Bodrum Gündem

BODRUMUN YETİŞTİRDİĞİ EMEKTAR SANATÇIYA ÖDÜL…

BODRUMUN YETİŞTİRDİĞİ EMEKTAR SANATÇIYA ÖDÜL…

bodrumlu emektar sanatçı numan pekdemir (1)

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının 1986-1999 arası yönetiminde bulunan ve müdürlüğünü de yapan Numan Pekdemir ve 2 sanatçısını ödüllendirdi.

Bodrum Gündem Haber

Konser öncesi kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir, klarinet sanatçısı Atıf Peynirci ve trompet sanatçısı Halil Taşgıt’a orkestra müdür yardımcısı Özlem Sevil tarafından birer plaket verildi. Bodrum’un yetiştirdiği sanatçılardan birisi olan Numan bodrumlu emektar sanatçı numan pekdemir (3)Pekdemir yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi. “İnsanlar doğuyorlar çalışıyorlar ve zamanı geldiğinde de emekli oluyorlar. Öncelikle bizi plaketle ödüllendiren İzmir Devlet Senfoni Orkestrası yönetimine teşekkür ederiz.Bu akşam için güzel bir konuşma metni hazırlamıştım ama maalesef sabah televizyonu açtığımda 8 şehidimizin haberini  duyunca açıkçası böyle bir konuşma metninden vazgeçtim millet olarak üzüntümüz büyük tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyorum.Ben uzun yıllar bu orkestranın yönetiminde bulundum daha sonra Antalya senfoni ve Güzel sanatlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. Değişik sayın bakanlarla çalıştım. Sayın İstemihan Talay’ın her zaman yakın desteğini gördük. Adettir böyle törenlerde insanlar hep birbirlerine hakkımı helal ettim der. Güzel bir gelenek ama öyle kişilerle çalıştım ki insanların üzerinde zor silinecek izler bırakıp gittiler bunlara neden hakkımı helal edeyim. Ben tekrar birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Biz bundan sonra bayrağı genç sanatçılarımıza devrettik’’ dedi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezini dolduran sanatseverlerce alkışlanan Numan Pekdemir konuşmasının son bölümünde; sanatın mutlaka desteklenmesi gerektiğini ve sanatsever halkın bunda önemli bir faktör olduğunu belirtti.

bodrumlu emektar sanatçı numan pekdemir (2)Daha sonra sanatçılardan Nurdan Sönmez ve Zeliha Özele de katkılarından dolayı birer plaket verildi. Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki orkestra aradan önce Çellistanbul viyolonsel grubuna eşlik etti. Aradan sonra ise Korsakov’un Sehrazat’ını seslendirdi.

Numan Pekdemir, Atıf Peynirci ve Halil Taşgıt’ın yolları 1968 yılında öğrenci olarak ilk kez İzmir Devlet Konservatuvarında kesişmiş mezuniyetlerinden sonra da 1976 yılından beri emekli olana kadar, 40 yıl İzmir Devlet Senfoni Orkestrasında aynı sahneyi paylaşmış. Veronika Dudarova, Cansug Kahidze, Tadeusz Strugala, Gürer Aykal gibi değişik şeflerle çalışmışlar, İdil Biret, Suna Kan başta olmak üzere İgor Oistrahk, Narciso Yepes, Konstantin Kulka, Vaclav Hudacek, Pepe Romero, Sabina Meyer, Gheorghe Zamfir, Gary Karr, Alirio Diaz gibi dünya starı çok sayıda soliste eşlik ettiler.

bodrumlu emektar sanatçı numan pekdemir (4)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.