Bodrum Gündem

BODRUM’UN LEZZET HARİTASI…

BODRUM’UN LEZZET HARİTASI…

bodrum-lezzetleri

 “Profesyonel Gastronomi Atölyeleri” kapsamında,  Bodrum Gastronomisi ‘Denizden-Bahçeden-Tarladan’ atölyesi Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Karya Akademi iş birliğiyle, 9-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Mutfak Sanatları Akademisinin (MSA) desteği ile gerçekleşti.  İki gün süren atölye çalışmalarında katılımcılar kendi yaptıkları lezzetleri tadarken, katılım sertifikasına da sahip oldular.

Bodrum Gündem Haber

Mutfak Sanatları Akademisi Eğitmen Şefi Efe Çakıroğlu liderliğinde yürütülen atölye, Bodrum Ticaret Odası üyesi olan restoranların profesyonel şeflerinin katılımıyla yapıldı. Bodrum gastronomisinin yeniden doğuşu için bir başlangıç olan bu atölyelerde, gastronomi ilkeleri ve kuralları tekrar yorumlanarak, yaratıcı gastronomi çalışmalarının özendirilmesi sağlandı.

Atölyede; Denizhan, Akvaryum, Club Gümüşlük, Baa Bahçe, Köşem, Gebora, Otel Gümüşlük, Zazu, Musto, Kaya Güneri Yatçılık, Bağ Arası, Gemibaşı, Marmarina Saraylı ve Lemon Tree işletmelerinden şefler yer aldı.

bodrum-lezzetleri-1BODRUM GASTRONOMİSİ ‘DENİZDEN-BAHÇEDEN-TARLADAN’

Atölye ile Bodrum’un denizinden, bahçesinden, tarlasından gelen ürünlerle yeni menüler çalışmak ve tekrarlayan araştırma ve atölyelerle Bodrum gastronomisini hem yerelde hem de uluslararası platformlarda tanıtarak Bodrum markasını yükseltmek amaçlandı.

BODTO üyelerinin katılımının desteklendiği atölye çalışmalarının gelecek dönemde de uygulamalarla devam edeceğini söyleyen BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum’un lezzet haritasının bu tür çalışmalarla gelişmesinin önemini vurgularken, yeni tatların Bodrum’u tercih eden ziyaretçiler açısından önemli bir fark yaratacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.