Bodrum Gündem

BODRUM İÇİN BİR İMZA VERİR MİSİNİZ?

26.04.2016
0
A+
A-

IMG_7494Bodrum Kent Konseyi tarafından “Bodrumlular Bodrum’a Sahip Çıkıyor” sloganı ile başlatılan imza kampanyası için yarımadanın çeşitli noktalarında stantlar kurularak imza toplanmaya başlandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

“Bodrum’da TOKİ ve Külliye istemiyoruz” afişlerinin asılı olduğu stantlarda Bodrum Kent Konseyi adına gönüllü kişilerce toplanan imza kampanyasının 15 Mayıs’a kadar devam edeceği ifade edildi.

“Bodrumlu Bu Kez Konuşmazsa Bence Sonsuza Kadar Sussun.”

Bodrum Merkezdeki imza kampanyası standında görevli olan Reyhan Bayındır Gönenç, bu işi gönüllü olarak yaptığına ve özellikle Bodrumluları kendi topraklarına sahip çıkmaya beklediğini kaydettiği konuşmasını şöyle sürdürdü “Ben bütün Bodrumluları imzaya davet ediyorum.  Fakat Bodrumluları çekingen görüyorum.  Bodrumlu toprağına artık sahip çıksın.  Bu son diyorum ben. Eğer Bodrumlu bu kez konuşmazsa bence sonsuza kadar sussun.  Yerli yabancı ayırımı yapmak istemiyorum.  Bodrumlu demek benim için Bodrum’u seven demektir.  Ama Bodrum’un gerçek insanlarından  ben destek göremiyorum ve çok üzgünüm. “ dedi.

“Biz Bodrum’u Böyle Sevdik, Değiştirmeyin”…

Bodrum’da yazlığı bulunan İstanbullu Safiye hanım imza kampanyasına destek verirken şunları söyledi   “Bodrum’da kamu alanlarına külliye vesaire yapılmasın, ağaçlandırılsın. Çocuklara, gençlere hizmet etsin, sadece belli kesimlere değil.   Bodrum’u daha eski haliyle sevdim.  Ama şu hali de güzel, bozulmasın.  Doğa bozulmasın, çocuklarımıza emanet edelim. “ dedi.

Bursa’dan Bodrum’a tatile gelen Figen hanım “Bursa’dan Bodrum’a sık sık geliyoruz. Biz Bodrum’un bu şekilde  kalmasını istiyoruz, değişikliklere de gerek olduğunu düşünmüyoruz.  Bodrum’da yeterince cami vardır bence.  Buraya gelen tatile geliyor, camiye bilmiyorum ne kadar ihtiyaç olacak. “ derken Bodrum’da yapılması planlanan  TOKİ ile ilgili de “Bodrum’da katlı binalara gerek olduğunu da düşünmüyorum.  Buranın doğallığı böyle güzel, beyaz. Biz böyle gördük,  böyle de kalmasını isteriz. “ dedi.

Bodrum Kent Konseyi tarafından “Bodrumlular Bodrum’a Sahip Çıkıyor” etkinliğinin bir diğer adımı ise 30 Nisan’da Ortakent Kargı Koyun’da yapılacak olan basın açıklaması.  Saat 15:00 te yapılacak olan basın açıklamasına sabah 09:00 da Bodrum meydanında start verilecek. Aynı gün saat 10:00’da  Gümbet, 11:15’te  Bitez ve 14:00 te Ortakent belediye Cafe önünden de Kargı koyundaki basın açıklamasına yoğun bir katılım olması bekleniyor. Bu saatlerde bekleyen gurupların toplu taşıma araçları ile Kargı koyuna transfer edilmelerinin yanı sıra isteyen vatandaşlar da yürüyerek eyleme destek verecekler.

Yorumlar

  1. HÜLYA AVAKYAN dedi ki:

    Bodrum da olamasam da belki kabul edilirse bu kampanyaya bende imza atmak isterim. Güzel beldemizin taş yığınına dönmemesi, o doğa güzelliğinin bozulmaması için gerekiri ise bin imza veririm. lütfen bu cennet beldeyi rezil etmeyelim. Kıymetini bilelim. saygılar

  2. sevgi dedi ki:

    Bodruma sahip cikalim

  3. Irfan Odabasi dedi ki:

    Islam Kültürünün Turistlere tanitilmasi maksadiyle Bodrumda kurulmasi düsünülen Külliye, maksatli ve yanlis bir Proje. Turistlere Islam Kültürünün tanitimi en iyi Istanbulda yapilabilir ve Yillardir da yapilmakta. Bodruma daha cok Yerli Turist geliyor, Yabanci Turistler en Cok Antalya ve Istanbulu tercih ediyor. Sayet Bodrumda böyle bir Proje gerceklestirilirse ozaman Külliyede, gelecek Turistlerin Ibadet edebilecegi bir de kücük Kilise yapilsin. Ozaman Art düsünceli olmadiklari anlasilir. Buranin Maliyeti Vakif adi altinda Suudi Arabistandan karsilaniyor galiba!

  4. Cevdet dedi ki:

    Bodrum yeterince bozuldu Artık Bodrum’umuza Sahip Çıkalım Lütfen biz eski güzel doğal Bodrum’u çocuklarımıza iyade etmek istiyoruz bu yüzden iyimser olalım Bodrum bodrum

  5. emin albayrak dedi ki:

    Başka yer kalmadımı .İnsanları bölmeye çalışıyorlar.

  6. şahin dedi ki:

    bu nasıl bi zihniyet cami yapılıyor dıye kıyametı koparıyorlar
    tokı bına yapacak karşı çıkıyorlar sizin tuzunuz kuru tabi bodrumda kiralar kaç lira bılıyormusunuz insanlar 2 odalı evlere bır maaaş ödüyolar herşeye karşısıznızzz

  7. Sevinç Batuk dedi ki:

    Bodrum’da Toki ve Külliye kesinlikle olmamalı.

  8. sevil Teoman dedi ki:

    Istemiyorum

  9. TARIK BOYNUEĞRİ dedi ki:

    KAMPANYAYI DESTEKLİYORUM.

  10. Atacan dedi ki:

    akp ne işin var bodrumda külliye kuracakmış.İçki içmezsiniz,açık gezmezsiniz,barlara gitmezsiniz.Orada turistler üstsüz geziyor ,aptestiniz bozulur.sen iyisimi gelme arkadaş.bodrum seni bozar arkadaş.Sonra baştan çıkar evin yolunuda bulamazsın.sen gelme buraya burayıda bozarsınız.Toki gelecekmiş.burası deprem bölgesi senin çalma harçlarından beton tutmaz burada.katliama sebep olursun.anlıyac ağınız gelme be arkadaş.