Bodrum Gündem

MÜEBBET HAPSE GÜLDÜ…

kaptan katiline müebbet hapis (1)
Bodrum’da, 29 yaşındaki kaptan Faruk Denktaş’ı göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapsi istenen balıkçı 36 yaşındaki Yalçın K. ile suça karıştığı iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istenen kadın arkadaşı Seda B.’nın yargılandığı dava bugün sonuçlandı. Müebbet ceza alan Yalçın K.’nın gülerek kameralara poz vermesi ise dikkat çekti.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ve kararın açıklandığı duruşmaya tutuklu sanık Yalçın K. ile tutuksuz yarılanan Seda B.’nin yanı sıra maktül Faruk Denktaş’ın ailesi, yakınları, sevenleri ve avukatlar katıldı.
Geçtiğimiz yıl 3 Ağustos gecesi çıkan tartışmada kaptan Faruk Denktaş kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Kavgaya karışan ve olay yerinden kaçan Yalçın K., polis tarafından yakalandı ve ardından tutuklandı. Yalçın K. hakkında TCK’nın 81’inci maddesi kapsamında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası, Denktaş ile tartıştığı, çantasıyla vurduğu ve olayın ardından Yalçın K.’yı otomobiliyle evine götürdüğü belirtilen arkadaşı 35 yaşındaki Seda B. hakkında da TCK’nın 86’ncı maddesi kapsamında, ‘kasten yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
kaptan katiline müebbet hapis (6)Bugün görülen son duruşmada, sanıkların son savunmaları alındı. Her iki sanıkta suçlamaları kabul etmediklerini ileri sürerek beraatlerini istediler.
Mahkeme Başkanı Ağır Ceza Hakimi Dr. Yakup Yıldız, sanıkların ve avukatlarının son savunmalarını aldıktan sonra hükmün verilmesi için duruşmaya 10 dakika ara verdi.
Verilen aranın ardından, son savunmasında pişman olduğunu ifade eden Yalçın K. müebbet hapse mahkum edildi. Yalçın K.için tahrik ve indirim hükümleri uygulanmadı. Seda B. ise 240 gün karşılığı 4 bin 80 Lira para cezasına çarptırıldı.
kaptan katiline müebbet hapis (4)Duruşma sonrası Denktaş’ın yakınları adliye çıkışında Yalçın K.’ya beddua yağdırdı. Adliye önünde toplanan kalabalık içinde bulunan Faruk Denktaş’ın annesi Münevver Denktaş ise fenalaşarak sinir krizi geçirdi. Ağlayarak kızına sarılan Münevver Denktaş, Seda B. için adaletin yerini bulmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“O adam hak ettiği cezayı aldı ama benim içim hafiflemedi. O bayanında hak ettiği cezayı alması lazım. Temyize gideceğiz bu iş burada kalmayacak”
Acılı baba Ahmet Denktaş ise “Adalet yerini buldu. Cenabı Allah onu orada öldürmesin, sürüm sürüm sürünsün başka bir şey demiyorum. Seda B.’nin aldığı ceza yeterli değildir. Onun için tekrar dava açacağız” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.