Bodrum Gündem

BODRUM CEZAEVİNDE HAREKETLİ DAKİKALAR!..

bodrum cezaevinde isyan tatbikatı (2)
Bodrum A-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sabah saatlerinde yaşanan hareketlilik çevredekiler tarafından şaşkınlıkla izlendi. Bu hareketliliğin nedeni ise sonradan anlaşıldı.
Bodrum Gündem Haber
Denetimli Serbestlikten ve İnfazdan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol’un talimatıyla sabah saatlerinde Bodrum cezaevinde “isyan tatbikatı” gerçekleştirildi.
Güvenlik güçlerine ve acil yardım ekiplerine yapılan ihbarda, Bodrum cezaevinde isyan çıktığı, isyanla birlikte yangın başladığı ve yaralıların olduğu bildirildi. İhbarı alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İtfaiye Grup Amirliği, 112 Acil Yardım ekipleri kısa sürede bölgeye ulaştı.
Trafik ekipleri Cevat Şakir Caddesini hemen trafiğe kapattı. Bir süre hareketli dakikaların yaşandığı cezaevinde, ilk anda neler olduğu kimse tarafından anlaşılamadı. Ekipler ihbarın tatbikat amaçlı olduğu gerçeğini ancak cezaevine ulaştıklarında öğrendi.
bodrum cezaevinde isyan tatbikatı (3)Denetimli Serbestlikten ve İnfazdan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol, bu tür tatbikatların zaman zaman yapıldığını, amacın güvenlik ve yardım ekiplerinin reflekslerini ölçmek olduğunu söyledi.
Olan biteni merakla izleyen çevredeki vatandaşlardan Tansu Taşkın “Bir anda ne kadar Jandarma, Polis ekibi vara hepsi buraya geldi. Bir olay olduğunu düşündük ama hala neler yaşandığını bilemiyoruz. Ekipler çok çabuk geldiler öyle olunca bizde reaksiyonun farklı bir yerlere gideceğini zannettik” dedi.
Yaşananlar tatbikat gereği olduğunu gazetecilerden öğrenen Taşkın,“Çok çabuk geldiler, çok hızlı müdahale edeceklerdi. Tebrik ederiz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.