Bodrum Gündem

DOĞADAKİ YAŞAM ALANLARI DARALDIKÇA ŞEHRE İNİYORLAR…

03.05.2016
0
A+
A-

domuzlar bodrum yerleşim alanlarına kadar indi 6

Aç kalan yaban domuzları şehrin yerleşim alanlarına kadar inerek, Cumhuriyet Mahallesi, Kale Konut evlerinin bahçelerinde ve çöp kenarlarında yiyecek aradılar. Yaban hayvanlarının yaşam alanları daraldıkça yerleşim alanlarına iniyor, hem kendi yaşamları, hem de insanlar için tehlike oluşturuyor.

Barış Tan Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da yerleşim merkezlerine kadar inen yaban domuzlarını görenler saldırmalarından korkarak tedirgin olurken, şaşkınlıklarını da gizleyemediler. Betonlaşmanın yoğunlaşması nedeni yaşam alanlarını kaybeden yaban hayvanları çaresizce yerleşim merkezlerine gelerek çöplerden karınlarını doyurmaya çalışıyor. Doğal yaşam alanlarının daralması nedeni ile beslenemeyen 8-10 adet yaban domuzu ailesi, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan çöp konteynerlerinin çevresinde ve evlerin arasında yiyecek aradılar.

domuzlar bodrum yerleşim alanlarına kadar indi 4Bazılarının çok iri olduğu yaban domuzları yavruları ile birlikte insanları ve araçları umursamadan çöpleri karıştırdıkları, evlerin bahçelerinde ve çocuk parklarında rahat rahat dolaştıkları görüldü.

Yaz sezonun başlaması ile Cumhuriyet Mahallesi sakinleri dışarılarda oturmaya başlayacaklarına dikkat çekilirken, bu nedenle yaban hayvanların insanlar için daha çok tehlike yaratacağı kaydediliyor. Özellikle mahalle sakinlerinin yaban domuzlarına karşı daha dikkatli olmaları da tavsiye ediliyor.

Daha önce insanları ve araçları gördüklerinde kaçan bazen de saldıran yaban domuzlarının, artık araçları ve insanları umursamadan evlerin arasında rahat rahat dolaştıkları da dikkatlerden kaçmıyor.

Önceki yıllarda yerleşim alanları dışındaki bölgelerde, yaban hayvanlarının beslenebileceği noktalar oluşturulmuştu. Yaban hayvanları otellerden toplanan yemek atıklarının konulduğu bu alanlarda beslendiklerinden dolayı yerleşim alanlarına gelmiyorlardı. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri Bodrum Belediyesi, oteller ve STK’ların bu konuda yeniden bir çalışma başlatması ve yaban hayvanlarının beslenebileceği alanlar oluşturulmasını talep ediyorlar.

Yorumlar

  1. Başar Münir dedi ki:

    Gerçekten de son derece önemli bir konu. Biz insanlar dağı taşı ev yapıyoruz, sahipleniyoruz ve diğer canlılara yaşam alanı bırakmıyoruz. Zavallıcıklar ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bu konunun mutlaka takip edilmesi ve zavallılara yaşam hakkının verilmesi gerekiyor. Konuyu gündeme getirdiğiniz için Bodrum Gündem’e ve muhabir arkadaşımız Barış’a özel teşekkürlerimi iletiyorum.