Bodrum Gündem

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN PANEL DÜZENLENDİ…

Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli (10)

Bodrum Karia Rotary Kulübü ve Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından düzenlenen “Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli” düzenlendi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Uzun bir süredir Türkiye gündeminde de yer alan çocuk İstismarları ve İhmali konusunda farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen Panel Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezinde iki oturum olarak gerçekleştirildi. 

Bodrum Karia Rotary Kulübü ve Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından düzenlenen “Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli”nin 10:00 ile 12:30 arasında gerçekleşen birinci bölümünde Muammer Şahin panel koordinatörlüğünü üstlenirken, Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan oturumu yönetti. Sosyal Hizmet Uzmanı Figen Paslı, Avukat Şahin Antakyalıoğlu ve Psikolog İlknur Özer’de konu ile ilgili çok çarpıcı değerlendirmelerde bulunurken, paneli izlemek için beklenenin çok altında kişi katıldı.

Karia Rotary Dönem Başkanı Mustafa Tabak ve CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu başta, Karia Rotary geçmiş Dönem Başkanı Hülya Kocadon, ÇYDD Geçmiş dönem Başkanı Meral Saraçbaşı ve konuya duyarlı yurttaşlar katıldı.

Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli (14)Panelin yapılmasında yoğun emek harcayan isimlerden birisi olan Karia Rotary geçmiş Dönem Başkanı Hülya Kocadon konuya olan ilgisizliğin kendisini çok öfkelendirdiğini kaydederek görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Çok hassas ve çok zor konuşulan bir konuya öncülük yapmak istedik. Biliyorsunuz yurdumuzun her yerinde, her gün felaketler yaşanıyor. Kadına ve çocuğa şiddet, istismar tavan yapmış durumda. Bizde vatandaşları, halkı, eğitimcileri bu konuda bir nebze olsun bilgilendirmek için ve yaşadığımız topluma bir nebze olsun katkıda bulunmak için böyle bir etkinliği planladık. Maalesef ülkemizde insanlarımız çok duyarsız. Her gün haberlerde ve sosyal medyadan izliyoruz ve sonra her birimiz sadece bir tık yapıp beğeniyor ve paylaşıyoruz. Ah vah yapıp lanetler yağdırıyor insanlar bu kötü işleri yapanlara. Ama topluma bir katkı koymaya, elini taşın altına koymaya gelince ne yazık ki arkanıza bakınca hiç kimseyi göremiyorsunuz. Ben birazda topluma karşı öfkeliyim. Bir katkın yoksa topluma, o zaman konuşma. Yada gel bir şeyleri düzelmek için, bir şeyleri daha iyi hale getirmek için çalış diyorum ben.”

Çocuk İstismarları ve İhmalini Önlemek için Farkındalık Paneli (11)Bu tür etkinliklerin sadece batıda ve sahil kentlerinde değil de, memleketin her yerinde yapılabilmesini dilediğini ifade eden Kocadon sözlerini şöyle tamamladı;  “Bizlerde bu anlamda zamanımızı, enerjimizi, bütçemizi bu işe ayırarak bu günü organize ettik. Gönül isterdi ki Anadolu’nun her köşesinde bunlar yapılsın.”

Öğle arasında Bodrum Belediyesi tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunurken, Bodrum sağlık Vakfı Müzik Atölyesi de mini bir konser verdi. 13:30’de başlayan  ikinci oturumda ise Sosyal medya Uzmanı Serkan Ceylan’ın Sosyal Medya ve Çocuk konulu sunumu ile birlikte Yardımcı Doçent Dr.Sergender Sezer İstismarın Toplumsal Boyutu, Psikolojik Danışman Barış Aygener Güvenli Okul konularında konuştular. Serkan Ceylan’ın sosyal medya konusunda anlattıklarını anne ve babalar dehşet içinde ve kaygıyla izledikleri görüldü. Yardımcı Doçent Dr.Emine Neşe Yeniçeri ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çocuk ve Haklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler aktarmasının ardından panel katılımcıların sorularının, panelistler tarafından yanıtlanması ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.