Bodrum Gündem

KENT TV İLE VOA-AMERİKANIN SESİ KARDEŞ YAYINCI OLDU…

KENT TV İLE VOA-AMERİKANIN SESİ KARDEŞ YAYINCI OLDU…
voa-amerikanın-sesi
74 yıldır Dünya çapında 45 dilde yayın yapan VOA (Amerika’nın Sesi) ile Kent Medya grubu yayın organları arasında ‘Kardeş Yayıncı’ statüsünde işbirliği yapma kararı alındı. 
Bodrum Gündem Haber
1942 yılında kurulan Amerika’nın Sesi, Amerikan hükumeti tarafından desteklenen uluslararası bir yayın kuruluşu. VOA, her hafta 45 dilde 1.500 saat yayınla dünya çapında 141 milyon kişiye ulaşıyor. Haber, eğitim ve kültür ağırlıklı yayınlar yapan Amerika’nın Sesi 1942’den bu yana Türkçe yayınlarla da Türk izleyicilerine ulaşıyor. 12 Şubat 1942’de başlayan Türkçe yayınlar 1945’te bir süre kesilmiş, 1949’da ise yeniden başlamıştı.
Bu yıl 74. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Amerika’nın Sesi tarafsız ve objektif habercilikle küresel gelişmeleri tüm dünyaya duyururken, renkli müzik ve magazin programlarıyla da farklı kültürler arasında köprü görevi üstleniyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Poyraz, 16 yıldır bölgesinin lider yayın kuruluşu durumunda olan Kent Medya yayın organları ile uluslararası ölçekte yayın yapan dev bir kuruluşla kardeş yayıncı statüsünde işbirliği içerisinde olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kent Medya Grubu yayın organları Kent Tv ve www.kenttv.net ile okuyucu ve izleyicilerinin bölgelerindeki tüm gelişmelerden haberdar olduklarını vurgulayan Poyraz, bu işbirliği ile izleyicilerinin Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmelere de anında erişebileceğini belirtti.
Kent Medya Grubu ile VOA arasında yapılan Kardeş Yayıncılık anlaşmasına göre Amerika’nın Sesi Türkçe bölümünün hazırladığı günlük haber bültenleri hafta içi her akşam saat 23:45’te Kent Gece bülteninden hemen önce ve saat 12:00 bülteninin hemen ardından Kent Tv ekranlarına gelecek. Her hafta Pazar günü saat 20:30’da ekrana gelecek haftalık televizyon programı Gündem’de ise Amerika’da yaşamdan kesitler, sağlık, bilim ve teknoloji alanlarındaki son haberleri izleyebileceksiniz.
Öte yandan wwww.kenttv.net sitesine giren okuyucular banner linkine tıklayarak, Amerika’nın Sesi web sitesi üzerinden Türkçe haberler ile gündemdeki konular, son gelişmeler ve manşetlere kolayca ulaşabilecekler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.