Bodrum Gündem

VELİLERE MAHREMİYET EĞİTİMİ

VELİLERE MAHREMİYET EĞİTİMİ
29.04.2016
0
A+
A-

7a1179b5-f2c1-48e8-aa28-2ec50d040e8bBodrum Özel Kartanesi Anaokulunda düzenlenen mahremiyet konulu seminerde veliler, çocuk istismarı ve taciz olaylarına karşı bilgilendirildi.
Bodrum Gündem Haber 
Uzman Pedagog Bahar Atvar tarafından, Özel Bodrum Kartanesi Anaokulu velilerine yönelik verilen eğitimde bedensel, duygusal ve sosyal olarak kendini koruma davranışlarının nasıl kazandırılması gerektiği ele alınarak çocuklarda mahremiyet olgusunun nasıl oluşturulacağı hakkında bilgiler verildi.
Kartanesi Anaokulu oyun salonunda düzenlenen seminere katılan veliler, Pedagog Bahar Atvar’ın sunumuyla çocuklarına karşı yaklaşımları, günümüzde çok gündemde olan çocuk istismarı, çocuk tacizlerinden dolayı çocuklarımıza özel bölgelerinin neresini olduğunu, bedensel sınırlarının nasıl öğretileceği gibi pek çok konuda önemli bilgilere ulaştılar.
Uzman Pedagog Bahar Atvar tarafından verilen eğitimde, çocukların özel bölgelerinin nereleri olduğu, kendilerine yönelik gerçekleşen iyi dokunuş- kötü dokunuşun farkı, siber zorbalık denilen internet ortamında yabancı kişilere verilmemesi gereken özel bilgilerin de içinde yer aldığı seminerde veliler bilgilendirildi.
Bodrum Özel Kartanesi Anaokulu kurucusu Elvan Bilgin yaptığı açıklamada, Bodrumda ilk defa özel bir okulda Mahremiyet eğitiminin verildiğini vurgulayarak amaçlarının önce velileri bilgilendirmek olduğunu ifade ederek “Bugün okulumuzda velilerimize yönelik mahremiyet eğitimi semineri verildi. Günümüzde maalesef, çocuk istismarı, taciz olayları çok konuşulan bir konu oldu. Bizde velilerimizin bu konuda bilinçlenmesini arzu ettik. Velilerimiz, çocuklarımızın özel alanları konusunda neler yapabileceklerini sordular. Artık bu konuya çok önem veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Bilgin, 5-6 yaş grubu öğrencilere yönelik olarak Uzman Pedagog Bahar Atvar ile özel bir eğitim gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.