Bodrum Gündem

BODRUM’A HALK EĞİTİM MERKEZİ ve ANAOKULU YAPILACAK…

halk eğitim merkezi ve anaokulu yapılacak (2)

Yeni Bodrum Halk Eğitim Merkezi Binası ile geçmiş dönemde Muğla İl Genel Meclisi tarafından başlatılan Devlet Anaokulu Binası ile ilgili çalışmaların başladığının bilgisini veren AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Yokuşbaşı mahallesi, Kocatepe mevkii 1115 adada bulunan 7 dönümlük arazinin ifrazı yapılarak Halk Eğitim Merkezi ve Anaokulu yapılmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini kaydetti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Demiralp Bodrum Halk Eğitim Merkezinin yeni binasının yapılacağı arazide düzenlediği basın toplantısında Halk Eğitim binası için toplam 7 bin metrekare arazi içerisinde, Halk Eğitim Merkezi Binası için 4 bin 172 metrekarelik bir alanın kullanılacağı kaydeden Demiralp konuşmasını şöyle sürdürdü;

halk eğitim merkezi ve anaokulu yapılacak (1)“7 dönüm içerisinde 4 bin 772 m2lik alan Halk Eğitim Merkezi için ayrıldı. Geriye kalan kısım da Ana Okulu olarak yapılacak. Arazi hem belediye, hem de vakfa ait bir araziydi. Bu arazinin ifrazını yaptık. Önce araziyi ikiye böldük. Anaokulunu ve halk eğitim merkezini ayırdık. Burada % 40 inşaat alanı var. Yaklaşık bin altı yüz m2 alan üzerine halk eğitim merkezi kurulacak. Kod farkından dolayı alt katlarında bir otopark ve halk oyunları için bir gösteri alanı da oluşturmayı planlıyoruz.”

Demiralp atölyelerin yoğun olduğu bir proje düşündüklerini ifade ederek özellikle engelliler içinde 3 sınıfın projenin içinde yer almasını çok önemsediklerini söyledi.

halk eğitim merkezi ve anaokulu yapılacak (3)2015 yılında yaklaşık 25 bin kişinin Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen programlara katıldığına dikkat çeken Demiralp “Bu şartlarda bile bu kadar kişiye hizmet verilebiliyor ise, bu bina tamamlandıktan sonra ne kadar kişiye ulaşılabileceğini siz düşünün.” dedi.

Başkan Demiralp projenin ne zaman tamamlanacağı yönündeki sorumuza ise şu yanıtı verdi; “Tapuyu daha yeni aldık. Yatırım ile ilgili kısmı Ankara’dan çözeceğiz. Milletvekilimiz ile Cumartesi geldiğinde bu konuyu görüştük. Bütçe görüşmelerini kaçırdık ama bu dönemde alabilirsek, yatırım planına alacağız. Alırsak Eylül Ekim gibi başlar. Olmadı önümüzdeki yılın yatırım planına girecek. Ama büyük ihtimal yaz sezonu gibi burada inşaata başlarız diye ümit ediyorum.”

Bodrum Halk Eğitim Merkezi yeni binası için tip proje yerine, buraya özgü bir proje yapılacağı ve uygulanacağı da kaydedildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.