Bodrum Gündem

DÜNYA ÇOCUKLARI BODRUM’DA 23 NİSAN KUTLADI…

23.04.2016
0
A+
A-

IMG_697823 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da coşkuyla kutlandı.

Bodrum Gündem Haber

Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanında Atatürk büstüne çelenk konularak başlayan törenler, Bodrum şehir stadında devam etti. 96. yıldönümü kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenine yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Bodrum merkezindeki değişik okullar tarafından hazırlanan gösterileri, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başta olmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile başkan yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, Garnizon Komutanı Albay Atilla Göksel Oral, Ağır Ceza Hakimi Dr. Yakup Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Jandarma Kommutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, TCSG 1 Nolu Bot Komutan Vekili SG Kıdemli Başçavuş Önder Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, AKP İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve kadın kolları başkanlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri ile daire amirleri, Gaziler ve çok sayda vatandaş izledi.

Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan’ın vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından tören programına geçildi.

Yaklaşık iki saat süren tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in konuşmasıyla sürdü. Geçin yaptığı konuşmada, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramının coşkuyla kutlandığını ifade ederek şunları söyledi: “Türk milletinin iradesini temsil eden büyük millet meclisinin kuruluşunun 96. yıl dönümünde büyük bir coşku, gurur ve heyecan yaşıyor, bu vesile ile 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. TBMM millet iradesinden aldığı gücü, yüklendiği ağır sorumluluğu, onurlu ve şerefli görevi ilk meclisin açılışından bugüne kadar yerine getirmiş ve bundan sonrada yerine getirmeye devam edecektir. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz siz çocuklarımızın, donanımlı, bilgi birikimine sahip, teknolojiyi iyi kullanan, bilgiye ulaşmanın yanında bilgi üretme becerisine sahip, soran, sorgulayan gençler olarak yetişmeniz en büyük beklentimizdir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine uygun şiirler okunup, konuşmalar yapıldı. Kutlama gösterilerinde, değişik okulların halk oyunları grupları tarafından Bodrum yöresine has oyunlar ve değişik dans gösterileri sunuldu. Kos İstanköy Kardeşlik Derneği ekibi tarafından da halk oyunları gösterisi yapıldı.

Renkli görüntülerin sahnelendiği törende Merkez Turgutreis Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu 20 ülkenin temsili gurupları ellerinde kendi dillerinde yazılmış “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh dövizleri ve bayrakları ile sahanın ortasında bulunan dünya maketinin etrafında el ele tutuşarak şarkılar eşliğinde dans ettiler.

Öte yandan, Yarımadadaki bütün ilkokullarda 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programları düzenlendi. Okullar tarafından hazırlanan gösterilerde bir birinden renkli görüntüler oluştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.