Bodrum Gündem

BODTO HİZMET BİNASI İHALESİNDE SÜRPRİZ SONUÇ…

BODTO HİZMET BİNASI İHALESİNDE SÜRPRİZ SONUÇ…
bodto hizmet binası ihalesi yapıldı (2)BODTO yeni Hizmet Binası için yapılan ihale, sürpriz bir şekilde sonuçlandı. İhaleyi 22 Mart 2016 tarihinde ihale komisyonu tarafından basın önünde açılan ilk fiyat teklifleri arasında 3.cü sırada yer alan EMN Mimarlık firmasının kazandığı açıklandı.
Bodrum Gündem Haber
BODTO Nisan ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerine BODTO Binası inşaatının ihale süreci ile ilgili bilgi verildi. İhale komisyonu üyesi İbrahim Akkaya tarafından yapılan sunumda ihale süreci anlatılarak, kapalı zarf usulü verilen tekliflerin açılmasının ardından tekliflerin incelenip, firmaların mali yapıları ve referansları hakkında detaylı değerlendirme yapıldığı, daha sonra ise teklif veren firmaların tek tek davet edilerek verdikleri tekliflerle ilgili son fiyatlarını vermelerinin istendiği açıklandı. Akkaya sunumunda, firmaların verdikleri ilk teklifleri ve daha sonra yüz yüze görüşmede verdikleri fiyatları meclis üyelerine aktardı.
bodto hizmet binası ihalesi yapıldı (7)İHALEDE VERİLEN FİYATLAR, DAHA SONRA REVİZE EDİLDİ…
İbrahim Akkaya, 22 Mart tarihinde kapalı zarf usulü yapılan ihalede, açılan teklif zarflarına göre; Erdem Mersin-EKONERJİ 5 milyon 475 bin TL+KDV, ÖLÇEK MÜH. ve M.POLATLI ORTAK GİRİŞİMİ 6 milyon 124 bin TL+KDV, EMN Mimarlık 6 milyon 489 bin TL+KDV, DEKA İnşaat 7 milyon 769 bin TL+KDV ve İLA İNŞAAT 7 milyon 980 bin TL+KDV olarak teklif veren firmalardan, daha sonraki süreçte yapılan görüşmelerde Ekoenerji firmasının fiyatında indirime gitmediğini, Ölçek Mühendislik ve M. Polatlı ortak girişiminin fiyatını 5 milyon 294 bin 750 TL+KDV’ye, EMN Mimarlık firmasının ise ilk fiyatından 1 milyon 209 bin lira indirim yaparak 5 milyon 280 bin TL’ye çektiğini ve en düşük teklifi veren firma haline geldiğini söyledi.
bodto hizmet binası ihalesi yapıldı (12)UYGULANAN YÖNTEM İLE SÜRECE GÖLGE DÜŞTÜ…
Akkaya’nın sunumunun ardından Meclis Başkanı İlhan Ersan konuyla ilgili soru ve görüşleri için meclis üyelerine söz verdi. Konuyla ilgili söz alan meclis üyesi Dr. Oğuz Poyraz, yeni bir hizmet binası yapılma fikrinin ortaya çıktığı andan itibaren süreci desteklediğini ve projeyi çok önemsediğini belirterek, en başından itibaren bu sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi yönünde uyarılar yaptığını, ancak son aşamada uygulanan yöntemin sürece gölge düşürdüğünü söyledi. Kapalı zarf usulü verilen tekliflerin açıklanmasının hemen ardından sokakta konuşulan bazı dedikoduların ortaya çıkan son durumla gerçeğe dönüşmüş olduğunu vurgulayan Poyraz, ihalenin ikinci aşamasında fiyat indirimi sağlamak için yapılan görüşmelerde seçilen yöntemin firmalarla tek tek görüşülerek yapılması yerine, hepsinin aynı masa etrafında toplanarak açık bir şekilde yapılmış olması durumunda, bu sıkıntının ortaya çıkmasına engel olunmuş olacağını söyledi. BODTO Yönetimine imkan var ise prosedürle ilgili bu eleştirileri ortadan kaldırmaları yönünde çağrıda bulunan Poyraz, yeni hizmet binasının inşaatının anahtar teslimi verilen bu fiyat içerisinde bitirilmesinin de takipçisi olacağını belirtti.
bodto hizmet binası ihalesi yapıldı (9)KOMİSYON OLARAK EN DOĞRU YÖNTEM ve KARARI VERDİK…
Dr. Oğuz Poyraz’ın eleştirilerine yanıt veren BODTO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı ve ihale komisyonu üyesi İbrahim Akkaya, uygulanan yöntemin doğru olduğunu savunarak süreçle ilgili çok hassas davrandıklarını ve azami özeni gösterdiklerini belirtti. Bu tip ihalelerde çeşitli söylentilerin çıkabileceğini ifade eden Akkaya, ihale komisyonu olarak önlerindeki verilere göre en doğru kararı verdiklerine inandıklarını söyledi.
VERİLEN FİYAT ÇERÇEVESİNDE BİTİRİLMELİ…
Konuyla ilgili söz alan BODTO Yönetim Kurulu ve ihale komisyonu üyesi Deniz Eyinç ise, Poyraz’ın dikkat çektiği bir konunun çok önemli olduğunu belirterek, bina inşaatının alınan teklif çerçevesinde bitirilmesi gerektiğini, inşaat aşamalarını denetlemek için de meclis içerisinde bir komisyon kurulmasının faydalı olacağını söyledi.
Yapılan uzun konuşmaların ardından yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi.
bodto meclis üyeleri
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.