Bodrum Gündem

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK BODRUM’DA KANAAT ÖNDERLERİNİ ZİYARET EDECEK…

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK BODRUM’DA KANAAT ÖNDERLERİNİ ZİYARET EDECEK…

nihat öztürk bodrum (4) - Kopya

Bodrum ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, gazetecilerin ulusal ve yerel gündeme dair sorularına yanıt verdi. Öztürk Başbakan Davutoğlu’nun istifası konusunda bir değerlendirme yapmayarak, AK Parti’de hiçbir dönem lider sorunu olmadığını dile getirirken, “Bodrum’a bazı kanaat önderleri ile görüş alışverişinde bulunmak için geldik.” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kumbahçe’de Bodrum Kalesi karşısında bulunan bir mekanda ulusal ve yerel basının temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk oldukça yoğun bir programı olduğunu söyledi. Sabah saatlerinde Dalaman’da bazı görüşmeler yaptıktan sonra Bodrum’a geldiğini ifade eden Öztürk, Bodrum’da bazı kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunacaklarının da bilgisini verdi.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Fatoş Eraslan’ın da katıldığı basın toplantısında, Bodrum’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Öztürk, ulusal ve yerel gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

nihat öztürk bodrum (2) - KopyaBAŞBAKANIN İSTİFASI İLE İLGİLİ KONUŞMAK İSTEMEDİ…

Türkiye’nin en önemli gündeminin Başbakan Davutoğlu’nun istifası olduğunu ve bu çerçevede Muğla içinde AK Parti Muğla İl başkanının değiştirileceği gibi çeşitli spekülatif haberlerin kamuoyunda konuşulması ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Öztürk, net bir değerlendirme yapmadı. Öztürk “Başbakanımız istifa etmedi. Biz bunu bayrak yarışı olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Sorularımızı geçiştirmeye çalışan Öztürk, bu süreçlerin kolay süreçler olmadığına vurgu yaparak ile şunları söyledi; “Bu süreçler kolay süreçler değil. Ben bu gün buradayım, Muğla milletvekili olarak. Evet sayın Başbakanımız böyle bir açıklama yaptı. Aynı gün biz sabah 6 buçuğa kadar mecliste, 275 arkadaşımız ile beraber “Esnek Çalışma İş Yasasını” çıkardık. Böyle bir değişikliğe giden bir partide, böyle bir grup hareketi, böyle bir birlik, böyle bir çalışma devam etmez. Eğer davanız millet ve hizmet olmazsa. Biz işin hizmet tarafındayız. Sabah 6 buçukta meclisi kapatmış bir milletvekili olarak, aynı gün partide böyle bir değişikliğe gitmesi, kongre sürecinin olmasından ben bir milletvekili olarak etkilenmiyorum. Dün Köyceğiz’deydik, bu gün Dalaman ve Bodrum’dayız. Biz 1 Kasım’da aldığımız yetki ile milletin hizmetindeyiz. O yukarıdaki bayrak değişikliklerinden bizim partimiz etkilenecek bir parti değildir. Bu bir hizmet yarışıdır.”

Bir milletvekili olarak yukarıda yapılan değişiklikler ile ilgilenmediğini ifade eden Öztürk açıklamasına şöyle devam etti; “22’sinde partimizin kongresi var. Kongrede sizlerde, bizlerde hep beraber göreceğiz. Milletin beklediği bizden kanunların çıkartılması, milletin bizden beklediği dokunulmazlıkların kaldırılması. Komisyon sürecini bitirdik kolay bir süreç değildi. 16’sında dokunulmazlıklar konusu meclise geliyor. Biz bunlara konsantre oluyoruz.”

nihat öztürk bodrum (3) - KopyaBODRUM’UN KANAAT ÖNDERLERİNİ DİNLEMEYE GELDİK…

Bodrum’da seçim döneminde görüştükleri kanaat önderlerini ziyaret etmek üzere Bodrum’da bulunduklarını dile getiren Nihat Öztürk açıklamalarına şöyle devam etti; “6 ay önce geldiğimiz kanaat önderlerine gideceğiz, çaylarını içeceğiz. Onları dinleyeceğiz. Bodrum’un turizmini, Bodrum’un ihtiyaçlarını, Bodrum’un problemlerini konuşacağız. Bodrum’da yaşayan ne istiyor? Bu bizim için çok önemli. Bodrumlu vatandaşlarımız ne istiyor? Bodrum’da yaşayanların gündemi nedir? Beklentisi nedir? Turizm ile alakalı konuşacağız. Diğer konular 22’sinde belli olacak. Benim bildiğim tek şey var oda dava ve hizmet partisiyiz.”

EKONOMİK KRİZ SADECE BİZDE DEĞİL, BÜTÜN DÜNYADA…

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye ekonomisinde sıkıntılar olduğu ifade edildiği hatırlatılarak, bu sene özellikle turizmde de büyük sıkışıklıkların olduğu ve ekonomi ile ilgili neler düşünüyorsunuz şeklinde ki soruya Öztürk şu yanıtı verdi; “Maliye bakanının söyledikleri gelecek ile alakalı. Dünya ekonomisinden bahsetti. Birkaç gündür yaşanan ekonomideki değişiklikler bizim partimizdeki hareketlilikten kaynaklı olabilir, ama dünyada da bir ekonomik sıkıntı var. Borsa sadece Türkiye’de düşmedi.”

nihat öztürk bodrum (5) - KopyaAK PARTİ TURİZMİN ÖNEMİNİN FARKINDA…

Turizmin Türkiye ekonomisine katkısının çok büyük olduğuna dikkat çeken Nihat Öztürk değerlendirmelerine şöyle devam etti; “Bizim petrolümüz yok, altın veya maden rezervlerimiz yok. O nedenle turizm bana göre çok önemli gelir kaynaklarımızdan birisidir. Bacasız sanayidir. İktidara geldiğimizden bu yana Türkiye’ye gelen turist sayısına bakın, turizmden elde ettiğimiz gelire bakın, şu an üç katından daha fazladır. Hem dolar bazında gelir olarak, hem turist sayısı olarak. Yatak kapasitesini de en az iki, iki buçuk kat artırmışız. Sanki AK Parti’nin turizmin farkında olmadığına dair bir algı yaratılmaya çalışılıyor. AK Parti turizmin de farkında, turizmin ülke ekonomisine faydasının da farkında. Daha da önemlisi turizmin dünyada ki Türkiye imajına verdiği katkıyı da bilenlerdeniz biz. O yüzden turizme ve turizm yatırımlarına hep destek olduk.”

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk Bodrum’da yapılması planlanan Külliye ile ilgili hiçbir alakalarının olmadığını özellikle vurgulayarak Sanayinin altındaki Hipodromun gün yüzüne çıkarılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Öztürk TOKİ ile ilgili olarak, ev sahibi olamayan Bodrumlu vatandaşların bir çoğunun 250 lira taksitle ev sahibi olmaya haklarının olduğunu ifade ederek, birlerinin TOKİ’ye karşı olmalarını hiç önemsemediklerini, vatandaşların istekleri doğrultusunda bu projenin hayta geçirileceğini kaydetti. Öztürk TOKİ binalarının 5-6 katlı olmayacağını ve Bodrum dokusuna uygun şekilde imal edileceğini de sözlerine ekledi.

Öztürk Bodrum Devlet Hastanesinin yer tesliminin yapıldığını ve kısa bir süre sonra inşaata başlanacağının bilgisini verirken, önümüzdeki hafta Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp tarafından Bodrum Gençlik Merkezi ile ilgili bir basın açıklaması yapılarak kamuoyunun bilgilendirileceğini de söyledi.

Yaklaşık bir saat süre gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, gündeme dair görüşlerini dile getiren, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün ziyaret programının gece geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.

nihat öztürk bodrum (1) - Kopya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.