mezarlar inşaatta çalışan iş makinaları tarafından zarar gördükten sonra bulunmuştu.

Müzeye ait arkeolog ve antropologlar eşliğinde yaklaşık 6 ay boyunca devam eden kurtarma kazılarında bölgenin nekropol alanı olduğu anlaşılırken, kazılar esnasında mezarlardan, kemik parçaları, gözyaşı şişeleri ve çeşitli mezar hediyeleri çıkarılmıştı.

Antik Halikarnassos’un nekropol alanı içinde bulunduğu anlaşılan bölgede tamamlanan çalışmalar sonucunda 59 tane mezar gün yüzüne çıkarılırken, hemen hemen tamamlanmak üzere lüks villalarında altında birçok tarihi mezar olduğu da iddialar arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.