Bodrum Gündem

ÇOCUK İSTİSMARI İLE İLGİLİ EZBER BOZAN SORULAR…

ÇOCUK İSTİSMARI İLE İLGİLİ EZBER BOZAN SORULAR…

30 Nisan’da gerçekleştirilecek olan, Bodrum Karia Rotary Kulübü ve Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından düzenlenen “Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli” öncesinde, Psikolog İlknur Özer, Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan ve Karia Rotary Dönem Başkanı Mustafa Tabak Fatih Bozoğlu’nun hazırlayıp ve sunduğu “Kentin Gündemi” programına konuk oldular.

Bodrum Gündem Haber

Özellikle Bodrum gündemine dair konu konukları ile en çok izlenen programlar arasında yer alan Kentin Gündeminde, çok hassas ve konuşulması çok zor olan bir konu ele alındı. Geçtiğimiz aylarda bir vakıfta 45 çocuğa yapılan cinsel tacizinin duyulması, herkesi şoke etti. Türkiye gündemine bomba gibi düşen bu haberin ardından yaşanan olay siyasi çevrelerce de tartışılmasına karşın, toplumda çok daha farklı bir şekilde yankı buldu.

Bu konuda son dönemde yoğun tartışmalar ve değerlendirmeler yapılırken, Bodrum Karia Rotary Kulübü ve Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği 30 Nisan günü Bodrum belediyesi Heredot Kültür Merkezinde “Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli” düzenliyor. Panel öncesi Kentin Gündemine konuk olan Psikolog İlknur Özer’in anlattıkları ise adeta kan dondurucu nitelikte.

Paneli düzenleyen Bodrum Karia Rotary Kulübü ve Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği başkanları dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler verdikten sonra sözü alan Psikolog İlknur Özer, Fatih Bozoğlu’nun ezber bozan sorularına yanıt verdi. Özer Çocuk istismarının tarifini yaptıktan sonra program boyunca konu ile ilgili bilgilerini izleyenler ile paylaştı.

Panelde çok daha geniş kapsamlı olarak anlatılacak olan bu hassas konu ile ilgili olarak; İstismar sapıklık mı, yoksa hastalık mı? İstismarcıları cezalandırmak bir çözüm mü ve nasıl bir ceza verilmeli? İstismara uğrayan çocuklarda nasıl bir değişim olur ve nasıl anlaşılır? Ailenin bu durum karşısında ne yapması gerekir? Çocuklar bu yaşadıkları durumu neden anlatmıyor? Anlatan çocuklar ise ne zaman ve neden anlatıyor? İstismarcılar kimlerdir, ekonomik, sosyal statüleri nedir? Türkiye ve dünyadaki durum istatistiksel olarak nedir? Gibi soruları psikolog Özer genel hatları yanıtlandı.

Bodrum Karia Rotary Kulübü ve Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği 30 Nisan günü Bodrum belediyesi Heredot Kültür Merkezinde “Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli”nin 10:00 ile 12:30 arasında gerçekleşecek birinci bölümünde Muammer Şahin panel koordinatörlüğünü üstlenirken, Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan oturumu yönetecek. Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Paslı, Avukat şahin Antakyalıoğlu ve Psikolog İlknur Özer’de konuşmacı olacak. Öğle arasında Bodrum Belediyesi tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunurken, Bodrum sağlık Vakfı Müzik Atölyesi de mini bir konser verecek. 13:30 ile 16:35 saatleri arasında ise ikinci oturum gerçekleştirilecek. İkinci bölümde Sosyal medya Uzmanı Serkan Ceylan’ın Sosyal Medya ve Çocuk konulu sunumu ile birlikte Yardımcı Doçent Dr.Sergender Sezer İstismarın Toplumsal Boyutu, Psikolojik Danışman Barış Aygener Güvenli Okul konularında konuşacaklar.  Yardımcı Doçent Dr.Emine Neşe Yeniçeri ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çocuk ve Haklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler aktaracak.

Psikolog İlknur Özer, Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan ve Karia Rotary Dönem Başkanı Mustafa Tabak’ın konuk olduğu “Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi” programının tekrarlarını 28 Nisan Perşembe günü saat 12:30’da, 29 Nisan Cuma günü de 14:30’da Kent TV ekranlarından ve internet üzerinden de http://kenttv.web.tv/video/kentin-gundemi-26042016__gpw6xomarhe linki üzerinden izlenebilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.