Bodrum Gündem

BU BİR HABERDİR / Nasıra Basan yazdı geçti…

Kumbahçe Mahallesi Akçabük sokak tahribatı (3)

Bu yazılanlar köşe –kenar değil, Bodrum’da yaşanmış ve de yaşanacakları tanımlayıp anlatan bir haberdir.

Bu haberi yazanın o gün yemeği dışarıda yemek geldi aklına. Halbuki, evinde yemeyi yıllardır alışkı haline getirmişti.

Gençliğinin güney mutfağını anımsadı ve öyle bir yere gidip oturdu. Yakınında oturan iki kişi de hem yemek yiyor hem de Bodrum rantından söz ediyorlardı. Konunun baskın yönü nasıl aldatılıp, uyutulup kazanıldığıydı. Belli ki, bunlar rantiyelerin, para babalarının ve gerçekten Bodrum sömürenlerin yanaşmalığını yapıyorlardı.

Pazarlık aşamasında devreye girip aile bireyleri veya ortakları nasıl birbirlerine düşürdüklerini ballandıra,  ballandıra anlatıyorlardı.

İkisinin de ense genişliği, kilo ve kelle kulaklarına denecek laf yoktu doğrusu. Bu haberi yazan kişi bir kişilik “Acılı Adana’yı” bitirinceye dek, iki kebap, birer buçuk pide, ordövrler ve tatlılar yok oluvermişti bakiye bırakmadan.

Biri şöyle bir gerildi. Göksünden kasıklarına dek uzanan göbeğini okşadı ve okkalı bir geğirme salıverdi, ardından bir ooooh çekti.

Sonra uzandı kürdana dişlerini kazıya, oya bir güzel temizledi, sonra yarım bardak suyu doldurup ağzına çalkaladı ve yuttu.

Kumbahçe Mahallesi Akçabük sokak tahribatı (4)Bu haberi yapan hemen terk etti orayı ve başına öylelerinin tünemediğine şükretti.  Bu aşamada en kötü olgulardan biri de Bodrum’un nasıl heba olduğuna tanıklık etmekti.

Ama ertesi gün evinin olduğu sokakta bir kazaratar belirdi. Hırs ve iştahla saldırılıyordu çiçekleri coşmuş, yedi sekiz yıllık zakkumlara.

Belediyeye haber verilmiş. Bir dul bayan elinde şikayet dilekçesi, telaş içinde imza toplama uğraşı veriyor. Zabıta geldi-gitti. Görevli memurlar geldi-gitti…

Sonuç: Bilinmiyor… sanırım bekle göre kaldı.

-Önce İmar müdürlüğünden izin dendi…

-Olmadı.

-İzin zabıta ilgililerine döndü olmadı…

-Son olarak Büyükkent dendi, sanırım buraya Bodrum Belediyesi karışır dendiği için o savdan da dönüldü.

Bu konuda verilmiş bir dilekçe ve ekleri fotoğraflar var Bodrum İmar biriminin elinde.

Belediye bunlarla ilgilenmezse hukuk ilgileniyor. Hem de çok ciddi. Sanırım birçok kişi hazırlıklıdır dava açmak için.

Haber bu kadar.

Gerisi gelecek sanırım…

SÖZ KONUSU HABERE KONU OLAN DİLEKÇE ŞU ŞEKİLDE;

Bodrum,  2016-04-24

İmar Müdürlüğü Departmanı Bodrum Belediye Başkanlığı

B O D R U M

Bu dilekçe Belediyenize yaptığım ikinci başvuru olup , bir ayı aşmasına karşın birincisine bu güne değin yanıt verilmemiştir.

Konu: Kumbahçe Mahallesi Akçabük sokakta bulunan Taksi durağı sahip ve çalışanlarının sokakta yaptığı tahribattır.

22 Nisan 2016 Cuma sabahı sokak bir kazaratar tarafından kapatılmış ve sokak kenarında bulunan ve nice emeklerimizle oluşturulan zakkum ormanının yarısı kesilerek ve kazılarak yok edilmiş ve yerine  de durağa ait ikinci bina üretimi için yer hazırlığı yapılmıştır.

Olay tarafımdan anında Belediye zabıtasına bildirilmiş ve anılan yere gelen ekip tahrip işlem ve işlevini durdurmuştur.

Tahribatı yapanlar önce Bodrum İmar Müdürlüğünden izin aldıklarını söylemiş doğru olmadığı anlaşılınca da İzin veren makamın Büyükkent olduğu anlatılmıştır. Sokaklara Büyükkent karışmadığına göre resmi iznin olmadığı ortaya çıkmıştır.

Görülen odur ki, bu günlerde eline kazma, kürek, keser, mala ve sair yapı gereçlerini alan Bodrum öz varlığından paça aparma saldırısına geçmiştir. Müdahil olduğumuzda aldığımız yanıt salt, “1000 TL ceza ödenir ve bu işle gerçekleştirilir.”olmaktadır.

Bu düşünce ve davranış sahibi kişilerin yaptıkları tahribattan Belediyeye aktarılan kaçak bildiriminin 650 adet olduğu görevli ve yetkililerce basın aracılığı ile halka aktarılmıştır.

Belediye Başkanı hakkında verilen cezanın önü açıktır. Yıktırılmayan ve kaçak üretilen her üretimin ayrı ,ayrı dava konusu olabileceği hukuk adamları tarafından dillendirilmektedir.Bu durumda bu eylemlere göz yumanlar gerçek suçlulardır ve bunlar, CHP, Belediye Başkanı ile namuslu ve dürüst emekçilerin aleyhinde eylem gerçekleştirmiş olmaktadır.

Sonuç olarak:  Bu eylemlere göz yumanlar  saptanacak mı,

Zakkumları kesme emrini hangi birim vermiştir,

35 yıllık ağaçların kesiminden ilgililerin haberi olmuş mudur,

Bu alanda oluşturulacak çirkinliğe ödenecek ceza karşılığı olur verilecek midir?…

Bodrum’da 45 yılı aşkın süredir yaşamını sürdüren ve ciddi konularda görev yapan bir yurttaş olarak aykırılığı şimdilik ilgililerle paylaşıyorum.

Aykırılığa izin verilip gerçekleştirildiği takdirde, Hukuksal aşamaya baş vuracağımı ve istemimin gereğinin yapılmasını  isteyeceğimi bilgilerinize, gereğini izninize sunarım…

Nasıra Basan

Yorumlar

  1. Fikret Karataş dedi ki:

    İmar, çok nitelikli hizmet üreten park bahçe ekibi, Zabıta mensupları ve diğer sorumlu ve ilgililer!…
    Yukarıdaki görüntü ve gerçeklerle ilgili değerlerini sizlere emanet eden halka söyleyecek laf bulabiliyor musunuz? bulamıyorsanız umarını gündemde tutun. Özellikle bir kentin imarla görevlilerin bulunduğu alanlar şov yerleri olmamalıdır. İçiniz hiç acımıyor mu?……

  2. Türkan karataş dedi ki:

    Mehmet kocadon bir açılışta ağaçların kıymetini bilmek lazım diyor ama yukardaki resimleri görmemesi imkansız bu sekiz senelik ağaçların kesilmesine neden izin verdiniz o köpek kulübesine benzeyen şey oraya yakıştırdınıızmı imzalara müracatlara kulaklarınızı kapattınız