Bodrum Gündem

İLHAN ÖZYİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ…

bodrum inşaat mühendileri odası temsilciliği genel kurulu 2016 (4)
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bodrum Temsilciliği yaptığı genel kurulda yeni yönetimini seçti. Tek liste ile yapılan seçimde İlhan Özyiğit, İMO Bodrum Temsilcilik görevine ikinci kez seçildi…
Bodrum Gündem Haber
İMO Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever ve şube yönetim kurulunun da katıldığı seçimli Genel Kurul, 13 Mayıs Cuma günü Yokuşbaşı Mevkiindeki temsilcilik binasında gerçekleştirildi. İMO Bodrum Temsilciliğinin kayıtlı 317 üyesinden, 120 üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda, temsilciliğin 2016-2018 seneleri arasında görev yapacak yeni yönetim kurulu seçildi.
bodrum inşaat mühendileri odası temsilciliği genel kurulu 2016 (3)Muğla’da 6 temsilciliği bulunan İMO Muğla Şubesinin en fazla üyesine sahip olan İMO Bodrum Temsilciliğinin genel kurulunun açılış konuşmasını seçime tek aday olarak giren İnşaat Y.Mühendisi İlhan Özyiğit yaptı. Konuşmasına, ülkemizde son dönemde artan terör olayları nedeniyle hayatlarını kaybedenleri anarak başlayan Özyiğit; “Ülkemizde son bir yıl içerisinde ivmesini arttıran terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polisimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Terör kelimesiyle başlamak gerçekten çok üzücü, ancak maalesef içine düşürüldüğümüz durum, anlaşılabilir ve kabul edilebilir değildir” dedi.
bodrum inşaat mühendileri odası temsilciliği genel kurulu 2016 (2)BÜYÜKŞEHİR YASASINI ELEŞTİRDİ…
Genel kuruldaki öneri ve görüşlerin bir sonraki döneme ışık tutacağına inandığını belirterek konuşmasını sürdüren İlhan Özyiğit şunları söyledi: “Temsilciğimizin salonuna baktığımız da, tecrübeli meslektaşlarımız ile genç meslektaşlarımızın bir arada olması ve yapılan toplantılara katılması, mesleğimizin geleceği için önemlidir. Bodrum da, Büyükşehir yasası ile 11 beldenin birleşerek tek ilçe olması, mesleğimizi doğrudan etkilenmiştir.Özellikle 1 seneye yakın olarak bütünleşik planlama çalışmaları ile geçmiştir. Bu yetmez gibi, mevcut hükümet, torba yasalarda hazırladığı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile 14 kanunda değişiklik yapılarak , mimarlık ve mühendisliği yeniden tanımlamış, mesleğimiz itibarsız hale getirilmiş ve belediyeler işlevlerini yitirmişlerdir. Malasef bu kanun değişiklerinin olası etkilerini, iki yılda çok acı bir şekilde hissettik. Mühendislik hizmet bedelleri yerlerde sürünmekte, gün geçmiyor ki Türkiye genelinde sahte mühendis veya sahte mimar haberi almamış olalım. Bütün bu sorunları aşmanın tek yolunun, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek odamız ve birliğimize sahip çıkmaktır. Birlikte olabildiğimiz kadar güçlü olabileceğimize inanıyoruz”
Sözlerine, son iki yılda yaptıkları faaliyetleri üyelerine aktararak tamamlayan Özyiğit, salonda bulunan üyelerin desteği ile yeniden Bodrum temsilcisi olarak seçildi.
İMO Bodrum Temsilciliği Yeni Yönetiminde İlhan Özyiğit başkanlığında, Metin Soylu, Şenol Altunkaya, Arif Gürkan Türker ve Mahmut Deniz görev yapacaklar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.