Bodrum Gündem

ONLAR BODRUM’DA BAHARI KEŞFETTİ… YA SİZ?

Arda Batu Çetok_Başarı Ödülü

Özel Bodrum Fen Bilimleri Koleji’nin Bodrum çapında resmi ve özel tüm ortaokul öğrencilerini kapsayan, “Bodrum’da Baharı Keşfediyorum!” temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Bodrum Gündem Haber

Özel Bodrum Fen Bilimleri Koleji’nin düzenlediği, “Bodrum’da Baharı Keşfediyorum!” konulu fotoğraf yarışmasına resmi ve özel tüm ortaokul öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.  Katılımın ücretsiz olduğu, 2 Mart’ta başlayan yarışma, seçici kurulun değerlendirmesiyle sona erdi.  Beş kişilik seçici kurulda, Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği (BODFAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Özfuçucu, BODFAD Eğitim Birimi Sorumlusu Ahmet Çağlar, Muğla Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Memet Emre, BODFAD Üyesi Mehmet Uyargil ve Psikolojik Rehber Danışman Barış Aygener yer aldı.

Mahmut Öztürk_Başarı ÖdülüSeçici kurulun titiz değerlendirmesine göre, “Kuzu” adlı eseriyle Mahmut Öztürk, “Sudaki Gölgeler” adlı eseriyle Arda Batu Çetok ve “Daldaki Işık” adlı eseriyle Berkay Saatli başarı ödülü almaya hak kazandı.

Mansiyon ödüllerini “Papatya’nın Gözyaşları” adlı eseriyle Uğur Aytuğ Kaçar, “Ruhumun Güzelliği” adlı eseriyle Zeynep Yazıcı ve “Cennet Geçişi” adlı eseriyle Can Mızrak Tekin aldı.

Yarışmada BODFAD (Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği) Özel Ödülü’nü “Güllerin Zerafeti” adlı eseriyle Rüya Tokmak, Özel Bodrum Fen Bilimleri Koleji Özel Ödülü’nü ise “Beş Yaprak” adlı eseriyle Begüm Kaya aldı.

Yarışmada sergilenmeye değer bulunan eser sahipleri ise şunlar: Elif Su Yılmaz, Emine Ülger Ayşe Akça, Yaren Gündaş, İlayda Duru, Alçin Tekinalp, Ali Kayael, Salim Ata Çingir , Ayşe Nil Kamçı, Azra Lara Uyar, Barkın Sağan, Boran Koçak, Doğaç Özdalar, Selma Ece Buyer , Egehan Bakankuş, Hasan Mert Dönmez, İdil Çeri, İrem Kayımlar, İsmail Durmaz Ateş, Meryem Arslan, Sarp Karamanlı, Selin Baraç, Yağmur İçalan, Zeynep Deniz Genç.

Berkay Saatli_Başarı ÖdülüYarışmayla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Özel Bodrum Fen Bilimleri Koleji kurucusu Birsen Erdoğan, “Bodrum’da Baharı Keşfediyorum!” temalı bir yarışma düzenlememizin birkaç nedeni var. İlki öğrencilerimizi doğayla buluşturmak, öğrenme ortamını sınıfın dört duvarının dışına taşımak.  Çünkü inanıyoruz ki doğanın kendisi öğretmendir, doğaya elinde fotoğraf makinesi ya da cep telefonuyla çıkan birisi için kocaman bir laboratuarın kapısı açılır. Bir çiçeğin üzerindeki arı, bir yaprağın üzerine düşen ışık, suya gölgesine bırakan ağaçlar, karınca yuvası, yeni doğan kuzu… İşte bunlar tam bir öğretici olurlar, ilgi ve merakla kendilerine bakan öğrenciler için. İkincisi öğrencilerin teknolojiyi iyi kullanma örneğini deneyimlemelerini sağlamak. Sadece oyun için ele alınan digital cihazlar, bir eğitim materyali olarak öğrenci tarafından kullanılsın istedik. Üçüncü ve nihai amacımız ise öğrencilerin sanatsal duyarlılık ve farkındalık kazanmalarına katkıda bulunmak. İlgiden çok memnunum. Bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda da değişik temalarla düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yarışmanın ödül töreni 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 13.00’de Sümbül Sokak Oasis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek ve arkasından Oasis Sergi Alanı’na geçilerek sergi açılacak, birbirinden değerli fotoğraf eserlerinin yer aldığı sergi 22 Mayıs 2016 tarihine kadar sanatseverlere açık olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.